Кучетата си лаят, а конете (и каруците) си вървят…

* Не е ли навремило да променим герба на град Троян и вместо лъва да сложим кон или кон с каруца? * Има ли някаква културно-историческа умисъл в толерантността към конските изцепки в Троян, визираме античния мит за Троянския кон?
Хубава работа, ама троянска
На градския стадион „Чавдар“, Троян, 5 септември 2020 г., сн. Гергина Дишева-Герда
ИДИОТЩИНИТЕ не секват – този път добичетата не са по улиците на Троян, а хрупат есенна тревица и си правят джогинга на градския стадион „Чавдар“. Снимката е на нашата читателка и приятелка Гергина Дишева-Герда, която води курсове по йога и редовно е на стадиона, а в навечерието на националния 6 септември тя и групата й се натъкнали на въпросната четиринога „публика“.

ПИСАЛИ сме многократно за подобни изцепки – за коне по троянските улици, площади и градинки, напук на наредби, закони и елементарните правила за градско съжителство и ред, за свързания проблем с щъкащите из града цигански каруци, за заплахата за живота и здравето на хората от подобните животински изцепки, за безнаказаността на безотговорните, арогантни и престъпно нехайни стопани на животните, за това че в един минаващ за европейски град в 21. век подобни реалности са абсурдни, и т. н…

КУЧЕТАТА си лаят, а конете (и каруците) си вървят… Но все пак, за пореден път, ще поставим няколко въпроса, та дано този път някой ги чуе:

1. Изяснено ли е на кого са хрупащите на троянския стадион в навечерието на националния празник 6 септември три бели кончета?

2. Какви наказателни санкции ще бъдат наложени на стопаните на трите бели кончета?

3. Чипирани ли са трите бели кончета, каквото е изискването на закона?

4. Властите имат ли данни дали някъде в същинската градска част на Троян се отглеждат коне и други домашни добичета (в разрез с общинската Наредба за обема на животновъдната дейност и местата за отглеждане на селскостопански животни на територията на община Троян, чл. 11 и общинската Наредба №1 за опазване на обществения ред на територията на община Троян, чл. 23) и какви мерки са взети да се прекрати това беззаконие?

5. Колко и какви наказателни санкции са наложени досега (да кажем през последните 5 години) за многобройните конски/каруцарски изцепки из Троян?

6. Не е ли навремило да променим герба на град Троян и вместо лъва да сложим кон или кон с каруца?

7. Има ли някаква културно-историческа умисъл в толерантността към конските изцепки в Троян, визираме античния мит за Троянския кон?

„ДНЕС конете им на стадиона са три. Моля някой от властимащите да реагира!", е кратичкият коментар на г-жа Дишева към снимката. Впечатление прави, че тя казва „конете им“ и явно знае, пък и то едва ли е тайна, на кого са тези коне. Дано и тези, които трябва да знаят, го научат.

Т21

Още по темата:

И още по темата:

2 коментара:

Djigata каза...

Вчера 05.09 около 16.30ч.по пътя за Балабанското се разхождаше от вързан кон. Не съм звънял никъде защото няма смисъл. Всеки знае как се реагира на такива сигнали. Необходимо ли е (недай боже) да стане тежко ПТП за да се сети някой да вземе мерки. Не съм убеден, че намиращите се наблизо МПС и "постройки" са законни. Г-н. Маринов моля Ви дайте думата на компетентните органи.

Unknown каза...

Тотална профанизация и провинциализация с пълна сила. Конете и циганизацията вървят ръка за ръка.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |