Авджиите закриха сезона

* №1 в отсрела на глигани отново са стрелците от Велчево - 115, следват дружинките на Орешак и Зла река – съответно 105 и 74
 * Индивидуален първенец с 17 попадения  –
 Цонко Вълков от Острец
Бум, бум
Председателят Акимов връчва наградата на Цонко Вълков
СДРУЖЕНИЕ „Ловно-рибарско дружество (ЛРД) - Троян“, обединяващо 27 дружинки от съседните общини Троян и Априлци, за поредна година е сред челниците в страната – както в отстрела, така и по полаганите грижи за дивеча (160 хранилки, 60 дка дивечови ниви, изразходени 170 тона фураж и 30 т сол). Това каза дългогодишният председател на ЛРД – Троян Минко Акимов в приветствието си на традиционната авджийска вечеринка за закриване на ловния сезон 2017/18 г. (ресторант „България“, 16 февруари).

А ПЪК най-добрата сред най-добрите отново е шампионската ловна дружинка от с. Велчево (община Априлци) с председател троянския бизнесмен с велчовски корени Цветан Петров (ф. „Ослар“). Велчовските стрелци са гътнали 115 глигана и са безспорният №1 за сезона в отстрела на този най-популярен ловен дивеч у нас (велчовци бяха първенци и през миналата година с 126 попадения, и неведнъж в предишни години – бел. ред.); следват дружинките на с. Орешак и кв. „Зла река“ (Априлци) съответно с 105 и 74 попадения. Индивидуалният шампион по отстрел на диви свине през сезона е априлчанинът Цонко Вълков от дружинката в кв. „Острец“, свалил 17 грухтящи. При дамите отличничката е Невена Ангелова от дружинката в с. Шипково с 5 глигана в актива си.

НЯМАМЕ данни дали е бил споменат и един срамен факт през изтеклата година, хвърлил петно върху ловната дейност на територията на ЛРД - Троян и какви са последствията от него. Припомняме – на 7 септември 2017 г. в землището на с. Черни Осъм полицията спипа четирима бракониери, и четиримата организирани ловци от различни ловни дружинки (виж „Спипаха четирима бракониери край Черни Осъм“ – бел. ред.)?!

Т21
по информация на Руслана Попсавова, PR на ЛРД – Троян
 Още по темата:

12 коментара:

Анонимен каза...

Толкова ли трудно е поне днес да не публикувате подобни идиотщини за "гътнати грухтящи", за "дамата??? с 5-те глигана в актива си" или за успехите на милиционера?
Толкова ли е трудно поне днес да проявите малко медийна хигиена?
Или са ни малко издевателствата на управленските кретени с патоса и помпозните "мероприятия", с които празнуват??, отбелязват??, честват?? и т.н. убийството на Дякона Левский? Та покрай "честването" на убийството на Левский, да честваме и убийството на дивите прасета?
Съвсем ли полудяхте?
Махайте веднага този пасквил, ако е останало нещичко в главите ви!!!

Анонимен каза...

Казват,че в България са около 100000 ловджии,ако бяха с фотоапарати нямаше да ги наричам идиоти с пушки!

Анонимен каза...

Руслана Попсавова PR !!!???
Господи прибери си вересиите !

Анонимен каза...

Третия пол отдавна е в редиците им!?

Анонимен каза...

Ами проста аритметика..170тона фураж,70декара дивечови ниви..естественно ще има празник на сланината..гътнати 115 глигана..писани а още толкоз се продадоха на празника неписани..да са живи и здрави момчеата с пушки..сполай ви юнаци,трпете наред..то както е тръгнало ще има и празник на еленското филе..айдеее..ситно шопско..бум..бум!

Анонимен каза...

Време е вече да се разреши и свободен лов на кафявите мечки, навъдили са се прекалено много; полза от тях никаква, а вредите са много.

Анонимен каза...

Че то освен кафяви,други в България освен по зоопарковете няма бе абдал!

Анонимен каза...

Към 7: Благодаря за корекцията.
https://bglov.com/page/Deklaratziya-za-razreshavane-na-otstrela-na-kafyava-mechka-diva-kotka-v-Bulgaria/

Анонимен каза...

Какво ни занимавате с тези безмозъчни ловджии- комплексари. Тръгнали да избиват комплекси с пушки.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Комплексари избиващи комплекси убивайки невинни животни. Големи мъже сте, гътате грухтящи. Помияри нещастни!

Анонимен каза...

Докога бракониера рибар и ловец Райков ще е общински съветник? ГЕРБ това ли Ви е имиджа, на бракониери общественици?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |