Защо ви отказах, г-жо Михайлова

* Галя Керезова: „Когато обещаното се изпълнява, а не остава само думи, има надежда и смисъл да следваш идеите си. Затова приех поканата на Иван и ГЕРБ да съм техният кандидат за
 кмет на село Дебнево“
Местни избори 2019
Галя Керезова, кандидат за кмет на с. Дебнево, ГЕРБ
НА МЕСТНИТЕ избори през 2015 г. се кандидатирах за кмет на село Дебнево като независим кандидат, и приех подкрепата на политическа партия БСП. Защото човек трябва да следва идеите си, а не партии. Тогава повярвах на  тези  хора, защото застанаха зад мен, приеха идеите ми за управление на селото и обещаха да помагат те да се случат. Дебнево е и родното село на кмета г-жа Михайлова и аз разчитах, че това само ще е един плюс за моето управление. Но както казваше един журналист: „Да, ама не!”. Оказа се, че съм била нужна на г-жа Михайлова само като изборен трофей. Още едно село в следизборната й победна огърлица.

ВСИЧКО ЗАПОЧНА преди две години, когато започна сагата с училищата в Дебнево и Врабево. Съвсем естествено застанах на страната на селото си. По новия закон за образованието ни бяха определили ролята на „експерименталните зайчета”. Трябваше да се гласува официалният адрес на общото училище. Бях спокойна, защото имах категоричното обещание на г-жа Михайлова, че той ще е в село Дебнево. Г-жа Михайлова ме излъга.

ПОЛОВИН ЧАС преди сесията на Общинския съвет общински съветник от групата на БСП с ирония ме попита: „Ами ако официалният адрес е във Врабево?”. За мнозина този адрес може да не е проблем, но не мога да преглътна лъжата и подигравката на кмета  г-жа Михайлова към мен. Бях подвела моите съселяни с моята наивна вяра. Бях повярвала, че обещанията на г-жа Михайлова не са думи, изпразнени от съдържание, служещи само за излизане от ситуация. Народният представител Иван Миховски тогава посочи разумно решение на тази ситуация. Предложи на Общината да не прилага закона сега, а да се изчака да бъде приложен и върху други училища, за да се види дали ще е удачен. Както можеше да се очаква, партийното високомерие при г-жа Михайлова измести разума.

АЗ СЕ ХВАНАХ като удавник за сламка за предложението, което кметът не прие. Отидох при Иван Миховски за помощ. Говорихме много, обмисляхме решения.  Естествено, без съдействието на Общината. През м. май тази година г-н Миховски ни покани в Народното събрание. Срещнахме се с Комисията по образование. Благодарение на Иван тези хора бяха чували за училището в Дебнево, имаха съпричастност. Нашата и неговата упоритост дадоха резултат. За тази учебна година училището ни е включено в списъка на средищните и защитени училища. Заради упоритостта на Иван! Ние от Дебнево му благодарим.

С Иван Миховски и председателя на Общинския съвет инж. Петко Пенков на джем сешъна „Jam on the river“ , организиран на Лъката край Дебнево от акордеонистката Вероника Тодорова, 2018 г.
ОТ БСП ми предложиха да стана техен член, за да ме издигнат за кандидат за кмет. Поисках да ми посочат една единствена основателна причина, за да го направя. Още чакам отговора им! Ние, селските кметове, не сме марионетки. Не сме втора ръка хора, които са важни за партиите само докато ги изберат. Без помощ от общинския кмет и общинските съветници много трудно се случват нещата в селата.

Г- ЖО МИХАЙЛОВА, общински съветници от БСП, какво направихте от м. февруари ежедневният транспорт от Дебнево до Троян да не е сведен до един път седмично? Как да стигнат хората до лекар, зъболекар, банки, институции, банкомат и какво ли още не? Г-жо Михайлова, общински съветници от БСП, нормално ли е в XXI век административната сграда на селото да няма тоалетна? Г-жо Михайлова, общински съветници от БСП, нормално ли е да нямаме техника, с която да поддържаме зелените площи – паркове, градинки. Г-жо Михайлова, общински съветници от БСП, нормално ли е да плащаме за служебни разходи с лични пари. Нормално ли е четири години никой съветник от БСП да не се появи, за да се поинтересува какви са проблемите ни, с какво могат да са полезни или поне да се опитат да помогнат.

ЗНАМ вашия отговор: „На когото не му изнася, да не се кандидатира”. Не, г-жо Михайлова, аз няма да се откажа. Помощта на Иван Миховски, неговата и на колегите съпричастност ми дават надежда. Работата е трудна, проблемите са много, но с хора като Иван знам, че можем да се справим. Когато обещаното се изпълнява, а не остава само думи, има надежда и смисъл да следваш идеите си. Затова приех поканата на Иван и ГЕРБ да съм техният кандидат за кмет на село Дебнево. Защото доказаха, че мога да им вярвам.

Галя Керезова,
кандидат за кмет на с. Дебнево, ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

6 коментара:

Unknown каза...

михайлова,не е излъгала само теб,тя е професионален лъжец.

Pppp каза...

Жалки хора!!! Донка Михайлова е добър кмет още остане такъв!

Unknown каза...

Влизаш в групата на ренегатите,а тях никой не ги обича.

Анонимен каза...

Г-жа Керезова определено дава голям шанс на опонента си, да спечели изборите. Сега я втасаха в това село - нито за единия, нито за другия.

Unknown каза...

Г-жо Керезова,като сте независим кандидат,защо търсите подкрепа от партия?В Дебнево вероятно всички ви познават.Ако хората ви харесват и мислят,че можете да направите нещо за селото,ще ви изберат за кмет.После се сблъсквате с реалноста,виждате,че обещания лесно се дават,много трудно се изпълняват,тъй като не всичко зависи от вас.

www каза...


Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |