Отива ли си Бойко, едва ли…

* Защото от сегашните играчи на политическия терен няма кой да му заеме мястото, народът, който не го иска, още по не иска другите, а зад/над всички тях се извисява една обемна сянка, която реди пъзела * Христо Иванов направи заявка, но още е рано да се каже
 
Генадий Маринов
Позиция

НА 7 ЮЛИ се случи нещо потресаващо. На плажа Росенец до Бургас, който е публична държавна собственост – т. е. е на всички (ни) и за всички (ни) и според законовия си статут не може да бъде купуван и продаван – няколко мутроподобни момчета по къси гащи, шарени тениски, с пищови и черни чантички („диагоналки“) през рамо, категорично отказващи да се легитимират, брутално избутаха/не допуснаха трима български граждани. Сякаш са някакви безправни роби, някаква второразрядна човешка „шлака“, нищо че бяха бившият правосъден министър и лидер на коалицията „Демократична България“ Христо Иванов, съпартиецът му Иво Мирчев и бургаският общински съветник Димитър Найденов, пък и това има ли значение. И нищо, че кротко и възпитано си представиха документите за самоличност и обясниха защо са тук.

Христо Иванов дебаркира на българския бряг, зад него са Догановите сараи, 7 юли 2020 г.
Мутроподобните без обяснение изблъскват пристигналите
Блъскането ставаше все по-ожесточено
ИЗБУТАХА ги настървено, едва ли не с наслада. А се усещаше, че ако не бяха камерите, щяха да ги бият и пребият. И всичко това в името на една тъмна полуполитическа и полуолигархична фигура, ползваща се със солидна външна (руска) подкрепа, Ахмед Доган, който явно е по-важен от всички в тази държава. И е толкова силен, че може да си прави каквото си поиска – и с държавната собственост, и с всичко?! Да обобщим – на Росенец лъсна едно тотално неуважене на българските закони, една тотална българска бездържавност.

ВСИЧКО стана още по-страшно, когато се разбра, че мутроподобните биячи са служители на държавната служба НСО, т. е. тези бабаити, гаврещи се и рушащи законността и държавността, са държавни служители. И то такива, на които се плаща да я пазят (законността и държавността)? А ситуацията доби зловещ вид, когато един от мутроподобните служители на НСО изскубна побитото от г-н Иванов на българския бряг българско национално знаме и го захвърли като боклук при боклуците в едно кьоше. Това бе поругаване на най-яркия държавен символ, гавра с държавата ни, държавна измяна. За подобно нещо в нормалния свят изменниците щяха да бъдат съдени по бързата процедура и вече да са зад решетките. Тук все още нищо. Всъщност, по едно време на плажа пристигнаха полицаи и вместо да закопчеят изменниците, или поне да им поискат документите, ги гледкаха почтително и съучастнически… И на фона на цялата тази разтърсваща идиотщина се появи жалкия, тъп и определено неадекватен коментар във фейсбук на недоразумението, което минава за правосъден министър – Данаил Кирилов, който явно е на подчинение някъде другаде, при задкулисието, и е сложен на министерското кресло именно защото е недоразумение; коментар срещу действията на Христо Иванов на Росенец и във възхвала на... беззаконието и погазването на държавността?! Бог да пази България!

Пристига полицията и проверява само... блъсканите. Бог да пази България!
СЛУЧИЛОТО се на Росенец преля чашата и на безкрайното българско търпение. Оттук последваха другите неща – масовите протести срещу правителството и лично срещу премиера Бойко Борисов, контрапротестът от страна на управляващите, героическата поза с вдигнат по партизански юмрук на президента Румен Радев, включванията, но не от трибуната, на Корнелия Нинова и Мая Манолова, сърдитият брифинг на главпрокурора Иван Гешев, кърджалийските автобуси към Росенец, предугадени/подсказани от премиера и т. н.    

Президентът Радев – с вдигнат юмрук и гръмогласен вик „Мафията вън!“, 10 юли 2020 г.
Главпрокурорът Гешев – на брифинга, изобилстващ с политически внушения, 10 юли 2020 г.
БОЙКО определено е притеснен – той е политик с невероятен (политически) инстинкт и още по-голям такъв да надушва народните настроения – и няма как да не е усетил, че чашата прелива. Че случилото се край Догановите сараи на бургаския плаж може да помете всичко; съвпадението с приемането ни в чакалнята на Еврозоната не променяше нищо. Радев от своя страна усети звездния си миг на народен водач и побърза да яхне недоволството със споменатия вдигнат юмрук и гръмогласния вик „Мафията вън!“, посочвайки, че мафията е в правителството и прокуратурата. Президентското включване обаче (ми) звучеше някак „кинаджийско“ и бутафорно; но някои ще кажат, че омаловажавам ролята на Радев. Не мисля така – ако той беше истински водач на народа срещу мафията, щеше отдавна да е повел битката, и не на приказки, а с дела (мантрата, че президентът нямал достатъчно правомощия, е празнословие и оправдание); и щеше да я е повел без да хвърля око за одобрение от Кремъл. Левичарките Корнелия и Мая, които също имат своите нелоши политически инстинкти, се усетиха, че когато се ритат атовете, магаретата трябва да стоят по-встрани; и след като в началото се мярнаха на трибуната, последва снишаването им. Другият уж неполитически играч, главпрокурорът с каскета Гешев – той демонстрира прокурорски характер и вероятно някои провидяха заявка да сложи на място цялата прогнила политическа класа. Но така ли е? Споменатият прокурорски брифинг, изобилстващ с политически внушения, подсказваше друго, действията (вербални и други) около и по време на кризата също, избирателното разследване на едни есемеси и неразследването на други есемеси (и снимки) – и то. Подсказваше, че Гешев не е това, за което се представя и което ни се иска да е, българският Фалконе, да, ама не.

Премиерът Борисов сред симпатизантите си – усмихнат, но и притеснен, 10 юли 2020 г.
Сред протестиращите срещу правителството, 10 юли 2020 г.
И СЕГА НАЙ-СЪЩЕСТВЕНОТО – защо Борисов не си тръгва. Ами защото от сегашните играчи на политическия терен няма кой да му заеме мястото. А народът, който не го иска, още по не иска другите. Пък и зад/над всички тях се извисява една обемна сянка (Дилян Пеевски), която реди пъзела, по чия поръчка е отделен въпрос, някъде по-горе споменахме за задкулисието. Христо Иванов направи заявка, но още е рано да се каже дали е сериозна, тия дни ще си проличи. А пропо – какво се случва с изменниците, поругали българския флаг и българската държавност на плажа Росенец; и кой ще поеме отговорността за този грамаден НСО позор, едната само началническа оставка не стига?

Генадий Маринов 
Начало 

Още по темата:

14 коментара:

Unknown каза...

Може ли политическите ви анализи да се ограничат географски за участъка кн.лъг/разкл.калейца, както пишеше навремето по графиците. И марсианци да дойдат на власт, нищо няма да се промени на микро-регионално ниво, конкретно в случая, за местните феодали все тая на кого ще се отчитат.

Илиян Пеевски каза...

Този "анализ" все едно гербаджийката Севда го е писала. Някой да прочете някъде защо се вдигна Народа срещу Мутрата Борисов и шайката-чудовище ГЕРБ - няма и да видите, поне не от устата и перата на троЕнските мисирки, които винаги са с всяка местна и централна власт /особено посткомунистическите на БСП и ГЕРБ/.
И така - вижте как гальовно /и някак свойски/ наричат "Бойко" поредния сатрап в българската политика, който за 10 години смаза и размаза Конституция, Правова държава и всякаква институционалност. Вижте с каква обич нарича "Бойко" този, който бе Мутра от СИК, а преди 89-та член на БКП и възпитаник от школата на ДС в Симеоново. А за финал - местната "Севда" ни обяснява как този "Бойко" бил незаменим, щото видите ли ... то нямало кой друг. А това е една от основните "опорни точки" на шайката ГЕРБ, която ни се пробутва и тук.
Другата основна "опорна точка" на мутрите от шйката ГЕРБ е да се осмива и неглижира Президент Радев. Ами вижте и тук как тотално е неглижиран Президента ни, който ЕДИНСТВЕН като институция призова за "Мутрите вън от правителство и прокуратура". Отделно, че години наред Президент Радев се бореше с всички възможни седства срещу беззаконияте на мутрите от ГЕРБ. Това обаче не било достатъчно за местната мисирка, която иска други неща от Президента, но не казва какви и да ги защити с правомощията му, от които явно троЕнската мисирка хабер си няма.
И така - важното е да се внуши, че "Бойко" има нЕкои слабости, ама е незамеим, докато другите всички са от лоши по-лоши.
Спомняте ли си същото това в комунистическия печат преди 89-та?
Разбира се - за протестиращите нито дума! И знаете ли защо? Ами ще трябва да се напише за какво протестират, а така ще се срине ореолът на любимят на всяка мисирка "Бойко".

troyan21 каза...

Много раздвоен анализ на "анализа" ми, г-н Пеевски – Бойковски като език (то не бяха мисирки!) и одаичен към президента Радев. Ваше право. И прощавайте, че не споделям преклонението ви към ЕДИНСТВЕНия.

Илиян Пеевски каза...

Да ви правя анализ???? Хайде моля ви се, не се взимайте толкова на сериозно. По-добре би било по два пъти да прочитате и без това все по-редките ми коментари преди да правите заключения. Пимерно - написал съм, че, цитирам "... Президента ни, който ЕДИНСТВЕН като институция призова за ...". Знам че е трудно за всяка една мисирка /по любимия ви "Бойко"/ да направи разлика между Р.Радев като личност или политик и от друга страна като ИНСТИТУЦИЯ /и власт по Конституция/. Разбира се, на първо място трябва да се знае какво е това институция. А фактите от последните 10-12 години гербаджийски терор и унищожение на България и Народа и показват именно това - Президент Радев е ЕДИНСТВЕН като институция която осветли и поиска "Мутрите да бъдат прогонени от изпълнителната власт и прокуратурата". Всички останали институции /политически, финансови, съдебни, силови, културни и т.н./ от години са обезличени, смачкани и лижат подметките на Мутро-диктатора и хунтата ГЕРБ. Факт! Единствено Президент Радев намери сили, воля и смелост като институция да се опълчи на гербаджийската хунта.
И за финал. Тъй като все пак говорите за "раздвоение", каквото при мен очевидно няма - бихте ли пояснили неглижирането и претенциите си към "левичарките" Нинова и Манолова, а в същото време и то вече трети мандат леете дитирамби, оди на възхвала и каква ли не друга угодническа дейност по отношение на кмета Михайлова, кято е пет пъти по-голяма "левичарка" от партийната си лидерка Нинова? Нещо повече и за ограмотяването ви - Нинова дори не е била член на БКП за разлика от кмета Михайлова и любимата ви СИКаджийска Мутра, която "на галено" и с умиление наричате "Бойко".

troyan21 каза...

Да го кажа по-ясно, г-н Пеевски. Никога не съм бил член, фен, симпатизант или каквото и да е, свързано с ГЕРБ. Но в момента най-много ме плаши възможността БСП да се върне на власт – дали Корнелиевата или Кирил-Добревата клика, все тая; и в двата случая същината ще е откровен проевразийски/просъветски курс на България. Подобни страхове имат мнозина и това в някаква степен крепи ГЕРБ и Бойко. Моите лични симпатии са към т. нар. градска десница, стискам палци на Христо Иванов и ми се ще да успее, но е рано да се каже, дано, това би било промяна. По отношение на кмета Михайлова – тя, твърдя го, е успешен местен управленец, не безгрешен, но успешен.

Илиян Пеевски каза...

Ти да видиш??? "Никога не съм бил член, фен, симпатизант или каквото и да е, свързано с ГЕРБ."
Не, не съм изненадан. Подобни извъртания и лъжи от подобни хора всеки момент ще ни залеят и издавят.
Явно много се разчита на отчайващата безпаметност на троянеца. Явно периода 2007-2011 е бил мнооого отдавна, когато всички в Троян бяха примрели от страх и клекнали като кокошки пред комунягата-гербаджия Минко Акимов. И докато бях единствения, който се противопоставяше и на милиционера и на хунтата ГЕРБ и се опитвах къде с успех, къде без успех да спасявам Троян от гербаджийския погром - не друг, а точно вие, др.г-н Маринов изпълнявахте гербаджийско-милиционерската поръчка да ме дискредитирате пред обществото!!! Факт!!! Докато изкарвах на показ погромите на ГЕРБ в Троян
-с липсващите 1,7 млн лева бюджетни пари
- с харизването на Панаира в Орешак срещу фалшив нотариален акт и загуба на много милиони лева
- с далаверата с имотите на Търговията от които загубихме други много милиони лева
- с далаверите и идиотщините по т.нар. европроекти за които бяхме глобени и наказани с над 5 милиона лева
- и т.н. и т.н.
Една думичка не написа за тези погроми на ГЕРБ, др.г-н Маринов, дето си нямал нищо общо с ГЕРБ, и то въпреки, че обвинявах ГЕРБ в качеството си на об.съветник и от трибуната на ОбС. Вместо това - всяка седмица пускаше /не знам дали платени или не/ статии срещу мен за да ме осмиваш и да ПОКРИВАШ золумите на ГЕРБ в Троян. Това го правеше четири години ти, който си нямал нищо общо с ГЕРБ????
А успешната ти кметица не си направи труда да върне поне малка част от тези окрадени и загубени за троянците пари!!!! Ама то гарван-гарвану око не вади!
*
И понеже години наред се представяш като някакъв "антикомунист" - да те питам - Колко пъти написа във вестничето си, че гербаджията кмет Акимов е бивш член на Бюрото на ГК на БКП Троян, че общински съветници от ГЕРБ са други висши троянски комунистически номенклатури членове на ГК на БКП или работещи в самото БКП Троян като примерно секретаря по идеологията на комунизма /и твой голям приятел/, а другия по селското стопанство. Колко пъти написа какви са тези хора, които ни се представяха за "десни" и "демократи"? Колко? Нито веднъж! А аз поне 10 пъти им го напомнях от трибуната на ОнС Троян!
Защо ги криеше? Нали уж си нямал нищо общо с ГЕРБ?
Е, това е разликата между журналиста и медийната мисирка!
п.п. Още през 2006-та, когато бе създадена партията ГЕРБ, казах, написах и стотици пъти след това повторих, че ГЕРБ са най-отвратителното политическо чудовище и политическа чума, която се е появявала някога в политиката на България. 14 години по-късно хората започнаха да проглеждат.
А това пък е разликата между политик и политическата мисирка, с каквито измамници е зарината до откат т.нар. българска политика.

Djigata каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Djigata каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
troyan21 каза...

Djigata, не се прави на мъжкар, излез с името си и си кажи позицията, а за навеждания, послушковци и тем подобни говори с други. Аз открито заявявам позициите си, заставам зад тях и доколкото мога се боря за тях, съществуването на вестника ми вече 20-тина години е доказателство. Това не е лесна работа, ударите не са един или два и се надявам да го знаеш.

Сега конкретно: Предлагам ти публично и неанонимно да си кажеш мнението по случващото се в страната и Троян – без никакви ограничения, та да видим един истински мъжкар.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21, тел. 0878 727 445

Unknown каза...

Обущарю, не по-високо от обувките!

Djigata каза...

Казвам се Делян Джиговски и не се крия. Просто в Троян съм по известен като Джигата. Тотално не одобрявам жестове като този да изхвърлят националното знаме. Смятам, че е време Г-н Борисов и компания да се оттеглят. За съжаление и аз не виждам подходяща алтернатива макар, че съм член на БСП(не го крия от никого). За Троян мога да кажа, че никой не може да е само черен или само бял, но е факт, че Г-жа Михайлова е най-успешния кмет откакто се помня(на 45г.съм).Да има много болни въпроси за решаване. Относно батута адмирации за Вашата статия. Но това, че сте с десни убеждения прозира навсякъде. А за един журналист е недопустимо да показва пристрастия. Извинявам се за грубия тон, но такова фамилиарно отношение да наричате Г-н Борисов на малко име все едно си пиете заедно кафето беше много дразнещо. В момента не съм в Троян но съм готов като се прибера да се срещнем лично ако желаете и да се извиня. Прав сте, че прекалих и не се съобразих, че пиша в публичното пространство. С Уважение :Делян Джиговски (по известни съображения не пиша телефонен номер, не се крия от Вас ще ви го изпратя на СМС.)

Djigata каза...

И аз не харесвам Г-н Борисов, но уважавам държавата и институциите и за мен е премиер на Р. България и се отнасям с необходимото уважение като такъв. Напълно подкрепям протестиращите но за мен не е това начина да изразиш мнението и волята си. Къде бяха на изборите?

troyan21 каза...

Г-н Джиговски, заповядайте в редакцията, ще се радвам да се запознаем. Поздрави!

Djigata каза...

Благодаря, с удоволствие като се прибера!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |