Троянец направи журналистически дебют в бТВ

* Интервюто на Калоян Кюркчиев с четирикратния европейски шампион по бокс Даниел Асенов бе излъчено в централната новинарска емисия на 23 януари * 20-годишният ни съгражданин – с примамлива оферта от голямата медия
Летящ старт
Калоян Кюркчиев
ЕДНО талантливо троянско момче уверено върви по пътя си, избран преди години. Уверено върви нагоре. Студентът по журналистика първи курс в Софийския университет Калоян Кюркчиев, който миналата година завърши средното си образование в троянското СУ „Св. Климент Охридски“ („Климента“) и бе сред първенците на випуска, направи журналистическия си дебют в най-голямата частна телевизия у нас бТВ. 20-годишният Калоян (след месец ще навърши този си първи „сериозен“ юбилей) е на стаж в бТВ, но, както научихме, след спечелен конкурс е получил предложението да стане част от спортния екип на медията

Даниел Асенов-Тайсъна на ринга
СЕГА за дебюта. Троянецът направи 5-минутен разговор с четирикратния европейски шампион по бокс и една от най-големите български спортни надежди Даниел Асенов. Интервюто бе излъчено в централната новинарска рубрика („бТВ Новините“) в 19:00 ч. на 23 януари. „С много усилия, все пак успяхме да издействаме разрешение от селекционера на държавния ни тим – кубинеца Арате, да позволи на Тайсъна от Кукорево да ни отдели 10 минути за интервю“, коментира Калоян. А младата ни боксова надежда, шеговито наричан Тайсъна, не скри голямата си амбиция – спечелване на олимпийската титла на игрите през 2020 г. и след това кариера на професионалния ринг.

Абитуриентът Калоян като водещ на събитие в "Климента", 2017 г.
ЗАЩО казахме, че пътят на Калоян Кюркчиев е избран отдавна. Като ученик в „Климента“ русокосият младеж с баскетболен ръст редовно сътрудничи на някои от най-големите специализирани спортни сайтове у нас и коментарните му материали правят впечатление и събират похвали. За наша радост се изяви и на страниците на Т21 и също направи впечатление. Още нещо – Калоян влезе журналистика в Софийския университет като първи сред приетите, с чудесни оценки и на писмения, и на устния изпит. И от нас – успех, троянецо!

Т21

Публикации на Калоян в Т21:

7 коментара:

Анонимен каза...

Най-успешната всячески се бори да задържи младите в Троян, а този неблагодарен младеж бяга!Каква неблагодарна днешна младеж!

Анонимен каза...

Най-успешната Дона да купи въже и да върже младите хора да не бягат от Троян.Ама те ще прегризат въжето и пак ще избягат.Успешната само на приказки го докарва.Браво на детето.Има мозък и трябва да се развива.Момче акъл да не ти посича да се връщаш в Троян.Успех в кариерата.

Цветанка Босева каза...

(Не много)уважаеми АНОНИМЕН господине,писал по-горе, Калоян Кюркчиев не е избягал от Троян. Той е едва I (първи) курс студент в специалност Журналистика в Софийския Университет и вече се изявява в своята мечтана област.Познавам лично Калоян и затова си позволявам да му кажа"Браво, Кико! Дерзай!" А Вие, (не)уважаеми господине, като че ли след всяка публикация тук все изказвате Вашето не чак дотам компетентно мнение.Е, щом това Ви доставя удоволствие и след като нямате други забавления...

Анонимен каза...

Уважаема госпожо това дете щом още в първи курс се е реализирало в бтв значи има мозък в главата си.И Вие смятате,че след като завърши ще зареже условията за реализация и заплащането в бтв и ще се върне в Троян за да прави селска журналистика в месните весници.В Троян само може да затъпее и да подгъзва на успешната Дона за да му се дават някакви парички за да му оцелее весничето и да не умре от глад.Това момче трябва да е без мозък ако го направи да изпусне питомото и да се върне в Троян за да гони дивото и умствено да деградира.

Анонимен каза...

Той не бягал, той бил първи курс!
Той ще завърши и се завръща в Троян, защото има 150 причини да остане и да се развива професионално и достойно, както вашият син, другарко Босева.
Младитене бягат, те само са в първи или четвърти курс, но са в Троян.Защото милеят, защото Троян се променя...

Анонимен каза...

Много тъжно е както твърдят познаващите това момче, че е решило да стане именно журналист. Най- слабата специалност от десетилетие насам. Едни от най- демотивираните студенти, с най- високо самочувствие и почти нулеви възможности. Не бих могъл да забравя сливане на лекции с потоци журналистика. Всички, включително преподавателите бяхме шокирани от ниската езикова култура, писмена и претенциите на студентите от специалност журналистика. Познавах баща му на това момче когато бях ученик. Беше много строг и изпълнителен човек по онова време, сега не знам какъв е. Добър, да не кажа отличен математик. ВИнаги съм мислел, че хората отдадени на математиката са изключително странни, но това е друг въпрос. Най- добре е ако е решил да се занимава това младо, щом казвате и кадърно момче с журналистика, е да го направи в чужбина и да се реазилира там. Много хора искат кадърните да останат в България, не защото имат нужда от тях, а за да ги смаже системата и после да им натякват: Видя ли, това, че си интелегентен, възпитан и от добро семейство не ти помогна.

Българинът е странна птица, но хайде друга тема е това.

Анонимен каза...

Ако някой има сили да плава в океан, няма защо да стои в селския гьол.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |