Истината за нападението над таксиметровия шофьор

* Екшънът се разиграл в Априлци (кв. „Острец“), пострадалият водач е Минчо Петков (Минчо Самбото) от троянската таксиметрова фирма „Дим такси“ * Пияният нападател е от Градница, бяга, намерен е обесен в дома си * След обаждането на тел. 112 – нищо и половина?!
Крими  
Тема с продължение
И СЕГА НЕКА кажем какъв точно бе грозният инцидент с нападнатия таксиметров шофьор от Троян. Който не е кой да е, а Минчо Петков (Минчо Самбото) – бивш световен вицешампион по самбо в тежка категория, съосновател на троянския клуб по джудо и самбо, знаменитост от национален мащаб и гордост за троянската таксиметрова гилдия, на която е и един от доайените, грамаден и респектиращ мъж, но наред с това изключително вежлив и точен с клиентите. Г-н Петков кара за най-голямата троянска таксиметрова фирма „Дим такси“, собственикът й е Иван Макариев (0670/55555). В момента таксиметровият шофьор е с бинтова шапка на главата заради установеното черепно-мозъчно сътресение и е на домашно лечение след еднодневен престой в троянската болница (МБАЛ - Троян).

МАЛКО СЛЕД полунощ в неделя, 23 февруари, полицейски патрул спира в Априлци пиян шофьор на лек автомобил – водачът е 24-годишен, от с. Градница, Севлиевско, и цял ден (22 февруари, събота) се веселил и черпил на Празника на сланината. Проверката на място с дрегер отчела над 2 промила алкохол и пияният веднага бил откаран с полицейска кола до болницата в Троян, за да му вземат кръвна проба. Но тук органите на реда направили грешка – вместо да задържат нарушителя за 24 часа, го пускат. Тогава той си вика такси, идва колата на Минчо Петков и потеглят към Априлци, по-точно към отдалечената махала Лъгът в кв. „Острец“, където мъжът уж бил отседнал. Когато пристигнали, се оказало, че пасажерът няма пари в брой да плати сметката, около 40 лв., и по негова молба таксито обърнало към Острец, за да търсят терминал.

ЕКШЪНЪТ се разиграл почти в центъра на Острец, на стотина метра от известната дискотека „Маями“ – вместо да слезе да търси терминал, за да изтегли пари, 24-годишният изненадващо нападнал шофьора, имало и удар по главата, явно с някакъв тежък предмет, защото Минчо Петков губи съзнание. Пияният нападател се опитал да вземе якето на шофьора с плика с оборота, но не успял и се измъкнал; преди това обаче взел от таблото ключовете на таксиметровия автомобил. Както се разбрало по-късно, нападателят се добрал до собствения си автомобил и изчезнал с него.

СЛЕД ОКОЛО половин час окървавеният Минчо Петков дошъл в съзнание и веднага, било е около 3:15 ч., се обадил на спешния телефон 112 – резултатът нулев (!!!). И след като никой не реагирал, около 4:00 ч. раненият водач звъннал на собственика на таксиметровата фирма г-н Макариев, който организирал „Пътна помощ“ от Троян, за да прибере автомобила от Априлци. Именно г-н Макариев сигнализирал на полицията в Троян – обадил се на директния телефон в Районното управление, откъдето изпратили патрулка на мястото. Пострадалият г-н Петков бил откаран в троянската болница, където поели лечението му и взели необходимите мерки.

КАКВО се случва с нападателя? От РУ на МВР - Троян се обадили на колегите си в Севлиево и техен полицейски екип отишъл в дома на нападателя в Градница. Но тук историята става още по-тежка – полицаите намерили 24-годишния младеж обесен в плевнята до къщата му, като явно става дума за самоубийство. Образувано е досъдебно производство и причините за трагедията ще се изясняват. Една от версиите е, че младият мъж е бил уплашен и отчаян, тъй като се е намирал в тригодишен изпитателен срок заради предишно нарушение на закона и сегашното каране пиян плюс нападението, което би могло да се изтълкува и като опит за убийство, е щяло да го вкара в затвора.

Генадий Маринов
Бел. ред. Информацията е от собствени източници. 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |