Автобусите по линията София - Ловеч - Врабево пак спряха

* Превозвачът ЕТ „ЕТ „Импорт Експорт 2000 - Величко Великов“ (Плевен), подписал за 5 години през м. февруари, се отказа и Община Троян прекрати договора * Постигната бе договореност с предишния превозвач ЕТ „Грация - Геновева Краева“ (Ловеч); автобусите тръгват отново от 1 декември, цената на билета ще е 14 лв.
Транспортни неволи Актуализиран
ОТ ПОНЕДЕЛНИК, 20 ноември, автобусният превозвач ЕТ „Импорт Експорт 2000 - Величко Великов“ (Плевен) е прекратил курсовете си по линията София - Ловеч - Врабево и обратно, оплакаха се потърпевши пътници. Линията е важна както за пътуващите от областния град до столицата, така и за пътуващите от София и Ловеч работници в завода на фармацевтична компания „Софарма“ във Врабево. Плевенската фирма имаше по три курса всеки ден от седмицата. А случилото се засяга пряко Община Троян, тъй като тази пътническа линия е от нейната квота.

ОТ ОБЩИНСКАТА администрация в Троян поясниха, че на 5 ноември от ЕТ „Импорт Експорт 2000 - Величко Великов“ са подали уведомление, че желаят прекратяване на сключения 5-годишен договор поради невъзможност да изпълняват задълженията си (договорът е сключен на 19 февруари т. г. след проведена процедура по ЗОП). На 9 ноември Община Троян писмено предупредила фирмата, че договорът може да бъде прекратен едва след двумесечно предизвестие, т. е. най-рано от 5 януари 2019 г. Въпреки това плевенският превозвач спрял курсовете от София до Врабево, което било констатирано с официален протокол на Кметство Врабево. Поради неизпълнение на обществения превоз и на основание чл. 28, ал. 3 от сключения договор на 21 ноември Община Троян прекратила отношенията си с ЕТ „Импорт Експорт 2000 - Величко Величков“ и вероятно ще търси обезщетение. 

КРИЗИСНАТА ситуация със спирането на автобусите от Врабево до Ловеч и София и обратно доведе до спешно търсене на решение и разговори още същия ден на ресорния зам.-кмет на Троян Ангел Ангелов с известния ловешки превозвач ЕТ „Грация - Геновева Краева“. Очаква се фирмата да подаде оферта за обезпечаване на линията и в най-скоро време да бъде сключен договор с нея. Днес, 22 ноември, стана ясно, че Община Троян е постигнала договореност с ЕТ „Грация - Геновева Краева“ и е сключила договор за обслужване в двете посоки на линията София - Ловеч - Врабево, считано от началото на м. декември 2018 г. – т. е. от следващата събота, 1 декември, автобусите отново тръгват. Договорът е за срок от една година, а цената на билетите от София до Врабево (и от Врабево до София) ще е 14 лв.

НО СИТУАЦИЯТА в някаква степен е парадоксална, тъй като на 5 януари т. г. ЕТ „Грация - Геновева Краева“, която тогава изпълняваше линията София - Ловеч - Врабево, преждевременно прекрати договора си с Община Троян с мотива нерентабилност. Това доведе до неловката ситуация кметът на Троян Донка Михайлова да се извинява за причиненото неудобство на пътниците и да подпише с плевенчаните, които от своя страна сега също се отказаха преждевременно.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |