Лятното училище по занаяти в Орешак – за 7-ми път

* Всеки ден е посветен на отделен занаят, като младите „чираци“ изработват различни предмети с помощта на
 утвърдени троянски майстори

Традиции

ЗА СЕДМА година Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата - Орешак организира Лятно училище по занаяти – от 22-ри до 26 юли. Идеята ни е деца на възраст между 10 и 15 години да се докоснат непосредствено до духа на местните културни традиции. Освен до характерните за Троянския край занаяти и приложни изкуства – керамика, дърворезба и пирография, тази година те ще могат да се докоснат и до магията на народните песни и танци.  

ВСЕКИ ден е посветен на отделен занаят, като младите „чираци“ изработват различни предмети с помощта на утвърдени троянски майстори. Освен приятното преживяване от допира с традицията, участниците ще си отнесат вкъщи и изработените от тях уникални предмети. Докосването до богатото културно многообразие на района създава устойчиви връзки на младите хора с традицията и в този смисъл Лятното училище по занаяти се превръща в своеобразно училище по родолюбие.

ВСИЧКО това се случва в чудесния парк на Националното изложение, в непосредствена близост до Троянския манастир - в сърцето на Балкана, съхранил спомена за славни събития от многовековната ни история.

Национално изложение - Орешак

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |