Троян в Народното събрание


* На 4 октомври във фоайето на парламента бе открита
 изложбата „Троян - нашият град“ * Цвета Караянчева: „Вие, троянци, сте хора, които правите заедно нещата“ * Кметът Михайлова: „Нашите деди са ни завещали три важни ценности“ * Депутатът Миховски припомни за Иван Хаджийски
Празнично
Парламентарният шеф Цвета Караянчева разглежда троянската изложба

„ВИЕ, троянци, сте хора, които правите заедно нещата в цялата си история. И всички ние трябва да се поучим от вашето взаимодействие в името на по-хубавия живот и по-хубавия град. Аз съм гостувала в Троян по покана на колегата Иван Миховски и съм изключително очарована, ако пак ме поканите, ще дойда с удоволствие“. Това каза в краткото си приветствие при откриване на изложбата „Троян – нашият град“ във фоайето на Народното събрание парламентарният шеф Цвета Караянчева (4 октомври).

ТРОЯНСКАТА изложба в най-важната държавна институция е по повод 150-годишнината от обявяването на Троян за град и наближаващия градски празник Петковден и представя (с фотографии и текстове) значимите троянски събития, постижения и личности. А домакини на „Троян - нашият град“ бяха кметът Донка Михайлова и председателят на Общинския съвет инж. Петко Пенков и заедно с тях двамата троянски депутати д-р Валя Александрова и инж. Иван Миховски. Сред присъстващите бяха още двама депутати от нашия избирателен район - Милко Недялков и Джейхан Ибрямов, други депутати, група от Троян, софийски троянци, журналисти.

На откриването на "Троян - нашият град", Народното събрание, София, 4 октомври 2018 г.
„ЧЕСТ Е за нас, че началото празника ни е в Народното събрание. И това е нашият израз на уважение към държавническото, към институционалността в България. Нашите деди са ни завещали три важни ценности – любов към планината, опазване на традициите и предприемчив дух. На паната ще видите интересни неща от троянската история, но ще видите и това, че днес Троян е градът на предприемчивите хора, градът с ниска безработица, градът с висока икономическа активност, градът, който опира своята икономика на местния бизнес“, обърна се към гостите кметът г-жа Михайлова. Г-н Миховски пък изрази увереност, че сред  присъстващите няма човек „който да не е посетил Троян, който да не се е срещнал с троянското гостоприемство и който да не е опитал от визитната картичка на Троян – троянската сливова“. Депутатът припомни, че на този ден (4 октомври) е загинал един от най-големите троянци – Иван Хаджийски. А д-р Александрова призова: „Нека се поздравим със 150-годишнината на нашия красив град и да се потопим в невероятната атмосфера на тази изложба в това високо място, каквото е Народното събрание“.

Събитието – поглед отвисоко
ПРЕДСТАВЯНЕТО на Троян в парламента бе организирано от Община Троян. Автори на изложбата са библиотекарката Ваня Давидова и компютърният дизайнер Богдан Дочев („Арт Студио БМ“). Изложбата ще остане в Парламента до средата на седмицата, а на 12 октомври ще бъде експонирана във фоайето на Община Троян. В същия ден пред входа на читалищната библиотека в Троян (до градинката с паметника на ген. Карцов, надуваемия батут и останалите живи/недоубити величествени иглолистни дървета – бел. ред.) ще бъде разположена втора изложба със същата тематика, подготвена от същите автори и озаглавена „150 години град Троян“.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |