Само усещане за корупция ли?

* Красимир Христов: „Тя е харесван, а не успешен кмет. Аз искам за моя град през следващите четири години кмет с успешен мандат и това определено не е Донка Михайлова“
Местни избори 2019
Красимир Христов
Красимир Христов е собственик на ЕТ „КЕШ - Красимир Христов”, Троян. Фирмата притежава цех за производство на маси и столове в с. Добродан. От две години г-н Христов е в конфликт с общинската администрация заради отказа й да въведе в експлоатация поръчания и платен от Община Троян и обявен в Държавен вестник нов ПУП (подробен устройствен план) за регулация и застрояване за частично изменение на застроителния и регулационен план на Добродан. Бизнесменът твърди, че в общинската администрация има служители, които умишлено саботират новия ПУП и отказват да премахнат незаконни постройки заради частните интереси на свои хора. Като по този начин блокират възможността да се осигури нормален достъп до производственото предприятие на г-н Христов и обричат бизнеса му на фалит.

ИСКАМ ТРОЯНЦИ да са наясно какво става в Община Троян. Искам никой да не попада в това блато на беззаконие, в което превърна общинската администрация кметът Донка  Михайлова. Това, което се случва с мене, не е прецедент, а практика, следвана от нея. Г-жа Михайлова пред гражданите е мила, добра, отзивчива и обещаваща. С отработено поведение на Жана д’Арк, загърбила личното си щастие и поела на недотам крехките си рамене неволите и проблемите на троянци, тя събира лайкове и градска любов. И троянци, омаяни от площадните теменужки, лалета и циганчета (разбирай цветето), състрадателни към постоянните жалби на кметицата как всички и всичко й пречи да се жертва пълноценно на ползу Троян, забравят за некачествените ремонти, лошо работещите общински предприятия,  ненормалната бюрократщина на общинската администрация, глобите по европейските проекти. Защото публично известно е, че глобите от нарушения по изпълнение на европейски програми при кмета Михайлова са по-големи от тези, наложени при кметуването на предшественика й Акимов? Тя е харесван, а не успешен кмет. Аз искам за моя град през следващите четири години кмет с успешен мандат и това определено не е Донка Михайлова.

ДЪРЖАВНОСТТА се крепи на два основни фундамента. Първо създаване на закони и второ тяхното спазване. В Община Троян  законите не се спазват, а си позволяват  да лъжат и да издават документи с невярно съдържание, което само по себе си е престъпление. По мои жалби с вх. № Ж-РД-170/01.11.2017, вх. № Ж-РД-171/01.11.2017 и вх. № РД-3904/02.11.2017 с писмо РД-4208/12.12.2017 ме уведомиха, че всички подобрения и преустройства, извършени от Александър Данчев Петров, са незаконни и подлежат  на премахване по реда на чл. 225а от ЗУТ „за което е съставен констативен акт № 12/04.12.2017 за премахване на строежа“. Издадени са 5 (пет) заповеди за премахване на незаконно строителство. Г-жа Михайлова обяви, че тези заповеди са изпълнени. За някои от тях са издадени и протоколи за изпълнението.

Снимка 1*
Снимка 2
Г-ЖА МИХАЙЛОВА излъга! Излъга на 41-то заседание на Общинския съвет, че са „издадени и изпълнени” 5 броя заповеди за премахване по чл. 225 от ЗУТ. В интервю за в. „Троянски глас” (бр. 5 от 18 април 2019 г., стр. 3) тя продължава да лъже, като потвърждава казаното пред общинските съветници. Излъга, защото сградите и в момента са там. Притежавам нотариално заверени снимки и констативен протокол рег.№3385/25.07.2019 г. от оглед на нотариус, който доказва издаването от Община Троян на документи с невярно съдържание, удостоверява разминаването между издадените документи от общинската администрация и фактическото положение.

УСЕЩАНЕТО Е, че г-жа Михайлова или не може да ръководи служителите в общинската администрация и те правят каквото си искат, или е съучастник с тях. Усещането е, че по-вероятно е второто, защото тя прикрива техните действия и си позволява  публично да лъже на сесия на Общинския съвет и в пресата, че тези заповеди са изпълнени. И в двата случая е виновна. Защото няма качества да управлява успешно Троян. С досегашното си управление тя искаше и го постигна да е харесван кмет. Усещането е, че тя е зависим човек и не може да взема самостоятелни решения.

ЗА 8 ГОДИНИ тя винаги е минавала между капките. Защото аз не съм единственият, който е усетил върху себе разбирането за законност на кмета на община Троян. За толкова години управление такива ръководители като нея се опияняват от дадената власт, започват да си вярват и да приемат ,че са над закона и всичко им е позволено. Усещането е, че шумното перчене как тя помага на бизнеса се ограничава в обслужване икономическите интереси на група бизнесмени общински съветници и такива, които гравитират около БСП. Усещането е, че логиката на всички назначения в администрацията е или кандидатурата да е от БСП одобрена или приемлива за икономическата група около нея.

АЗ УВАЖАВАМ законите и вярвам в институциите. Пуснал съм сигнали до Окръжна прокуратура - Ловеч и до Специализираната прокуратура. Знам как ще реагира г-жа Михайлова. Че описаното не отговаря на истината и е лъжлив черен пиар срещу нея, че тя е реализирала идеите си за квалификацията на кадри, за данъчната среда в Троян, административното обслужване на бизнеса, инфраструктурата в бизнес зоните... Но това, казано от нея, са думи, които са изпразнени от съдържание и нямащи нищо общо с истината. Страхът от истината компенсаторно намира израз през такава реакция. Истината е в документите и фактите, а не в добре звучащите оправдания. Защото за да имаме нормално управление и казаното от политиците да има смисъл, трябва да се научим, че никой не е над закона, даже и един кмет. Троянци са доказали, че могат да проявят рефлекс и сетивност. Знам, че това ще се случи и сега.

18 октомври 2019 г., Троян
Красимир Христов, производител на мебели

* Двете снимки – Снимка 1 и Снимка 2 – са направени на 25 юли 2019 г., заверени са от нотариус и удостоверяват съществуването на уж премахнатите незаконни постройки до предприятието на Красимир Христов в с. Добродан

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |