Започва изграждането на оранжерията за детското хранене

* Помощната сграда – с хладилни помещения, склад и битово помещение – вече е готова, дарение е от немския бизнесмен
 Йоаким Вайл („Техник Партнер“ ЕООД)
Проекти
Новопостроената сграда към бъдещата оранжерия
ОБЩИНА ТРОЯН успешно върви към окончателната реализация на партньорския проект по европейската програма за междурегионално сътрудничество УРБАКТ III – за създаване на собствена (общинска) овощна градина и собствена оранжерия за екологично чисти плодове и зеленчуци за подпомагане на храненето в троянските детски градини и ясли. Овощната градина вече е факт, а със запролетяването започва изграждането на зеленчуковата оранжерия, съобщи кметът Донка Михайлова. Което пък става възможно след като вече са построени хладилните, складовите и административните помещения към оранжерията.

ТЕЗИ ПОМЕЩЕНИЯ са дарение от немския бизнесмен Йоахим Вайл, собственик на фирмата „Техник Партнер“ ЕООД, която от 2015 г. инвестира в нашата община и има база за производство на иновативни модулни строителни конструкции (от типа на т. нар. „умни сгради“). Новоизградената сграда е с обща разгъната застроена площ от 138 кв. м и включва две хладилни помещения (за плодове и за зеленчуци), подготвително помещение, складово помещение и битово помещение със санитарен възел.

ВОДЕЩ ПАРТНЬОР по проекта е френската община Муан Сарту, а общият проектен фонд за цялостната реализация възлиза на 600 хил. евро. Нашите средства за приключилия втори етап са 50 хил. евро – голямата част е европейско финансиране (42,5 хил. евро) и по-малко е съфинансирането от държавата (7,5 хил. евро). „Продължаваме с третия етап на програмата УРБАКТ III. Taзи програма позволи на експерти от Общината да опознаят най-доброто от европейския опит в храненето на децата от яслите и детските градини и да го приложат в Троян“, коментира г-жа Михайлова.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |