Пак ще продават Бетоновия възел, досега нямаше кандидати

* Предлага се ново сваляне на цената с 30% – на 197 хил. лв. с ДДС, съветниците ще решават в четвъртък, 30 ноември * Приватизационната оценка на обекта (2016 г.) бе 352 хил. лв. с ДДС
Приватизация
Бетоновият възел днес, 27 ноември 2017 г.
СЪС СВОЕ решение №259 от 29 септември 2016 г. Общинският съвет в Троян, по предложение на общинската администрация, реши да продаде активите на т. нар. Бетонов възел – част от докараното до фалит и прехвърлено като звено в ОП „Комунални услуги - Троян“ бивше общинско строително дружество „БКС“ ЕООД. Бетоновият възел включва поземлен имот от 13,9 дка в местността Червянска лъка, няколкото сгради и обслужващите машини и съоръжения, като продажбата трябваше да стане чрез конкурс при начална цена от 352 хил. лв. с ДДС, колкото бе приватизационната оценка на обекта.

КОНКУРСНА документация бе закупена единствено от „Златна Панега бетон“ ЕООД, но дружеството не подаде оферта за участие в конкурса до обявения краен срок (28 ноември 2016 г.). Последва решение за повторен опит за продажба при същите условия, но и този път нямаше кандидати (7 август 2017 г.). Последва сваляне на цената с 20% с решение №531 на Общинския съвет от 28 септември 2017 г. – и началната конкурсна цена вече бе 281 хил. лв. с ДДС; но и при тези условия нямаше интерес и никой не си закупи документи за участие в конкурса до крайния срок, изтекъл преди дни, 20 ноември 2017 г.

СЛЕД ТЕЗИ три неуспешни опита за продажба кметът Донка Михайлова внесе предложение за ново второ сваляне на цената – този път с 30%, т. е. евентуалният конкурс да започне от базова цена 197 хил. лв. с ДДС. Предложението ще бъде обсъдено и гласувано на сесията на местния парламент днес (30 ноември, четвъртък). Ако съветниците кажат „да“, поредният конкурс за продажбата на Бетоновия възел на бившето „БКС“ ЕООД (Троян) трябва да се проведе на 35-тия ден от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“.

ОТДЕЛЕН и по-едър въпрос е защо общинското строително дружество, което при сваления силово през 2007 г. управител инж. Мирчо Банев вървеше нагоре и излезе на печалба, стигна до фалит и бе разсипано и разпродадено (вероятно би могло да се каже и разграбено, но това е в компетенциите на други органи – бел. ред.). Ще припомним само, че в свое интервю за Т21 през 2012 г. (м. април) инж. Банев заяви в прав текст: „Искат да глътнат „БКС“ ЕООД“, като не спести и конкретни имена.

Т21 

Още по темата:

15 коментара:

Анонимен каза...

Да, добър въпрос - "Защо бе разсипано и разпродадено" това общинско предприятие.
Отговорът е много простичък - Троян от четвърт век се управлява от политически и управленски кретени!
А понеже след малко ще цъфне "онзи" помияр да ме пита "Ти какво направи", авансово ще му отговоря.
Години наред уравленските кретени правеха единствено финансови одити и като селски бакали пресмятаха приходите и загубите. Никаква визия и никаква политика нямаха за БКС. Пред очите им се съсипваше и ограбваше това общинско дружество /което е на гражданите, а не тяхно/ и не си помръдваха пръста нещо да направят. Години наред предлагаха да го продават и разпродават и накрая успяха - ликвидираха го като общинска фирма, а остатъците прехвърлиха към Комуналните - хем да го има , хем да го няма.
Няколко пъти предлагах да направим не финансов, а инженерен одит на БКС, нова визия за присъствието му на строителния пазар, ново технологично оборудване, както и възможните източници за кредитиране в началната фаза. Целта беше да се комплектова и оборудва БКС за да бъде един добър и желан подизпълнител на големите /и придворни/ софийски строителни фирми, които винаги "печелят" изпълнението на европроектите, след което се чудят от къде да си намерят качествени подизпълнители. Разбира се, за малки обекти с еврофинансиране БКС можеше да бъде и пряк изпълнител. Това е едната страна. Другото ми предложение беше БКС да започне да произвежда нови строителни продукти и елементи за ниското и високото строителство, които не са едно или две и които са с добър и гарантиран пазар. Имаше и трето и четвърто. Разбира се, зад всяко предложение имах собствени анализи за ...какво, кой, как, защо, ползи, срокове на откупуване и т.н., но е безсмислено да ви занимавам с тях. И една особеност – с тези предложения по никакъв начин не се засягаха интересите и бъдещето на частните троянски строителни фирми. Нещо повече – те също щяха да имат преки и най-вече косвени ползи. В крайна сметка, както каза др.кмет-милиционер "не е важно колко и какво си предлагал, а колко предложения са ти приети". Е, поне три-четири пъти през годините не приемаха тези предложения за БКС, докато му видяха сметката. Виновни отново няма. Пак се оказаха извънземните злосторници.
Днес управленските кретени ще разпродадат на безценица и последните остатъци от БКС и ще се приберат доволни и щастливи от свършеното. А кмета Михайлова се е превърнала в един управленски клошар, който за разлика от традиционните клошари, не само се е заровила в боклуците, но и произвежда боклуци, след което им търси купувач за да се отърве. Да се отърве, за да и остане само белия стиропор, а тя цялата в бяло да прави първи копки за лепене на стиропор. Толкова може, да не я мъчим и да не очакваме нищо смислено и стойностно за града ни от нея. За 6 години така и не разбра защо и за какво е кмет на този някога хубав и с огромни перспективи град. А, и да не вземете да я питате какво свърши от "План 2020 за развитието на Троян". Нищо, че мина половината от времето. В този план нито има лепене на стиропор, нито разпродажбата на ресурсите на Троян, нито саденето на китки по площада, нито правенето на зайчета и еленчета от арматурно желязо, нито концертна дейност. Има едни други неща, но, нито са и по възможностите, нито има желание да свърши нещо за този град.
И още едно уточнение. Кмета Михайлова никога нямаше да постигне тези „успехи“, ако не бяха общинските съветници, които ЕДИНОДУШНО я подкрепяха, дори с бурни ръкопляскания. Както дойдат следващите избори, отново ще ви разиграят сценката колко били различни и колко „тяхната“ програма била по-добра от „нихната“. Стойте и гледайте. А до тогава – мълчат като бити педали с изцъклен кретенски поглед и като кучетата на Павлов натискат зеленото копче. Защото са „нормалните“! Лудите сме ... това е друга тема :)

Анонимен каза...

Ново! Ново! Ново! Магазин за общинско месо! Площад „Възраждане“ 1.
Магазинът предлага прясно разфасовано БКС, предни и задни бутове от Резиденция, дреболии от общински земи и политически рога и копита. На достъпни и най-ниски цени. Ако не купите веднага, следващия път – на по-ниска цена.
Магазинът разполага със собствена кланица, която всеки месец на сесии коли и разфасова общинското имущество под ръководството на главните касапи на общинската касапница Донка М. и Ники Т.
По желание на клиента стоката може да се достави облепена със стиропор и в кошнички от арматурно желязо за сметка на данъкоплатците.

Анонимен каза...

Помияр може да викаш на баща си.
Ето още едно доказателство, че само си лаеш и никой не те слуша. Само ги отегчаваше с глупостите си.
Добре, че сега си ВЪН от ОбС и поне няма да ти слушаме безполезните "съвети и проучвания".

Анонимен каза...

Илияне, тоя верно е уникален дебил!
Лошото, е че 80-те % дебили, включая и този УНИКАТ, имат право да гласуват!

Анонимен каза...

Както се очакваше, помиярът се припозна и веднага цъфна с поредния си "съдържателен" коментар. Наистина е уникален помияр и изключително забавен. Ако го сложат в някоя зоологическа градина, маймуните ще получат комплекси.

Анонимен каза...

4-ти, нали се сещате, че тази близо 100%-ва концентрация на управленски и политически кретени не е случайна. Те са производна от такива като този помияр "УНИКАТ" и нищо добро не ни чака. А животът на Човека е само един. Животът на помияра е нещо съвсем друго.

Анонимен каза...

3-ти ако си мислиш,че никой не го слуша жестоко се лъжеш.Аз съм един който го слуша защото казва само истината която много не ви изнася.А помиярите вършат само помиярщини.Като отворим речника на улицата там виждаме следното "помиярщина
Жалка и недостойна проява (или постъпка), свидетелстваща за дълбоко вродена низост на характера и дребнодушие".А друго да кажа,че не само сте помияри а и безмозъчни същества.И понеже нямате мозък млко да помислите затова сте назначени с връзки или телефонно обаждане в общината.За друго не ставате освен само да лижете някои задни части.

Анонимен каза...

Не говорех за "слушане" на глупостите му в сайта, а за ОбС.
Като излезеше на трибуната и само плямпа, какво стана? Някакъв резултат?
Само едни безумни напъни и нищо насреща.
Даже вече не е в ОбС. И май няма и да бъде повече.
Едвали някоя партия би го издигнала за общински съветник.
Може пък да реши сам да си направи партия и да видим той като личност колко гласа би събрал.
Ама дали ще му стиска да го направи и да разбере, че в Троян няма много последователи.

Тъпия каза...

Дааааа....,ако N1 е Илиян Пеевски ,то той за съжаление е абсолютно прав.Не се направи нищичко за да бъде спасена тази печеливша някога общинска фирма.

Анонимен каза...

"политически и управленски кретени"
"цъфне "онзи" помияр"
"Михайлова се е превърнала в един управленски клошар"
"и произвежда боклуци"
"За 6 години така и не разбра защо и за какво е кмет"
"мълчат като бити педали с изцъклен кретенски поглед и като кучетата"

Генади, стига толерира грубиянщините на Пеевски!!!
ТРИЙ
ТРИЙ
Нека те съди! СТИГА! Спри ги коментарите! Да си пише датзибаота и да ги лепи по стените на кметството!

Анонимен каза...

Обаче на дебил не се засягаш, щот не го знаеш кво е.А ти точно си 100 процентов такъв !

Анонимен каза...

Така е - тоя Пеевски само ръси глупости и по-лошото е, че тук той намира поле за изява.
Не, че са интересни глупостите му, ама поне като не може да кряка от трибуната на ОбС, то поне тука може да си пише дълги и безсмислени постове.
И да се надява, че някой изобщо ги чете целите.
Аз лично чета през 2-3 реда, но файда няма - все са пълни глупости и безсмислици.
Нека покаже как осъди онези, които все го пращаха да си пие хапчетата и го обявяваха за луд, а?
Хайде покажи факти.
Дай номер на делото.
Или и това е поредният въздух под налягане?
Хайде, нали все обичаш да има факти - покажи ги.
След това заплахи над бедният човечец - покажи как
си го осъдил.

Анонимен каза...

Гнусна работа са коментарите!
Обидно е за всички четящи!
Смятам, че е обидно и за редакцията, която позволява това!

Анонимен каза...

Правила - ала-бала!

Пеевски се гаври с това място, а държи и нагъл тон на собствениците! Отвратително!

Анонимен каза...

А учудващо не е ГЕРБер, въпреки поведението си.
Тази грубост, наглост и писане на огромно НИЩО е присъщо за герберасите (сборка между гербер и пеерас).

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |