Троян влезе в В40

* Мрежата на балканските градове е създадена през 2021 г. по инициатива на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу * Донка Михайлова подписа меморандума заедно с кметовете на още девет български общини, сред тях и столицата София
Комшулук
Донка Михайлова и кметът на Истанбул Екрем Имамоглу
ТРОЯН се присъедини към мрежата на балканските градове В40, създадена по инициатива на кмета на 20-милионния турски мегаполис Истанбул Екрем Имамоглу и учредена през 2021 г. (сред първите членове са Истанбул, Белград, Атина, Сараево, Солун, Кърджали, Дубровник, Тирана, Скопие и др.). Кметът Донка Михайлова подписа меморандума за присъединяването на Троян заедно с кметовете на още девет български общини – София, Пловдив, Велико Търново, Бургас, Сливен, Димитровград, Раковски, Карлово и Карнобат. А за церемонията, състояла се на 28 юни в софийския хотел „Милениум“, специално пристигна г-н Имамоглу, който е и настоящият председател на В40.  

„Г-Н ИМАМОГЛУ
дойде в София по покана, която отправихме от ръководството на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) при посещението ни в Истанбул преди няколко месеца и по личната покана на кмета на София Йорданка Фандъкова. Днес заедно говорим за проблемите на Троян, на многомилионния Истанбул и двумилионна София, защото те са еднакво значими – това са проблемите на хората“, коментира в профила си във фейсбук г-жа Михайлова, която е зам.-председател на НСОРБ. А в обръщението си при подписването тя заяви: „Девизът на моята община е „Троян – сърцето на Балкана“ и той изразява нашата отговорност пред традициите, историята, природата и хората, които ги съхраняват и развиват. Като членове на НСОРБ ние се гордеем, че вече 25 години обединяваме всички български общини и работим в добро сътрудничество и взаимна подкрепа. Ще се радвам, ако видя този дух в мрежата В40, защото ценностите, които ни обединяват, са общи ценности за всички ни“.

След подписването на меморандума, София, 28 юни 2022 г.
В40, която в момента обединява балкански градове с над 55 млн. население от 11 държави, има амбицията е да обхване поне 100 града от Балканите.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |