Троян посреща президента Радев на Петковден

* Празникът ще завърши концерт на Васил Найденов и Силвия Кацарова, а след него – 3D мапинг шоу и невиждан пиротехнически спектакъл * Сериозна дарителска подкрепа за събитието
Празнично
НА 14 ОКТОМВРИ, Петковден, когато ще честваме троянски празник  и големия юбилей – 150-годишнината от обявяването на Троян за град, се очаква да ни гостува държавният глава Румен Радев. Програмата на президента предвижда да пристигне в 11:30 ч. и да се включи в празничната програма. Гости на града ще бъдат още посланици, депутати, извени публични личности. Специално за юбилея в Троян пристигат делегации от приятелските на Троян градове Елванген (Германия), Перн ле Фонтен (Франция), Хамм (Германия), Кашира (Русия).

Румен Радев
КАКВО ВКЛЮЧВА празничната програма? Най-тържествената част от сутрешната програма е издигане на троянското знаме – церемонията ще започне в 12:00 ч., като се очаква президентът Радев да отправи поздравление към троянци. „На многая лета“ в изпълнение на трио „Тенорите“ ще огласи площада. А по традиция празникът започва с Божествена света литургия в троянската църква, носеща името на покровителката на града ни Св. Параскева-Петка, 9:00 ч. Следва дефиле и концерт на духовите оркестри на Сухопътните войски на Българската армия, на Ботевград, Ловеч и Троян, от 10:30 ч. В 12:30 ч. ще започне тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени почетните отличия – сесията ще е първата в обновения салон на Община Троян. Тази част от програмата ще завърши с откриване на изложбата „Провинциална хроника“ в Музея на занаятите.

В СЛЕДОБЕДНИТЕ часове, от 15:30 ч., започват забавни и спортни игри под надслов „Децата на Троян празнуват“. В 17:30 ч. на площада ще станем свидетели на шоуспектакъла на Представителния общински младежки духов оркестър с мажоретки, а веднага след това, в 18:00 ч., започва празничният концерт. На сцената ще се качат големите имена от българската естрада - Васил Найденов и Силвия Кацарова.

В 20:00 Ч. за пръв път в Троян ще се насладим на 3D мапинг шоу и грандиозен пиротехнически спектакъл. Анимациите за 3D мапинга са вдъхновени от историята на Троян – емблематични събития, личности, обекти. Светлинното триизмерно шоу ще се наблюдава върху сградата читалище „Наука - 1870 г.“, която ще бъде специално подготвена за целта. Пиротехниката ще е невиждана до момента в Троян. Събитията в празничния ден ще бъдат наблюдавани и на видеостена, ще бъде направен и професионален видеозапис. Водещ на събитието ще е популярният и обичан актьор Владимир Карамазов, ще му партнира троянката Пенка Райковска.

ДО МОМЕНТА в дарителската кампания са се включили: Vivacom, „Елпром Троян“, „Калинел“, „Хлебопроизводство и сладкарство“, „Витекс Троян“, „Вектор“, „Универсалстрой“, „Елеганс мебел“, „Елма 13“, Кооп „Обнова“, „Копа хидросистем“, „Хемус консулт“, „Октопод инвест холдинг“, „АС Гарант“, „Екопътстрой Консорциум“, „Пътища“, Маргарита Гладкова, Васил Радойчевски.

ТРОЯН ПРАЗНУВА и очаква своите гости на Петковден!

Станислава Вачева, PR на Община Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |