Откриха обновената сграда на Община Троян

* Ремонтът продължи близо година, финансирането с европейски пари – почти 1 млн. лв., осигурени по ОП „Региони в растеж“ * Кметът Михайлова: „Нито един гражданин не бе оставен необслужен по време на целия този дълъг процес“
В Деня на българската община
Общ поглед към цялостно обновената сграда на Община Троян
Реконструираният Център за административно обслужване
В ДЕНЯ на българската община – 12 октомври, бе прерязана лентата на обновената отвън и отвътре сграда на Община Троян (в която се помещават и Районният съд, Районната прокуратура и общинската служба „Земеделие“). А събитието започна  с прожекция на чудесното видео „150-години град Троян“, дело на нашия земляк Мариян Маринов („New Age Studio“) и посветено на юбилея на града ни. Средствата за мащабния ремонт, продължил близо година – малко под 1 млн. лв., са осигурени чрез спечелен от Община Троян проект по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 (796 хил. лв. европейски средства, 140 хил. лв. национално съфинансиране и 19 хил. лв. собствен принос от общинския бюджет). А паралелно с голямото откриване бе и откриването на реконструирания Център за административно обслужване на гражданите на приземния етаж в общинската сграда, за чийто ремонт и реконструкция бяха осигурени средства по националната програма „Красива България“.

Сред присъстващите на откриването, 12 октомври 2018 г.
Още от присъстващите
Поздравителното слово на кмета Донка Михайлова
Инж. Полина Павлова обобщи свършеното по проекта
ИМА НЕЩО много хубаво в това, че ремонтът стартира в Деня на християнското семейство – 21 ноември 2017 г., и приключи в Деня на българската община, каза в уводните си думи водещият на церемонията от фирма „Ламбаджиев“, която информационно обслужва проекта. Сред присъстващите – общинари, граждани, приятели, бяха и пристигналите за празника на Троян (Петковден, 14 октомври) делегации от приятелските ни градове Хам (Германия) и Кашира (Русия). И май тук е мястото да кажем, че сградата на Община Троян е специална – строена в края на 60-те и началото на 70-те години, тя следва архитектурните послания на световноизвестния швейцарски архитект Льо Корбюзие и измества друг типов проект за стандартна и скучна административна сграда от соцтип (не знаем чия е заслугата, но който е направил замяната, заслужава огромна похвала! – бел. ред.).

„ИСКРЕНО се радвам, че в този ден символично откриваме след продължилия твърде дълго ремонт обновената сграда на Община Троян, която очевидно подобри своята енергийна ефективност и своите конструктивни качества. Едно доста трудно занимание, но въпреки всичко ние работихме в сградата през цялото време. Горда съм да кажа, че нито един гражданин не бе оставен необслужен по време на целия този дълъг процес“, каза в приветствието си кметът Донка Михайлова. Ръководителят на проекта инж. Полина Павлова, главен експерт „Строителство“ в общинската администрация, също взе думата и едновременно емоционално и експертно очерта параметрите на случилото се – вътрешно и външно саниране на сградата, изолация на покрива, подмяна на всички мрежи в сградата, нова функционалност, принос в понижаване на парниковия ефект в града и т. н.

Откриването на новата информационна табела на входа на сградата
СЛЕД церемонията г-жа Михайлова, инж. Павлова и председателят на Общинския съвет инж. Петко Пенков заедно откриха новата информационна табела на входа на сградата – една от 15-те подобни табели на обновени троянски обекти във връзка със 150-годишнината от обявяването на Троян за град.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |