Михайлова се срещна с и депутатите

* Герберите д-р Лалева и д-р Николовски, Горов от БСП и
независимият Гумнеров уважиха поканата * Кметицата търси подкрепа за старческия дом в Добродан, обходния път на Троян и втория етап на интегрирания воден цикъл

ЧЕТИРИМА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ от Ловешкия избирателен район – съгражданката ни д-р Станка Лалева и д-р Михаил Николовски от ГЕРБ, Димитър Горов (БСП) и Кирил Гумнеров (независим), уважиха поканата за среща на кмета на Троян Донка Михайлова. На разговора със законодателите, състоял се в началото на седмицата, присъства и председателят на троянския Общински съвет (ОбС) Минко Акимов. Поводът за тази кметска инициатива бил да се обсъдят приоритетни въпроси, касаещи развитието на община Троян и доброто взаимодействие на местните власти с депутатите, научихме от пиарката на Общината Маргарита Генкова.

ПРОБЛЕМИТЕ на заетостта и доходите на хората са на първо място за общинското ръководство, заявила г-жа Михайлова. Друг сериозен проблем, посочен от нея – задълбочаващата се разлика между града и селата в общината, нещо, върху което през този управленски мандат трябва да се работи сериозно; в тази посока се очаква да даде положителен тласък и подписания договор за евросубсидия от 3,8 млн. лв. от Местната инициативна група (МИГ). Г-жа Михайлова акцентирала и върху реализиращия се втори етап на проекта за интегрирания воден цикъл на Троян и рискът, който той носи. „Ще се радвам да ни подкрепите в това ни усилие, защото този е последният шанс Троян да реши проблема си с водоснабдяването и канализацията”, заявила шефката на троянската изпълнителна власт; като същевременно признала, че опасността пред новия троянски бюджет е да бъде натоварен с „относително висок дял на непризнати разходи по реализирани проекти”.

ГРАДОНАЧАЛНИКЪТ ПОТЪРСИЛ и конкретно съдействие – готовият като сграден фонд Дом за стари хора в с. Добродан да се включи за финансиране като делегирана държавна дейност, единственият реален шанс тази важна социална придобивка да проработи; в тази посока било и взетото на скорошната сесия на ОбС – Троян решение социалната услуга да влезе в сила след получаването на държавно финансиране. Подчертано било, че е важно социалното заведение в Добродан да стартира още от пролетта, но това може да се случи само със съдействието на народните представители, трима от които, включително и съгражданката ни д-р Лалева, са членове на социалната комисия в парламента.

Г-ЖА МИХАЙЛОВА ИЗРАЗИЛА и очакване за депутатско лобиране и подкрепа по един стратегически инфраструктурен проект за Троян – изграждането на крайно необходимия за града ни обходен път. Кметицата припомнила, че по този въпрос се е работило и в предишните два мандата, сама тя в качеството си на народен представител е била ангажирана да помага, но за съжаление идеята забоксувала и единственото решение сега е чрез финансиране по европроект, управляван от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Председателят на Общинския съвет Минко Акимов пък подчертал нуждата от депутатска подкрепа по друг важен въпрос – разширението на обичаната от поколения троянци детска градина „Осми март”, за което Общината разполага с готов работен проект (на стойност 1 млн. лв.), който би могъл да се включи за финансиране по програма „Красива България” (дългогодишен директор на „Осми март” е била Янка Топалова, майката на сегашния кмет Донка Михайлова – бел. Т21).

ОТ ИМЕТО НА КОЛЕГИТЕ СИ и от свое име д-р Станка Лалева благодарила за инициираната среща и я определи като „едно много хубаво начало”. Г-жа Лалева изразила очакване Община Троян да продължи да върви напред, като използва всичко добро и значимо, постигнато в предишния мандат. И четиримата народни представители заявили готовност да помагат на местната власт на Троян във всичките й стойностни начинания.

Т21

28 коментара:

Анонимен каза...

бля-бля,пилците се броят на есен!много приказки и срещи,но ме съмнява да се свърши нещо:(((((((

Анонимен каза...

Първи ми взе думата от устата

Анонимен каза...

А Генади за да подпомогне създаването на илюзия, че тя нещо върши, отразява ли, отразява, къде отишла и с кой се срещнала.....

Анонимен каза...

Че то наистина, туй нас какво ни засяга? Досега толкова статии тук за нея и няма информация какво е направила. То верно, трябва малко да й дадем време, ама нали я избрахме, че знаела и можела много. То ако трябва сега на наш гръб да се учи, по-добре поне да си бяхме избрали някой троянец.

Анонимен каза...

Така се търси лоби и позиции. Давай Михайлова!

Анонимен каза...

Когато Михайлова беще депутат в Троян идваха всички - и Щулева, и Янаки Стоилов и другите. При Акимов я се мернеше Станка, я не. Дано сега се завърти някой друг депутат и да свърши нещо за Троян.

Анонимен каза...

Добро начало. Михайлова беще казала,в свое интервю пред ФорумЪТ, че ще ползва всички свои контакти за лобиране за Троян.Дано срещите да имат резултат.

Анонимен каза...

Някой знае ли какво се е случило по време на проверка на Михайлова в петък на проекта на водния цикъл на Шипково. Познати ми разказаха, че няколко часа газила калта със строители, инвеститори и проектанти през цялото село. Имало разговори на висок тон, а строителите си тръгнали с увесен нос.

Анонимен каза...

Не е трудно да се досетим - поредният проект с калпаво изпълнение и непризнати разходи. Тежко наследство на новият кмет. Дано да успее нещо да оправи, че иначе ще плащаме всички калпазанлъкът на Минко.

Анонимен каза...

ВСЕ ПАК НЕЩО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ЛИ В ТОЗИ ГРАД ИЛИ ПАК ЩЕ СИ ДЪРДОРИМ САМО?

Анонимен каза...

А ти каква промяна чакаш за десетина дни. Минко четири години трупа бакии.

Анонимен каза...

Браво за инициативата на новия кмет

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова,
Ще си позволя един личен съвет. Това, че правите срещи е добре. Ама от всички изброени не виждам един дето да може да ви даде свестен съвет. Може би е по-добре малко по-малко срещи ама с някой по-читав. Някой, който може да ви бъде полезен. Тия от първата среща ги видяхме до един какво направиха. Нищо и половина ... ама те толкова си могат. Тия от втората среща, добре че ги каните отвреме навреме, че да видим, че са живи.

Анонимен каза...

Е как по-малко да се среща, тя друго няма и да направи, освен да се среща и да имитира дейност. При всичките приказки за грамотност и компетентност, една година само ще обикаля, за да се позапознае къде какво има. Вече е ясно кой ще й възпява псевдоподвизите....

Анонимен каза...

До 13-ти.
Защо бе, друже? Явно не си съвсем наясно. От тези депутати горе има двама, дето донесоха пари в областта. Николовски вкара няколко /7-8/ милиона за Тетевен и Глогово. Гумнеров вкара 10 милиона за сметището на Луковит и пак там още около 2 милиона за работи по речното корито. Той вкара от фонд Земеделие и 5-6 милиона и в Ябланица, където обаче има силни позиции...Така че е въпрос на мотивация. Сети се на тези места кой посочва фирмите дето изпълняват проектите...

Анонимен каза...

6ти и какво по точно свършиха за Троян Стоилов и онази престъпница "Щулева"?Нампони ми!

Анонимен каза...

Ми как кво ве , не помниш ли че ядоха и пиха за наша сметка .

Анонимен каза...

15-ти щото не ми пука какво са направили за околията. Важно е какво са направили за Троян.

Анонимен каза...

А какво прави мумията на тази среща?
Заглавието говори, че срещата е между Кмета и депутати,а не между Кмета, депутати и мумифицирани напикани старци?

Анонимен каза...

...И плеснали с ръце, па се прегърнали...

Анонимен каза...

Има ли план къде ще минава този обходен път и в крайна сметка до къде ще е?

Анонимен каза...

EM/SI: Добро решение госпожо Кмет. Диалога с представителите на всички политически сили може и ще донесе просперитет на Троян.Надписа на входа на народното събрание-" Съединението прави силата" си стои там отдавна, но не такава е работата на 240 -те народни избранници.Срещи, разговори, поети ангажименти-това е основата на успеха. От 10 обсъждани идеи, за една да намерите източник на финансиране извън СБС е изключително важно.

Анонимен каза...

А Миню пак е щефче. Хахахахахах лумпени глупави!

Анонимен каза...

Миня Акимов е председател на ОС Троян, той е най-големия шеф или по-точно сив кардинал в управлението на Троян.

Анонимен каза...

Извинявам се предварително,че е в страни от темата,но искам да попитам знае ли някой кога най- накрая и в Троян ще имаме магазин Лидъл?
Все още никъде не е започнат строеж.И до кога ще чакаме.

Анонимен каза...

За какво Ви е този смотан магазин?

Анонимен каза...

Пишка ми се...

Анонимен каза...

" Михайлова се срещна с и депутатите" Уважаеми Генадий Маринов-разпореди се да се коригира заглавието, което ще е в интерес на хигиената на писане, както казва оня пич- Админът.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |