Спомен за много неща

*„Спомен за един кентавър“ се преживява с тъга, но и с благодарност, галерия „Серяковата къща, 11 май - 11 юни
Отзвуци
Кът от изложбата, редом с пластиките на Шошо е негов портрет, рисуван от друг известен троянски майстор – Иван Хаджийски
ЕДНА ПРИТИХНАЛА изложба е разположена на първия етаж на галерия „Серякова къща“ – от 11 май. Без официално откриване, събрала 41 малки пластики и 6 рисунки на Веселин Шошков-Шошо. „Спомен за един кентавър“ е почит към художника, напуснал видимия свят точно преди десет години. И вместо на панихида, приятели и ценители отиваха на изложба и попадаха в свят на митологични същества, литературни мечтатели, дръзки дами, горди и силни животни. Изключителна като художествена и емоционална стойност, експозицията показва произведения, собственост на семейството на Веселин, на Музея на занаятите и на колекционери от Троян и София.

Коне и кентаври из "Спомен за един кентавър", галерия "Серяковата къща", 11 май-11юни
ЧРЕЗ ИЗЯЩЕСТВОТО на пластиките и рисунките си Шошо ни припомня не само за себе си, но и за красотата, насладите, усилията, победите и копнежите човешки. Ето защо „Спомен за един кентавър“ се преживява с тъга, но и с благодарност. Изложбата ще продължи до 11 юни.

Нели Генкова-Маринова

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |