Млада дама с „Пежо“ нахлу в Дрянската чешма

*  Шофьорката е без драскотина, френското возило – сериозно потрошено; по последна информация дамата зад волана е била пияна (2,4 промила) * Скоростната реакция на екипите на полицията, пожарната и „Спешна помощ“ впечатли насъбралите се зяпачи
Сблъсъци Актуализиран
ТАЗИ вечер (5 юли) в 22:05 ч. лек автомобил „Пежо 307“, шофиран от 20-тинагодишна троянка и движещ се по ул. „Христо Ботев“ в посока центъра, изпуска завоя при Дрянската чешма и се забива в каменния й зид. Младата дама е без драскотина, заслуга за което има и отворилият се еърбег. Френското возило обаче е сериозно потрошено. В колата не е имало пасажери.

СЛЕД 5-6 минути на мястото пристигна полицейска патрулка (бяхме сред очевидците), а малко след това и линейка на „Спешна помощ“ и автомобил на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“. За кратко районът бе отцепен, огнеборците обезопасиха димящия автомобил и разлива от автомобилно масло по асфалта. Полицаите и медиците също свършиха своето. А бързата реакция на трите екипа впечатли насъбралите се зяпачи, главно комшии от съседните къщи, наизлезли след страховития трясък.

ПО ПЪРВОНАЧАЛНА информация вероятната причина е миг невнимание на младата шофьорка, тъй като няма следи от спирачен път, но не е изключена и превишена скорост. Чуха се и коментари, че този завой по принцип е доста коварен и „изхвърля“ колите, а през годините на същото място е имало множество инциденти. От друга страна, районът е добре осветен, скоростта е ограничена до 40 км заради близкото училище (ОУ„Иван Хаджийски“) и пешеходната пътека, а на метри след завоя има изкуствена неравност и втора пешеходна пътека. Причините се изясняват.

ОФИЦИАЛНАТА полицейска нформация от днес (6 юли) хвърля малко по-различна светлина върху случилото се. Оказва се, че младата дама зад волана е била здраво почерпена или казано по-директно – пияна. Проверката с дрегер установила цели 2,4 промила алкохол в издишания въздух. Била е задържана за 24 часа в предварителния арест и е образувано бързо производство. Според чл. 343б от Наказателния кодекс: „Който управлява МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и с глоба от 200 до 1000 лева“.

Т21 

3 коментара:

Unknown каза...

Ужас и безумие в едно !!! От къде подобно самочувствие в една пикла ????

r3d33ms каза...

В Троян е пълно с недосегаеми,и имортъли! А е казано,че с какъвто се събереш - такъв ставаш ...

Stoyan Kochev каза...

От пачката на татенцето на която е стъпила.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |