След Троян и в Дълбок дол разкопаха новоасфалтирана улица?

* Местните с право недоволни, копачите са от „Вик Стенето“ ЕООД
 * „Вината е на Община Троян“, коментира водният шеф
 инж. Тонимир Гечев
Хубава работа, ама троянска
Разкопаната новоасфатирана улица в с. Дълбок дол, 17 октомври
РАЗКОПАХА новоасфалтирана улица в с. Дълбок дол, алармираха ни днес (17 октомври) местни жители, изпратиха ни и снимки. Потърпевшите поясниха, че копачите са от „Вик Стенето“ ЕООД, Троян. Свързахме се с управителя на общинското водно дружество инж. Тонимир Гечев, който обясни, че разкопаването е заради водопроводна авария и належащата подмяна на спукани тръби. Водният шеф обаче отхвърли каквато и да е собствена и на ръководеното от него дружество вина. „Вината е на Община Троян, и е двойна. Първо – асфалтират преди да е подменен водопроводът, а имаме договорка това да не се прави. И второ – вероятно тежката техника при асфалтирането е причина за аварията, начупила е тръбите“.

ПОДОБНА ситуация преди броени дни имаше и на новоасфалтирана улица в Троян – ул. „Шипка“ (пряка на най-натоварената троянска улица ул. „Христо Ботев“). Тогава също имаше недоволни граждани и сигнали, а коментарът на инж. Гечев бе идентичен. И пак бе посочен същият виновник – Община Троян. Във връзка с „казуса ул. „Шипка“ потърсихме становището на и. д. кмета инж. Бистра Чолакова, която не отрече, че ситуацията е неприятна, но посочи друга причина – неподадена от водния оператор преди асфалтирането заявка за подмяна/ремонт на водната канализация във въпросния участък

Разкопаната новоасфалтирана ул. „Шипка“ в Троян
ТРУДНО ни е да отсъдим кой е прав и кой е крив. Но спор не може да има – работата не е както трябва и гражданите (и в двата случая) са недоволни с право, а нахалос са потрошени троянски средства.

Т21

2 коментара:

ИСТИНАТА каза...

Чети и разбирай-Иван VS Донка

kiril каза...

Това е доказателство за не работеща община. Когато се асфалтира или се прави генерален ремонт на улица много лесно може просто да се уведомят тези които обичайно копаят (не повече от три дружества) всичко останало е прехвърляне на горещия картоф и ощетяване на гражданите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |