Община Троян: Уличните ремонти задължително се съобразяват с предвидените ВиК реконструкции

* За увреждането на общинско имущество във връзка с посочените два случая (разкопаванията на ул. „Шипка“ в Троян и на ул. „ул. „Момчилов кладенец“ в Дълбок дол) е сигнализирана прокуратурата
 
Право на отговор

ВЪВ ВРЪЗКА с материала „След Троян и в Дълбок дол разкопаха новоасфалтирана улица?“, публикуван в сайта на в-к „Троян 21“ на 17 октомври, отговаряме следното. През последните 4-5 години програмата за текущ ремонт на Община Троян задължително се съобразява с предвидените реконструкции на водопроводи, изпълнявани от „ВиК Стенето“ ЕООД. Освен това в процеса на планиране на участъци, определени за асфалтиране от Общината, в края на всяка година се провеждат срещи с управителя на ВиК, на които се приоритизират конкретни улици за подмяна на водопровода и текущ ремонт на асфалтовите настилки. Още през м.юли 2019 г. управителят на дружеството е декларирал устно и писмено, че пари за подмяна на водопроводи повече няма и няма да осъществи предварително съгласуваните си действия с Общината, свързани с текущи ремонти на улици и че ще осъществява само аварийни такива.

ЗА КОНКРЕТНИТЕ два случая:

Подмяна на водопровод по ул. "Шипка", Троян
• Част от ул. „Шипка“, гр. Троян – асфалтирана от Община Троян поради многото дупки по цялата ширина на участък от 30,50 м на 30 юли 2019 г. През 2017 г. „ВиК Стенето“ ЕООД е подменило водопровод на ул. „Шипка“ от 34 м, намиращ се в участъка от ул. „Васил Левски“ до ул. „Христо Ботев“. Поради невъзстановяване на асфалта в подменения участък, което е задължение на ВиК дружеството и проблеми при зимното почистване Община Троян го възстанови. Ако дружеството е смятало, че водопроводът и в участъка, са който сега става дума, трябва да се подмени поради износване, е следвало го направи още през 2018 г.

След ВиК аварията на ул. "Момчилов кладенец", с. Дълбок дол
• Част от ул. „Момчилов кладенец“, с. Дълбок дол – поради наводнение от порои през 2016 г. на няколко улици в селото и почти напълно непроходимата ул. „Момчилов кладенец“ през лятото на тази година, към 12 септември 2019 г., като текущ ремонт Община Троян асфалтира участък от 78 м. Налице към момента е бил отказът на „ВиК Стенето“ ЕООД да инвестира в подмяна на водопроводи (м. юли, 2019 г.).

ЗА АВАРИЙНОТО разкопаване на участъци от двете улици, описано в статиите на „Троян21“, в Община Троян не е постъпило предложение от ВиК дружеството за подмяна на водопровода. В общинската администрация не е постъпвал и сигнал за неотложен авариен ремонт, съгласно чл. 14, ал. 3 от Наредба №2 за организацията и безопасността на движението на територията на община Троян и график за възстановителните работи. Следва „ВиК Стенето“ ЕООД да предприеме действия по възстановяване на уличната настилка. За увреждането на общинско имущество във връзка с посочените по-горе два случая (разкопаванията на ул. „Шипка“ в Троян и на ул. „ул. „Момчилов кладенец“ в Дълбок дол)  е сигнализирана прокуратурата. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |