Кметска треска тресе 12 троянски села

* Без майтап - в Балабанско на 12 души (над 10% от жителите) им се става кметски наместник?!

В 9-ТЕ ПО-ГОЛЕМИ ТРОЯНСКИ СЕЛА, които са с над 350 жители (вписани по постоянен адрес в регистъра на населението към 26 юни 2011 г. – датата на насрочването на тазгодишните местните избори) и имат статут на кметства, кметовете станаха ясни на изборите. Да ги припомним: с. Орешак (Христо Терзиев), с. Врабево (Радион Стратев), с. Дебнево (Богдана Иванова), с. Калейца (Ренета Варчева), с. Черни Осъм (Кирил Захариев), с. Борима (Смаил Афъзов), с. Шипково (Минко Станчевски), с. Бели Осъм (Иван Драголов), с. Голяма Желязна (Иван Христов).

ОСТАНАЛИТЕ 12 СЕЛА В ОБЩИНА ТРОЯН са с население под 350 души и в тях ще бъдат назначени кметски наместници (според ЗМСМА, чл. 46 а: „В населено място, което не е административен център на кметство, кметът на общината може да назначи за срока на мандата кметски наместник в съответствие с утвърдената численост и структура на общинската администрация” – бел. Т21). Назначението на кметските наместници обаче се забави, тъй като 8 от споменатите 12 села – с. Балканец, с. Гумощник, с. Добродан, с. Дълбок дол, с. Ломец, с. Старо село, с. Терзийско и с. Чифлик, според старите разпоредби на Закона за административно-териториалното устройство на Р България бяха със статут на кметства (тогава изискването бе за 150 жители) и управниците се избираха.

ПРОМЯНАТА НА СТАТУТА на тези 8 села от кметства в кметски наместничества бе гласувана на последната сесия на Общинския съвет (1 декември), но решението влиза в сила след обнародването му в „Държавен вестник” (ДВ). Кметът Донка Михайлова обясни, че публикуването на решението в ДВ се очаква да стане до седмица-две и веднага след това ще бъдат назначени кметските наместници. Останалите 4 троянски села, в които ще управляват кметски наместници, са - с. Белиш, с. Балабанско, с. Горно Трапе и с. Патрешко.

НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ с представители на местните медии г-жа Михайлова поясни, че ще определи кметските наместници след провеждане на общи събрания по селата. Искам да чуя какво е мнението на хората, кого предпочитат, и ще се съобразя с тях, заяви кметът на община Троян. Като куриоз бе споделено, че в миниатюрното с. Балабанско (110 жители според ГРАО – бел. Т21) има 12 мераклии за наместник, т.е. над 10% от балабанчани се виждат като бъдещ селски управник?! Наместническата треска тресяла и други троянски селца.

Т21

Още по темата:

68 коментара:

Анонимен каза...

Местните измислени бизнесмени в дърводелския бизнес са я закършили яко, и тези на Балабанско се опитват да подсигуряват тила...Плосък и стар комунистически номер :P

Анонимен каза...

A,ще се кандидатирам и аз,като 12-ият!!!Имам вила там!

Анонимен каза...

Не се разбра защо в Добродан няма да има събрание?

Анонимен каза...

Как и къде да си подадем молби за назначаване на работа/наместник/?
Какви са правата и задълженията на наместника, работно време, заплата и т.н.

Анонимен каза...

Балабанчаните,да не се притесняват,ще дойде кметски наместник от Ловеч

Анонимен каза...

По-добре,от колкото такъв от трапето...

Анонимен каза...

В село Чифлик,вече е известен кметския наместник и то от доста време!

Анонимен каза...

И той се казва ? Дано само да нее отново човека който досега надделяваше с неговото мото "Ами аз мога да не ви помагам,ама поне не ви вредя"Д.Д.

Анонимен каза...

аа, за чифлика се знае, иванчо ненов ще е, Енкин му е обещал вече:)

Анонимен каза...

Иван Ненов шъ им оправи туризъмът на чифликът:))

Анонимен каза...

Няма да е той,друга ще е изненадата,бъдете сигурни!Обещано е на човек, който трябва да си мълчи до утре,когато е и събранието в село Чифлик.

Анонимен каза...

По-добре Иван Ненов отколкото досегашния Дачко,който вече няколко мандата не направи почти нищо за това китно селце.Единствената му цел е да си хване пенсииката и това е,а не да работи за интересите на селото и неговото развитие.

Анонимен каза...

като видиш как иван "разви" дружеството амбарица, прави си сметката и за чифлика, тъкмо до другия мандат ще го закрият:))

Анонимен каза...

Хмм,апетитната хапка-Чифлик е доста голяма,спрягат се имена с инициали Г.Д.,И.С.,И.Н.,Д.Д.,както и мераклийката Марина,ще видим какво ще става .....

Анонимен каза...

Човека на Енкин е с предимство. Я какви прескъпи проекти правят двамата там, няма да изпуснат тази хапка.

Анонимен каза...

Към Анонимен 6 - за Ваше сведение настоящият кметкси наместник няма НИЩО общо с Трапето, а е младо момче, живеещо в Балабанско със семейството си!

Анонимен каза...

към 14ти,по последна информация тези последните 3ма кандидати за Чифлик отпадат.

кметски наместник каза...

Абе не знам за вас ама такъв смях не бях се смял скоро

Анонимен каза...

ЕМ/SI:Заплатата на кмет и кметски наместник е около 500лв., може да има различни ДМС и др. поощрения за справяне с работата. Задълженията и правомощията/информация за № 4/му са разписани в чл. 46 на ЗМСМА. Нищо чудно, че кьораво, куцо и сакато е мераклия да бъде назначено за кметски наместник на населено място.Това, че си няма хабер от тази работа изобщо не гаси мерака му.Ако ти трябва кметски наместник, но не можеш да го откриеш, не забравяй, че всеки четвъртък има околийски празник. Там на пазара в четвъртък може да ги видиш и проведеш среща.Гарантирам че са там, хем да се весне из общината, за да го не забравят служителите, хем и да уважи пазара/превоза е скъп, къде е Троян, къде е Гумошник, горе долу- две в едно/.Практиката е изпитана с времето и е като закон.

Анонимен каза...

Напълно подкрепям 19-ти. Характеристиката е много точна,като сбит презазказ. НЕ ЗНАМ,няма ли критерии, на които трябва да отговарят- като квалифификация, трудов стаж,възраст, образование.
НЕ знам съобразяват ли се с тези параметри при избора на кметски наместтици, или ГЛЕДАТ ОТ КОЯ ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА Е.
ДРАГИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, МОЛЯ ВГЛЕДАЙТЕ СЕ ДОБРЕ В ХОРАТА, КОИТО НАЗНАЧАВАТЕ, ЗА ДА НЕ СТАВАТЕ ЗА СМЯХ - СЪБРАЗЕТЕ СЕ ПОНЕ ДА МОГАТ ЗА ГОВОРЯТ СМИСЛЕНО И ДА ИМАТ ПОНЕ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ.

Анонимен каза...

Дано назначат поне млади хора, а не пенсионери и невежи

Анонимен каза...

та кой ще е новия кмет в Чифлик ?

Анонимен каза...

Можете ли да си представите, че има кандидати с основно образование, соито нямат представа какво трябва да правят,ако е само за заплата
назначавайте циганите да намалеято социалните и безработните.

Анонимен каза...

Назначете млади хора. Все ще свърщат нещо повече от пенсионери,защото в световната история, носители но новаторството са младите.
Да не се търси работа на ахмаци като кметски наместници.

Анонимен каза...

Мисля, че на събранията ако трябва да се изказва явно мнението за някой кандидат пак няма да стане нищо, защото хората няма да смеят да изкажат мнението си. Защото ако има вече обещано на някой тежко ти ако плюеш срещу него на събранието

Анонимен каза...

Нека да се назначат за кметски наместници млади хора, които биха направили нещо дори и малко повече от тези, чакащи спокойно пенсионирането в кметството. На тях едва ли ще им дреме за селото. Те дори и нищо да не правят пак ще се пенсионират.

Анонимен каза...

Към 25-ти
Ще си доведе кандидатът 10-ма негови хора, ще го подкрепят и готово...... хората го искат.
Нека гласуването да бъде тайно и тогава ще видим

Анонимен каза...

За с. Чифлик по-добре някой млад мераклия за кметски намесник, отколкото този, дето си стои в къщи /на вилата, където тока и водата са служебни/ и само се води на заплата към кметството.

Анонимен каза...

За Добродан като няма събрание ,няма и коментари, ако някой знае нещо по въпроса за кметските наместници моля да напише

Анонимен каза...

Аз имам предложение! По - добре по селата да оставят гл. специалисти, защото знаят всичко отколкото да назначават разни км. наместници.

Анонимен каза...

Напълно съм съгласен с предложението на №30,те и без друго освен своята вършат работа и на кметовете.

Анонимен каза...

Предложението на № 30 е много добро ,но някой трябва да го прочете на Г-жа Михайлова.

Анонимен каза...

Абе ще видим кой ще е Чифлишкия кмет в сряда.Очакваме едно много интересно събрание от 17:30.

Анонимен каза...

ейй тоз пусти Чифлишки кмет бре,кажете го кой ще бъде и да се знае.

Анонимен каза...

Май,че ще е Пенчо Миленцето ха-ха-ха,а може и Донка Банкова да е.............

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова,
Пенсионерка съм от Трапето , но не ми личи. Моля да ме назначиш за кметски наместник ,защото не само искам, но и ставам - с вишсе образувание съм. Пък и с кметския наместник от Терзийско можем да си "хортуваме" по сбирките - я в Общината, я на пазара в четвъртък.

Анонимен каза...

до 36

" с вишсе образувание съм"

Направо ставаш за висш функционер на мутренската банда. Пиши до Боко тиквата. При Михайлова едва ли имаш шансове с това "образувание".

Анонимен каза...

за д.д. тои е кмет

Анонимен каза...

В село Терзийско кметския наместник е ясен,това е досегащната кметица Димитрина Станчевска.Гласуваха и доверие и подкрепа с пълно мнозинство.Успех за в бъдеще!!!

Анонимен каза...

АМИ ТЯ НАЛИ Е ПЕНСИОНЕРКА? КАТО СЕ Е ВЕНЧАЛА И ВРЕКЛА ЗА БКП-ТО И ЗА КМЕТСКАТА ДЛЪЖНОСТ ЛИ Е ВЕНЧАНА ДО ГРОБ?.

ГОСПОЖА МИХАЙЛОВА, ТОЛКОВА ЛИ НЕ СЕ НАМЕРИ МЛАД И УЧЕН ЧОВЕК ДА РАБОТИ В ТЕРЗИИСКОТО, АМИ ЕДНА ГОТВАЧКА/образованието на Димитрина / ТОЛКОВА ГОДИНИ СЕ РАЗПОРЕЖДА ТАМ?
нестига дето в общината се формира ново политбюро на БСП със стари муцуни ,ами и по селата продължава това безобразие.Това ли беше екипът с който ще работите? От сега се обрекохте на неуспешен мандат.Тези хора нямат умствения потенциал за новаторско управление, каквото проповядвахте.Аз вярвам във Вас , но защо ги назначавате, като няма да ви вършат работа?.Назначете млади хора.Вие им дължите това.!

Анонимен каза...

Пенсиите не дават глътка въздух на младото поколение.Каквито и гърчави пенсии да получават, поне получават нещо за изминалия си трудов път.!Тези млади хора кога ще се учат да работят , кога се си формират трудовите навици?.Кога ще им се делигират отговорности, кога ще стават на хора.Кага ще създават семейства?.Родителите им до гроб ли ще ги издържат? Кметице ,ти им обеща????Форумът те чака още един месец и ще започнем да анализиламе резултатите от работата ти.Няма да мълчим.Всички те подкрепихме, не защото харесвахме партията ти, а защото Акимовите простотии трябваше да свършат.Сега започваме да се питаме: наново ли ще започнат въпросите ни към общинската администрация и мълчанието и с месеци на конкретни отговори? Чакаме за положителни резултати??

Анонимен каза...

Забравих да напиша към 41.Аз също съм пенсионер от три години с 250 лв обещетение за 40 години труд, без един болничен ден.Накрая ме изхвърлиха като мръсен парцал.Благодаря ти Партийо велика, благодаря на твойте синове и дъщери и внуци, дето така неуморно следват повелята "Реформаторски да грабим неуморно"Да строим живота нов до гроб,за нашите наследници",

Анонимен каза...

Г-жа Михайлова,
Ние гласувахме за Вас, а не за разни изхвърлени от троянеца "бивши кметове" и "пианури паратийни секретари". На тях ли търсите служба и спокойни пенсионерски години? Вие сте кмет, но прозират дългите им ръце, които искат да управляват Вас и общината. Не го допускайте, защото троянеца няма да Ви подкрепи и ще бъдете в редицата на поредния лъжец.

Анонимен каза...

Веско от Старо село вече не става за кмет, защото крал дърва. Добре. Но тези ,дето крадоха и се скриха , защо да стават. Не ги ли знаят, та да не ги назначават отново. Е сигурно старата мома, която цял живот само дава акъл, става, защото с пияницата К.К. ще си правят сбирките по-лесно. Те иначе други грижи нямат. Оправили себе си, та общината ще оправят. Аферим......

Анонимен каза...

В Чифлик май ще има палава кметица.

Анонимен каза...

Е браво ако в Т-ско назначат пак Станчевска.Тя по време на кампанията така се люшкаше от един щаб на друг , че нямам думи.Няма значение дали си пенсионер или не, няма значение за кого си агитирал и гласувал, няма значение дали е морално или не. Важно е да си кмет. Ще получаваш и пенсия и заплата. Сладка работа .Ако не вярвате питайте и Белиосъмския кмет.Предлагам на Бойко Борисов да спре пенсиите на такива кметове. Да получават само заплата, та дано се икономиса някой лев за бюджета на НОИ.

Анонимен каза...

Назначавайте по-бързо кметските наместници, че мераклиите ще се изадът един друг и Троян ще се прочуе с канабализъм, но не политически а истински. Мизерията и опростачването на населението е повсеместно и в резултат на провеждащата се финансова политика от ГЕРБ, като за това имат заслуги и предишните управляващи.

Анонимен каза...

Абе той минчо беше обещал постовете,ама донка обърка сметките и сега дето казваш канибализма е жесток, кой да докопа кокала...

Анонимен каза...

Събранието в Чифлик мина и кой ще е км. наместник ?

Анонимен каза...

Маринка ще е да е. Много я искали. Вярно ли?

Анонимен каза...

eee ГОЛЯМА СЕИР НА ПАТРЕШКО МЕРАКЛИЯ Е ЕДИН ПРОСТ ШОФЬОР С ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ И П Е Н С И О Н Е Р.ОТКРАДНА КАКВОТО МОЖЕШЕ ОТ КООПЕРАЦИЯТА В ОРЕШАК. СЕГА ОСВЕН ДА ОТКРАДНЕ НА ПАТРЕШКОТО НЯКОЯ БАБИЧКА.НЕ СЕ ЛИ ИЗИСКВА ПОНЕ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА КМЕТСКИ НАМЕСТНИК.

Анонимен каза...

Вярно, вярно,напролет с мотиките на малинака

Анонимен каза...

Ангел Балев на какво ще става кмет?

Анонимен каза...

хаха,да най-новото Маринка ще възродява отглеждането на малини в селото...нямам думи

Анонимен каза...

в с.Чифлик се търси расад за малини и много млади бригадири, да помагат на новата кметица

Анонимен каза...

ооо Куртето пак ще почне да изкупува малини,евала на новата кметица ,че ще развие отново този поминък на селото-без коментар

Анонимен каза...

тя лук не е сяла,какво остава за малини, ха ха ха

Анонимен каза...

Какъв сорт малини ще сеете в чифлика

Анонимен каза...

Аз не знам какъв сорт малини ще сеят в Чифлик,но по-добре кмета да е млад не зависимо дали ще е мъж или жена,а не като в Бели Осъм да е;изкукуригал,завистлив,злобен,отмъстителен,некадърен,неграмотен,невъзпитан,алчен,кривокрак,зъбат и със джука увиснала като на паймашка магарица,т.е.Иван Бочев Драголов това е той,мръсен гаден хамелеон,просто отврат !!!!!!!УСПЕХ на Чифлишкия кмет,който и да той........

Анонимен каза...

упссс,тук май пак се обажда човек,който му се ходи на лов,а няма къде?

Анонимен каза...

Няма как да ми се ходи на лов,защото за мен това е гавра с дивеча и подигравка с природата,а като ти харесва нашия памперс(кмет) си го вземи у вас,и си говорете за тъпия ви лов колкото си искате

Анонимен каза...

Ловът е най-модерното забваление сред троянските мало пишковчци, да доказват на кого му е по-дълга ...цевата на пушката...

Анонимен каза...

Абе уважаеми съселяндурници що си мислите,че само гламавите ловджий мразят тоя мръсник кмета,оставете ги да си гърмят шапките и както каза оня пловдивския селяк Бареков:да си ядат сланината на весник,иначе 62-ри много си прав,те са най-най

Анонимен каза...

Ловът е за интелигентни хора.Лошо е,когато пушките стоят в касата,другите ловуват,а ти гледаш отстрани,но каквото си надробиш,това ще ядеш.Относно за кмета И.Б. не случайно хората го избират вече 3ти мандат.На слука на цялата Л.Д.-Б. Осъм.

Анонимен каза...

Ловът бил за интелигентни хора....хи..хи..хи....

Анонимен каза...

Дааа,хората го избират,не че заслужава....

Анонимен каза...

Новата кметица на Чуфликят се казва Маринка,млада и палава кметица си имат Чуфличани.

Анонимен каза...

Поне е хубаво и умно момичето. Нека другите да завиждат.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |