Шведска машина с троянски мотор

* Милко Великов: „Машината беше произведена през 90-те години, но работеше отлично, а електромоторът й бе
 производство на „Елпром Троян“
И ний сме дали нещо на света
Милко Великов
ШВЕЦИЯ – родината на Volvo, Saab, Scania, Ericsson, Electrolux, IKEA, H&M, Hasselblad, Absolut и куп още промишлени и други чудесии, е купувала промишлени продукти от Троян. Вероятно се сещате за олекотените завивки на „Калинел“ - основен доставчик на шведския мегаконцерн IKEA, и за столовете и масите на „Рико Стил“ и няма да сбъркате. Но в случая ще „върнем лентата“ назад и ще говорим за електромоторите на „Елпром Троян“. Научихме го от нашия съгражданин Милко Великов, професионален шофьор (Truck driver), който от пет години живее и работи в Швеция, град Йонкьопинг (Jönköping).

Шведската машина с троянския мотор
Made in "Елпром Троян"
„РЕШИХ да си купя машина за цепене на дърва – тук такива машини са в практиката от години. Пообиколих района, за да вляза в час. И в един двор видях една, отидох да я разгледам и наистина се почувствах горд, че съм троянец – машината беше ретро на вид, произведена през 90-те години, но работеше отлично и собственикът я използва и днес, а електромоторът й бе производство на „Елпром Троян“. Разбира се, направих снимки“, сподели ни по телефона г-н Великов. Като добави, че това е неговият подарък за 150-годишния юбилей на родния Троян.

ТОВА е - кратко, но важно. И даващо самочувствие. А още по-хубавото е, че възраждащият се днешен „Елпром Троян“ си връща позициите и върви напред.

Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |