Начело сме по заболели от ковид в областта

* ВОЩ препоръча ограничаване до минимум на масовите мероприятия на закрито и затягане на контрола * Кметът Михайлова: „Повече от 50% от служителите в Община Троян, активно контактуващи с граждани, са болни и/или карантинирани“
„Отличници“
Кметът Донка Михайлова на заседанието на ВОЩ, Троян, 19 януари 2022 г.
ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА от Ковид 19 в община Троян стремително нараства и вече сме водещи по този показател в цялата Ловешка област, сочат данните от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – 1730 заболели на база 100 хил. население за днес, 19 януари, сряда. Но място за паника няма, тъй като в повечето случаи болестта (вероятно вариант омикрон на коронавируса) протича леко, дори и безсимптомно и свободни лекла има достатъчно и в двете троянски болници. Но ситуацията не е за подценяване и на свое заседание днес троянският Временен оперативен щаб (ВОЩ), ръководен от кмета Донка Михайлова, е препоръчал ограничаване до минимум на всички масови мероприятия на закрито и затягане на контрола по спазването на противоепидемичните мерки.

ЗАГРИЖЕН коментар в профила си във фейсбук направи и г-жа Михайлова, ето думите й:  
„Тревожи ме темпът на нарастване на диагностицираните с Ковид граждани на територията на община Троян през последните десет дни (по информация на РЗИ – Ловеч). За това време заболеваемостта в общината нарасна от 889 заболели на 100 хил. население за 10 януари до 1730 заболели за 19 януари. За сравнение данните за съседни на Троян общини са значително по-ниски – 1117заболели  за Ловеч, 669 за Тетевен.

Все още е нисък броят на заболели деца и ученици в общината – болни са четирима ученици и са карантинирани две паралелки. Болно е едно дете, посещаващо детска градина, карантинирани са девет. Радващо е това, че има достатъчно свободни легла в двете болници, което според лекари означава, че заболяването протича сравнително леко и голямата част от болните се лекуват в къщи. Наблюдава се сравнително леко протичане на болестта.

Повече от 50% от служителите в Община Троян, активно контактуващи с граждани, са болни и/или карантинирани. Въпреки сериозните затруднения в дейността на администрацията нито един гражданин няма да бъде лишен от нужна услуга и няма да допуснем Общината да ограничи дейността си.

Днес свиках заседание на общинския кризисен щаб за обсъждане на ситуацията. Щабът реши настойчиво да препоръча (тъй като не е в правомощията му да забрани) ограничаването до минимум на всички масови мероприятия на закрито. Остават затворени пенсионерските клубове и клубът на инвалида. Ще бъде засилен контролът за спазване на противоепидемичните мерки.“.
НО В КОМЕНТАРИ под казаното от кмета се появиха предупреждения, че броят на заразените ученици в троянските училища е далеч по-голям, тъй като немалко родители не пращат децата си на училище и те не са тествани. Говори се и за ненадеждността на бързите ученически тестове, които не винаги „ловят“ вируса.

Т21

Начало

Всички публикации по темата:

9 коментара:

Илиян Пеевски каза...

Материал за размисъл:
Правителството на Обединеното кралство признава, че ваксините са увредили естествената имунна система на тези, които са били двойно ваксинирани:
Правителството на Обединеното кралство призна, че след като сте били ваксинирани двойно, никога повече няма да можете да придобиете пълен естествен имунитет срещу варианти на Covid – или евентуално към друг вирус.
Така че нека гледаме как „истинската“ пандемия започва сега!
В своя Седмица 42 „Доклад за наблюдение на ваксините срещу COVID-19“, Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство признава на страница 23, че „Нивата на N антитела изглежда са по-ниски при хора, които се заразяват след две дози ваксинация“.
По-нататък се казва, че този спад в антителата е по същество постоянен.
Какво означава това?
Знаем, че ваксините не предотвратяват инфекцията или предаването на вируса (всъщност докладът показва, че ваксинираните възрастни вече са много по-склонни да бъдат заразени, отколкото неваксинираните). Сега британците установяват, че ваксината пречи на способността на организма да произвежда антитела след инфекция не само срещу шиповия протеин, но и срещу други части на вируса.
По-специално, изглежда, че ваксинираните хора не образуват антитела срещу нуклеокапсидния протеин, обвивката на вируса, която е решаваща част от отговора при неваксинирани хора.
В дългосрочен план ваксинираните са много по-податливи на всякакви мутации в шиповия протеин, дори ако вече са били заразени и излекувани веднъж или повече.
Неваксинираните, от друга страна, ще придобият траен, ако не и постоянен имунитет към всички щамове на предполагаемия вирус, след като са били заразени по естествен път с него дори веднъж.
Първите застрахователни компании се отдръпват, защото пред тях идва огромна вълна от искове. Антъни Фаучи потвърждава, че PCR тестът не може да открие живи вируси. Антъни Фаучи потвърждава, че нито тестът за антиген, нито PCR тестът могат да ни кажат дали някой е заразен или не!!! Това обезсилва всички основи на така наречената пандемия. PCR тестът беше единствената индикация за пандемия. Без PCR-ТЕСТ няма пандемия
За всички служители на пресата, лекари, адвокати, прокурори и т.н. ТОВА е последният ключ, последното доказателство, че всички мерки трябва да бъдат отменени незабавно!
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1027511/Vaccine-surveillance-report-week-42.pdf?fbclid=IwAR3hLvgE6xFm9jDO-9dgfrleuSXEsfSVesKF4_7P8-LhGFXfDAv2ogMODqY
доц. Атанас Мангъров

P. Bordjukov каза...

Ако смятате сами да си преценяте на базата на горния коментар, бих искал да отбележа, че никъде в цитирания доклад не се споменава това:

> Сега британците установяват, че ваксината пречи на способността на организма да произвежда антитела след инфекция не само срещу шиповия протеин, но и срещу други части на вируса.

В доклада използват Roche N за маркер, чрез който да определят *разпространението на заразата*. Това е в противоречие с твърдението на Мангъров, защото според биртанците, ако в пробата присъства нуклеопротеин, значи задължително е взета от индивид, изложен на вируса. Изрично се казва, че заразеите, независимо от ваксинационния им статус, образуват и от двата вида протеини, но ваксинираните, които все още не са се заразили, имат само антитела за спайк протеина.

P. Bordjukov каза...

За сметка на това, не се споменава заключението на доклада:

Благодарение на ваксинационната кампания 261 500 хоспитализации са били предотвратени, 127 000 души са все още сред живите, 24 144 000 инфекции са били предотвратени.

Преценяйте.

? каза...

Обективност трябва да има. В началото беше затворен и стадиона. Сега, при 10-11 хиляди заразени, не. Кое е правилното?

Илиян Пеевски каза...

... в очакване съм и на математика Витанов. Със сигурност ще ни предложи още по-идиотска статистика. А Мангъров да се заеме с математиката.

P. Bordjukov каза...

Не знам аз – само цитирам какво пише в посочения от Мангъров доклад, без свободни съчинения като неговите.

Дедо Спас каза...

Не знам какво цитирате, но доцент Мангъров го е посочил - страница 23, аз допълвам по средата на страницата - т. (iii), кое не е ясно? А Витанов няма защо да го обсъждаме, той е нещо като оная лелка Алена в Босфор ТВ. СЗО вече смята за грешка зеления сертификат, в САЩ вече е отменен ПиСиАр теста...

Нов, от вчера каза...

ЗАБОЛЯЕМОСТ се пише;заболеваемост е от руски език; а руските дарове са като данйските...

Неутрално каза...

Някой дали е изненадан от това """начело сме в областта...""" ? Неизбежно следствие от великото коледно_новогодишно препълване на местните хотели,къщи за гости и прочие места за настаняване на кой_откъде_дошъл.........ето цената!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |