„Елпром Троян“ с висока немска награда

* Троянският производител на електромотори спечели годишната награда на Германо-българската индустриално-търговска камара в категорията „Иновации“ * Отличието връчи посланик Херберт Салбер, получи го собственикът Младен Мондешки
Отличници
Младен Мондешки с наградата за "Елпром Троян", вдясно – връчилият я посланик Херберт Салбер 
ГЕРМАНО-българската индустриално-търговска камара връчи снощи (четвъртък, 25 януари) наградата за германска икономика в България за 2017 г. Тоест, наградата за наши и чужди фирми, допринесли най-много за развитието на българо-германските икономически отношения през годината. Церемонията се състоя в Аулата на Софийския университет и сред гостите бе и президентът Румен Радев.

ОТЛИЧИЯТА бяха в четири категории, като важното за нас е, че в категорията „Иновации“ призът отиде на троянски адрес, за електромоторния завод „Елпром Троян“ ЕООД. Наградата на троянци връчи Негово превъзходителство посланикът на Германия у нас Херберт Салбер, а изящната статуетка и придружаващата я грамота получи собственикът на завода Младен Мондешки, който благодари за признанието и заяви, че това е чест за „Елпром Троян“, за Троян и лично за него. „Това, което правим, е да развиваме машиностроенето и да вървим по пътя на Индустрия 4.0, по пътя на бъдещето, ние го осъзнаваме и допринасяме за него ежедневно. Защото „Елпром Троян“ е символ на машиностроенето в България. Заповядайте, каним ви в Троян, елате и вижте с очите си“, се чу в официалното обръщение, прочетено от служителката в „Елпром Троян“ Росица Петкова.

НАГРАДАТА за набиращия сила и връщащ лидерските си позиции в бранша троянски производител има две главни основания. Едното е високотехнологичната му разработка SDM, която няма аналог у нас (Smart digital monitoring, т. нар. дигитална смарт лаборатория, която се асемблира към електромоторите и отчита в реално време най-важните параметри на двигателя). Другото – включването на „Елпром Троян“ в програмата на бъдещето „Индустрия 4.0“, подкрепяна от немското правителство и имаща за цел създаването на т. нар. „умен завод“, в който производството е тясно обвързано с модерните IT технологиии.

„ВИТТЕ аутомотив България“ – немската компания, лидер в производството на заключващи системи за автомобили, спечели наградата в категорията „Голямо предприятие“. В категорията „Малки и средни предприятия“ статуетката отиде при „AMK Antriebs und Steuerunrstechnik”, един от водещите в света производители на електродвигатели, електрически задвижвания и управляваща техника. Отличникът в четвъртата категория „Корпоративна и социална отговорност“ бе „Лидъл България“.

„ГЕРМАНИЯ е била, е и ще бъде наш основен партньор и в икономически, и в политически план. Моето първо посещение като държавен глава бе именно в Берлин. Преките немски инвестиции в страната ни за последните 20 години са за 3 млрд. евро. Но не само парите и инвестициите са важни, важно е още нещо: присъствието на немския бизнес тук помага да изградим един по-успешен модел на връзка между икономика и държавна институция и модел на мислене, който се предава на хиляди млади българи“, каза в словото си президентът Радев. „Това показва как ние, Федерална република Германия, разбираме икономическите отношения – да изграждаме солидни връзки, защото знаем, че ние се чувстваме добре, когато нашите съседи се чувстват добре. Ние приемаме България като съсед, въпреки че нямаме общи граници, но те в днешно време са само фиктивни. Образованието е много важно, тук то би било полезно, за да се преодолее липсата на квалифицирана работна ръка“, се чу пък в приветствието на посланик Салбер.

Т21

70 коментара:

Анонимен каза...

Къде е този завод ? Всеки ден минава покрай бившия „Елпром“ , но не виждам жива душа. Колко човека работят в него ?

Анонимен каза...

Работим вече на пълна мощност, почти сме 2000 човека работници, правим по милион и кусур мотори месечно.
Леярната в Орешак работи на пълна мощност и не може да смогне да отлива корпуси. Чакай че малко се олях с кафето...

Анонимен каза...

събудете се малко, нищо не става в Елпром, поредната пералня само... то тротоара отпред стои с тревата по него не е стъпвала обувка там ...

Анонимен каза...

Нечувано, невиждано. Успяхме да завъртим главите и на германците. А служителтака там, някоя си Росица, кани ли, кани да посетите завода. Да. Елате в Троян да видите, че в Елпром не се прави нищо от това, което се пише. Елпром е балон, които не след дълго ще каже бум.

Анонимен каза...

Това, което Елпром Троян направи за града за времето в което работи е повече от впечатляващо.

Анонимен каза...

Не само че работи смешници, но явно доста добре при това!

Анонимен каза...

Няма как да видите работниците да влизат в завода, нито тировете които изнасят продукцията защото те не минават покрай кафетата в които философствате кибици такива

Анонимен каза...

Хахаха, явно това много възбуди злобарите. Евала Елпром Троян. Не познавам друга фирма с подобно признание!

Анонимен каза...

Абе вие наистина ли мислите че Немската икономика раздава награди просто така, на неработещи предприятия или предприятия които нямат заслуга, все пак при толкова много заводи са наградени само 4. Явно има защо!!! Ставате жалки и се излагате като не приемате успехите на хората

Анонимен каза...

Гордеем се с Елпром Троян! Браво на собственика, хората които ви се възхищават са повече от злобарите бъдете сигурни. Само напред и нагоре

Анонимен каза...

Бравооооооо!

Анонимен каза...

Първите 4-ри коментара са написани от злобен завистник,най-вераятно от собственика на един дребен производител на електромотори. Нека не се злобее толкова много, че може инфаркт да се получи.

Анонимен каза...

Браво, Троян отново е там, където му е мястото!

Анонимен каза...

ЕЛПРОМ ТРОЯН Е ВЕЛИК И ТАКА ЩЕ БЪДЕ

Анонимен каза...

БРАВО ЗА ГОЛЯМОТО ПРИЗНАНИЕ! ЕЛПРОМ ТРОЯН Е ТАМ КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО!

Анонимен каза...

Цял Троян знае,че се правят мащабни ремонти на централния корпус на Елпром, включващ административната сграда, портала и съседния индустриален корпус.Явно ти си от харманли и когато сфетофара ти светне червено си мислиш,че той никога няма да изгасне, да ама не ......
Зайде, зайдииии ....

Анонимен каза...

Браво на Елпром, гордея се с вас! Троян е Елпром Троян и всички се радваме! ЧЕСТИТО!!!

Анонимен каза...

АЗ ЛИЧНО СЪМ ВИЖДАЛ КАК ХОРАТА В ЕЛПРОМ ТРОЯН РАБОТЯТ! НЕ САМО РАБОТЯТ, НО СЕ И ГОРДЕЯТ, ЧЕ СА ЧАСТ ОТ ТОЗИ КОЛЕКТИВ!
МОТОРИТЕ НА ЕЛПРОМ ТРОЯН СА С НАЙ-ВИСОКОТО КАЧЕСТВО И ТОВА СЕ ДОКАЗВА ВСЕКИ ДЕН В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА! БРАВО ЗА ЗАСЛУЖЕНАТА НАГРАДА!

Анонимен каза...

Не живея в Троян, но живо ме интересува какво се случва в града...Много ме радва всичко хубаво, което се пише за Елпром,но напоследък става и подозрително дали е вярно това...Много награди,супер разработки,най-високата коледна елха...Дотук много добре, но мисля,че вече е наложително да стане ясно, има ли реално производство на електродвигатели, ако има - какъв е обема,има ли пазари,кои и къде са те, колко работници и служители работят там в момента,има ли перспективи за развитие - икономически резултати, заплати....Генадий,(извинявам се,че съм на ти) ако искаш да си полезен, намери достоверен източник и покажи истината за Елпром такава, каквато е...Щото, виждаш коментарите, червеят на съмнението вече е налице...А и информацияте за Елпром до момента е точно такава-много оптимистична,песни,фанфари... А дали е така ???

Анонимен каза...

ЕЛПРОМ ТРОЯН Е №1

Анонимен каза...

Защо махнахте червения фенер? Той ясно показваше нещо.

Анонимен каза...

Браво 19–ти. Харесва ми коментара ти.Само да те информирам. Не е необходимо Генади да търси по достовене източник. Само след два месеца ще бъде публикуван отчета на дружеството в Тръговският регистър. Всичко ще се види – надявам се. Що се касае до г-н Маринов, казвам следното.
На 25.01.2018 г. в Троян се случиха две важни събития. Първо бе избран нов Председател на Общинския съвет и Второ - бе връчена наградата на Елпром. Виж коя информация е отразена първа в електронният вариянт на Троян 21 и ще разбереш много неща.

Анонимен каза...

Пазете Младен на снимката щото така се с надул, че боднеш ли го с карфичка и ... БУМ
Досуш, като фирмата.... Дано съм глупак и да не разбирам...

Анонимен каза...

Цял Троян знае, каква съсипия беше в Елпром преди няколко години и как едни роми вадеха подземните кабели с един багер за скрап. И всичко дето беше желязо го „набраха” и пак скрап.
Та дано тръгне таз фабрика ама надали.
Да знаеш някой да си е купил електромотор от тях ?

Анонимен каза...

7-ми. Не мисли, че като собственика и ти като негов лакей, висите по цял ден из кафетата и ние сме такива. Да тирове, работници, 1.5 мил. двигатели и компоненти и т.н. изглежда с новите технологии, които сте разработили са наистина невидими.

Анонимен каза...

Браво Елпром! Всички сме с вас, не обръщайте внимание на групата нещастни зависници, които няма какво друго да правят освен да ви смятат оборота. Вървете напред и нагоре!

Анонимен каза...

„Елпром Троян“ е признат лидер в областта на иновациите и като една от малкото български компании, навлезли в ерата на Индустрия 4.0. Тя създава така наречения умен завод. В рамките на този завод киберфизичните системи контролират физичните процеси, създавайки виртуално копие на физическия свят и вземат независимо, децентрализирано решение. По голяма глупост от това здраве му кажи! Пийте си хапчетата... Младене шо не обясни иновацията пред публика?

Анонимен каза...

25. сигурен съм ,че не ставаш от кафето, в крайна сметка защо тези хора да ас длъжни да ви дават обяснения колко пари изкарват или колко мотори продават. Статията е за това ,че Германската икономика е оценила нещо, което те са направили. Научете се да приемате успеха на хората и ако не се радвате то поне да не се излагате с коментари, сега звучите малко евтино и жалко

Анонимен каза...

Генади,толкова е лесно да няма спекулации относно случващото се в Елпром...Тези,които работят там,би трябвало да са реални хора,а не призраци...Та, намери един работещ в производството,дай му там едни 100 лева и ще си каже всичко-в смисъл,правят ли се електромотори в Елпром-Троян или не,а после ти кажи на хората каква е работата...Нали на тебе това ти е работата...Ако все пак откажеш с мотива - " не ща акъл, дай ми пари" - ще те разбера...Обади се, ще ти пратя едни 100 лева,че и повече,но нека да свършим работата...Не се отказвай, хората ще са ти благодарни...Успех !!!

Анонимен каза...

Троян наистина прокопса истински щом Елпром, начело с братя Мондешки надмина Германия, а Петко Пенков е новия председател на Общинския съвет.Става все по-страшно в този град и в тази държава.Важното е,че тук всичко се купува.

Анонимен каза...

28-ми Ние всикчи знаем, къде и какви са успехите на собствениците, не се опитвайте да вменявате на хората че в Елпром се прави нещо. Познах че си от лакейчетата, които по цял ден клепите след собственика на фирмата. Като си толкова умен направи коментар на писаното от 27-ми.

Анонимен каза...

Тролове на Братята, събудете се и започнете сега!Искам около 300 коментара в защита и възхвала на Елпром!

Анонимен каза...

Ама аз пак питам - Какви сте вие ???- инвеститори, акционери, някакъв фактор, че да трябва тези хора да ви дават обяснение за каквото и да било

Анонимен каза...

Ами никакви не сме, ама явно сме много хората, които не вярваме на празните писания по форумите.
Даже калинелките, колкото и да са ограничени си качват по някоя снимка във фейса от работното място.
До момента, като кибик, който почти не излиза от фейса така и не видях ЕДИН човек поне да качи снимка от машини и производствен процес от този завод-призрак.
На хартия и на теория всичко е перфектно. Банката това гледа - хартията.
После сценария го знаем - огромен заем от дадена банка за развитие и покупка на един куп неща и след получаването на парите....... БУМ.
Балона гърми и за 1 ден всичко изчезва.
THE END.
След това бонаците с години наред връщат пари с огромни лихви, за да може банката да си намали поне частично загубите.
Е, зад всичкото това ще седи и един вече бивш банкер, ама с няколко стотин хилки под дюшека.

Анонимен каза...

Донякъде позна...Разликата, е че тия двамцата перат откраднатите пари от КТБ.Няма банки, няма заеми, няма банкери.С протекцията на властта, вече втора година прането върви на пълни обороти.Скоро ще се декларират обороти, печалби и най-важното-ПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ!Тогава вече нямат пипане.Въпросът е докога тази пералня ще работи, преди перачите да бъдат „уволнени”?Гледаки и познавайки реалността у нас, отговорът чи е ясен...

Анонимен каза...

Ако тази година има сняг който да се задържи за седмица , лесно може да се разбере какво става със завода.Ако не е изчистено пред портала и в самия завод то няма смисъл да се пита за тирове производство поръчки и т.н.

Анонимен каза...

36-ти, дали собствениците не мога да извадят 50лв на шофьора на снегорина и само да завърти навътре и да изчисти и да ръсне малко луга?
То и сега си личи, е пустош и няма жива душа вътре.
Да виждате да светят лампи в административната сграда или някъде из халетата?
Има 1 куп дребни неща, които показва липса на производство.

Анонимен каза...

За толкова месеци някой от вас да е видял кола или пешеходец да влиза "на работа"?
А, паркинга обаче е препълнен, та чак паркират при Пожарната.
Тирове като вземат да влизат/излизат и стават задръствания до Топливо.
И то лошото е, че всеки ден минават по 25-30 тира, които вкарват материал и поне още 20 изкарват готова продукция за Германия.

Анонимен каза...

38 ми....ти вярвяш ли си или си сънувал?!

Анонимен каза...

Генади , добре ли си ? Ако вярваше в написаното поне един път щеше да се защитиш.

Анонимен каза...

34-ти, и аз си задавам подобни въпроси...За толкоз време,откак си чешем езиците на тема Елпром, как така пък не се намери един мъжага,работещ в завода,да излезе и да каже(напише-нали е анонимно): хора,троянци - не се хабете,спокойно- работим,правим електромотори,изнасяме,получаваме хубави заплати...ама не. Втори вариант: Генади правил ли е опит за интервю с Мондешки(аз не знам),пък да видим,той какво ще каже,въпреки че в този случай риска за манипулация е реална...

Анонимен каза...

Много лъжи, много фантазия, много завист, много злоба..., но въпреки всичко и всички този завод работи и работи добре и дано да е задълго

Анонимен каза...

Голям успех за българското машиностроене! Браво!!!

Анонимен каза...

Поздравления!

Анонимен каза...

До 37-ми
Бе те и 20 лева нямат да извадят,за да свалят новогодишната украса от елхата.
Очаквам скоро,тумба цигани,да одърпа кабелака от борчето.
Все си мисля,дали да не подаде някой сигнал в Господари на ефира да проверят тая перачница?
Я някой по грамотен да се вземе в ръце!

Анонимен каза...

В България друг такъв завод за производство на електромотори няма. Поздравление за заслужената награда!

Анонимен каза...

Няма как да стане това с господарите или други,
Прекалено силни и влиятелни са.
По-вероятно е да има безследно изчезнали или паднали от висок етаж на сграда.
Просто зарежете тази тема.
Нищо няма вътре и нищо не се прави.
Просто това е постановка с определен сценарий.

73 каза...

Аз съм с договор номер 73 в Електрогигант.
Приятели сме с близък приятел на собственика и той ме уреди.
Дадох си данните и трудовата книжка и сключихме договор.
От мен се иска да не започвам на друго място работа или поне да се обадя и да прекратим договора ми.
В замяна ми вървят осигуровки на 650лв и трудов стаж.
Подписвам се, че съм получил заплата, но такава няма. Все пак съм доволен. След няколко години ще имам право на пенсия.

Анонимен каза...

Ми няма , те другите произвеждат, път те нищо не правят...

Анонимен каза...

Обаче най интересното е, в снимката...!Забележете погледа на наградения..хаха..не знам какво се случва във живота на това момче, но в погледа му има нещо като усмивката на "ДЖОКОНДАТА" от Леонардо да Винчи..дали и тя не е е била наградена та гледа тъй на лудо... големи амбиций се четът в погледа им и на двамата..хахаха!

Анонимен каза...

Впрочем, имаме нов незаконен шеф на Общинския съвет, а ние четем за куха награда за фалшив завод. Но всичко е точно!

Анонимен каза...

С/д незаконния избор на новия председател на ОбС-Троян,решенията които се взимат са нищожнни.Така че всички те, могат и трябва да бъдат атакувани по съдебен ред.Заслужава си.

Анонимен каза...

До 50
изглежда досуш като ПЕТЕЛ на ТОРИЩЕ

Анонимен каза...

Относно по коментар 50 и 53 на какво ви прилича даден човек....дайте да ви видим вас,вие на какво приличате на кокошка на петел ли???Може би вие сте злобни и дребни души,които могат да злобеят и да обиждат !!!Успех МЛАДЕНЕ!

Анонимен каза...

Българина не обича успелите хора в България!

Анонимен каза...

ХА-ХА-ХА то е много лесно да си АНОНИМЕН и да обиждаш някого , върви и му кажи в лицето проблема си!

Анонимен каза...

В Елпром си имаме света троица-ММТ (МаМаТа)-Момчил, Младен, Теодор. С тази троица успешно се развиваме и вървим напред с бързи темпове, независимо от разрухата на Банев и злобата на Бояджиеви и на някои местни злобари и завистници.

Анонимен каза...

Ух как вони на платени коментари .Само като го видиш тоя кривак как гледа като теле в железница и ти става ясно що за фирма е .Мутренските години минаха и мястото на такива дребни тарикати е в затвора .

Анонимен каза...

Статията е за награда, а не кой как изглежда.
Факт е че Елпром Троян има награда, независимо от противниците и привържениците.
А човек изглежда така, както е дал господ и не е повод за подигравка.



Анонимен каза...

Браво на Елпром и на ръководството!
Какъвто и да е Младен е в пъти по-добър и стойностен човек от всички вас взети заедно. Познавам го лично и заставам плътно зад думите си, бил съм и в завода и мога да кажа, че той със сигурност работи!
А ето и нещо за четене докато завиждате на успелите, клечейки по кафетата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6686443

Повечето от вас няма и да я разберат за съжаление

Анонимен каза...

Троловете са в паника, защото не са и чували за кризисен PR. Чудя се само КОЙ измисля текстовете за техническата революция 4.0?

Анонимен каза...

Мисля,че на хората въобщееее не им и трябва PR.
Фактите са по-силни от злобните ви нападки.
Браво Елпром, браво Младене, браво на целия екип на завода!

Анонимен каза...

Евала на собственика, всичко което прави е с грандиозен успех. Адмирации

Анонимен каза...

Ами да, наистина всичко което се случва при тях е на световно ниво! Евала

Анонимен каза...

Никой не се интересува кой как изглежда, важното е да прави нещо добро и да помага на хората и града.Браво на собственика за всичко ,което направи за Троян

Анонимен каза...

Вместо коментар: Искам да попитам собственика или някой от екипа му от къде мога да си закупя от тези умни електродвигатели и колко ще ми струва.

Анонимен каза...

Просто е: Клякаш до керамичното училище и причакваш тировете излизащи откъм базата на ПЕТРОЛ. Спираш ги един по един и все някой от шоферите ще ти изтъгува един на черно. Инъче само на борсата в Хамбург требе да играеш на търг...
Това са смарт-ове, не е шега работа за простаци!

Анонимен каза...

Гордеем се с постиженията на Елпром !

Анонимен каза...

Младене каза ли на Цацаров от къде имаш Ферарито, ами Ламбото и парите за Елпром от къде взе а? Ако не си му казал ще те пита да знаеш.

Анонимен каза...

69-ти Не чули от медиите, че Пеевски и хората му за сега няма да ги проверяват. А и Младен няма какво да ти каже. Трябва да питаш Момчил.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |