Климентовите дни 2017 – традицията продължава

* Финалното тържество ще се помни с изпъленията на атрактивния ученически бенд, „сглобен“ специално за събитието
 от Светла Червенкова
СУ „Св. Климент Охридски“
Бендът, "сглобен" специално за Климентовите дни 2017
С ТЪРЖЕСТВО в навечерието (23 ноември) на патронния празник – Деня на просветителя св. Климент Охридски (25 ноември), завършиха традиционните Климентови дни във второто по големина училище в Троян СУ „Св. Климент Охридски“. Казано по-ясно, разнородните ученически състезания – някои от които с областен обхват, други с общински, трети вътрешноучилищни, провеждащи се в рамките на десетина дни преди патронния празник и имащи вече над десетилетна биография (началото е през 2004 г.)

Момент от дискусията на английски език, темата е здравословният начин на живот
НАРЕД с „гвоздеите“ в програмата – областното състезание по информационни технологии (ИТ) за ученици от 6. до 12. клас, състезанията по математика за всички възрастови групи и по природни науки (5.-8. клас) и по-скорошната, но набрала голяма популярност дискусия на английски език по определена тема за ученици от профилираните езикови „а“ паралелки (този път темата бе здравословният начин на живот) – имаше и много други заслужаващи внимание и адмирации прояви. Например: интердисциплинарното състезание за най-малките (1. клас), урокът по родолюбие (5. клас), състезанието по плуване (тук е мястото да кажем, че троянското СУ „Св. Климент Охридски“ е единственото в Ловешка област, което разполага със закрит плувен басейн – бел. ред.), „Аз рисувам“ (2.-3. клас), поход до живописната махала Баба Стана над с. Орешак, киноекскурзия до София за посещение на новия филм „Възвишение“ по нашумелия едноименен роман на писателя Милен Русков. Разбира се, финалният концерт, който ще се помни – заради невероятно атрактивния и талантлив ученически бенд, „сглобен“ специално за събитието от всеотдайната и много можеща учителка по музика Светла Червенкова и зарадвал публиката с репертоар от поп през етно до джаз. 

Големият дарител инж. Марин Радевски връчи наградите на най-добрите в английската дискусия
НА ТЪРЖЕСТВОТО бяха раздадени наградите на победителите в различните състезания, а по традиция го направиха представители на спонсорите, подкрепящи Климентовите дни. Наградите на математиците открай време се осигуряват от „Ротари клуб” (Троян), сега ги връчи ротарианецът Валентин Бечев. Най-големият дарител на училището, собственикът на фирма „Калинел“ инж. Марин Радевски награди най-добрите в дискусията на английски език. Директорът на кабелния оператор „Спринт“ инж. Васил Радойчевски зарадва призьорите информатици, които получиха и допълнителни парични премии от бившия ученик в СУ „Св. Климент Охридски“ Герман Гачевски, собственик на една от най-динамичните ИТ компании у нас („TSD Services”). На церемонията бяха наградени общо 65 ученици, а в сайта на „Климента“ (както ласкаво наричат училището си неговите възпитаници и приятели – бел. ред.) бе казано, че „всички те заслужават едно голямо „Браво!“. Браво и от нас!

Т21

 Още по темата:

25 коментара:

Анонимен каза...

Добре е да се прочете, че в полумъртвия днешен Троян някъде нещо "мърда" и дава признаци на живот. Едва ли някой е изненадан, че в Троян има талантливи деца. Имало е и ще има докато съществува този град, който устойчиво и неотклонно върви към дъното под мъдрото управление на политическите и управленските му кретени.
Едва ли някой се съмнява, че голяма част от тези талантливи деца след като завършат образованието си тук ще напуснат този град, в който те няма как да видят нито бъдещето си, нито смисъл за реализация и достоен живот на хора от 21-ви век.
Няма и как да е друго в град, в който "лепенето на стиропор" е висшето достижение на кмет и градска управа.
Няма как да е друго в град, в който вместо да бъде изграден кино салон се хвърлят пари за пренареждане на търговски бунгала. Дали пък "скритата" идея на управленските кретени е да няма кино в Троян, за да могат децата на Троян да ходят на кино в София, след което да получат награда от спонсорите, че са ходили на кино /вж текста в статията/.
Разбира се, вместо да научим имената на поне част от тези даровити деца - отново се афишират имената на дарителите, които в нормалните градове и държави обикновено са анонимни или поне са на "заден план" и със скромно присъствие.
Само се чудя защо училищното ръководство подобно на "похода до Баба Стана" не са направили поход до община Троян и среща с кмета Михайлова. Хем щяха да получат награди за този "поход", хем щяха да научат колко милиона се хвърлят за лепене на стиропор, а можеше и на някоя "първа копка" за лепене на стиропор да участват заедно с много успешната кметица на Троян. А един ден като пораснат може и да научат защо вместо да спасяват населението и да осигуряват бъдеще на децата на Троян, днешните управленски и политически кретени на този загиващ град го облепят със стиропор, а в "свободното си време" пилеят и разпродават на безценица имуществото и ресурсите на този град /справка - последния случай с резиденцията/, които би следвало да са наследството на тези деца от предните поколения. Да, ама не! За тези деца не се предвижда нищо, което да им бъде оставено като наследство и което те, за разлика от днешните управленски кретени, да успеят да задвижат и да накарат да заработи това наследство за един по-добър живот в Троян. Дори шанс не им се оставя, а после някои се чудят защо младите бягат и напускат този град.

Анонимен каза...

Напомням, че образованието по КОНСТИТУЦИя е ДЕПОЛИТИЗИРАНО, пеевски

Анонимен каза...

Училище с традиции - най-доброто в Троян.

Анонимен каза...

2-и, тя и армията е деполитизирана, ама нали знаеш кой издигна генерала за президент..

Анонимен каза...

2-ри/ра, освен политизираното ти стиропорено мозъче, друго политизиране тук няма. Очевидно си безкрайно тъпа, за да не ти е ясно какво е политизиране и какво не е. Освен това къде в статията видя изобщо да е засегнато образованието? В голяма част статията ни занимава със "спонсорите" а децата отново са пратени в миманса - безименни и като бройки.
2-ра, би ли припомнила в кой член от Конституцията пише, че образованието е деполитизирано? Очаквам с нетърпение. Може да го напишеш и без главни буквички, ако го откриеш изобщо.
А ако образованието е деполитизирано - би ли споделила нещо за политическата декларация на троянските учители срещу един общински съветник, която декларация се основава на една долнопробна лъжа, и която не друг, а няколко учители я пробутаха тази лъжа на останалите троянски учители за да ги въвлекат в едно тъпо активно милиционерско мероприятие? Но това не е най-лошото, ужасяващото е, че в тази политическа учителска декларация имаше 8 изречения с 19 /словом - деветнадесет/ правописни грешки и подписана от учители, които учат децата на Троян!!! Това е политизиране, неграмотна другарко, която дори не знаеш, че имената на хората се пишат с главна буква.

Анонимен каза...

2-ri-ra
да спориш с пеевски е същото, като да спориш
с радио - то си говори каквото си е намислило...

само се пита, само си отговаря - и сменяш станцията
и го оставяш да си самоговори...

Анонимен каза...

6-ти/та/, за да спориш с някого трябва поне малко да си грамотен, което ще рече, да не си от онези 80% дебили.
Неграмотницата с коментар 2 /и 6/ скочи като аслан с големи букви да се покаже колко е умна. Само че ще има да чакате да напише члена от Конституцията, доказващ твърдението и. Ще има да чакате да напише и нещо смислено, освен като помияр да пълзи след чужди коментари и да се прави на умница. Ще има да чакате и да обори поне едно от твърденията и заключенията в коментари 1 и 5. Прекалено е тъпа дори да опита. Но, това е днешния потънал в нищета и духовен упадък Троян - простаците са превзели всичко и на всякъде. Жалко за децата на Троян!
п.п. Дебила 1 /6/ - въздържайте се да пишете, а наблегнете на четенето. Нито знаете, нито можете да напишете смислен коментар. Пробвайте се да отглеждате зеленчуци или кокошки, там е по-вероятно да постигнете успех.

Анонимен каза...

Да попитам другарката Босева, която се мъдри на последната снимка и асистира на инж. Радевски, Вашият син другарко Босева, каква позиция заема в Калинел ?

Анонимен каза...

1-ви, дали не си на 60+ години?
Кой нормален човек на под 50г ще тръгне да ти гледа кино?
Ще се наринат едни луди пари, ще минат 2-3 прожекции, ще има лек интересен, като всяко ново нещо и после така и ще си залезе.
Лепенето на стиропор повишава енергийната ефективност. Това е инвестиция, която намалява разходите за отопление през зимата и за охлаждане през лятото. Т.е това води до пестене на пари.
Аз пък ако съм на мястото на юристите в общината, ще спукам 1-ви от дела за обиди като "управленски кретени" и други подобни.

Анонимен каза...

Мдаа, явно в 19-ти век ходенето на кино е за ненормални хора...В този ред на мисли щом си минал 50-те, за какво ти е да ходиш на море, за какво ти е да ходиш на екскурзии, за какво ти е модерен телефон? Изобщо като си минал 50-те, за какво ти е да живееш?Я най-добре се гръмни 9-ти, и не ми казвай как да живея собствения си живот. Ако вие дебилите и тъпоъгълниците в този мъртвешки градец, се научите на едно много просто правило, може би да заприличате на живи хора.А именно : НЕ СЕ МИСЛИ ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЧОВЕКА ДО ТЕБ,ЧЕ ДА МУ И КАЗВАШ КАК ДА ЖИВЕЕ ЖИВОТА СИ, СЪДЕЙКИ ПО СВОЕТО ЖАЛКО СЪЩЕСТВУВАНЕ !?!?!?

Анонимен каза...

А ти кой си, че да казваш какво да се прави в града???
Аз ако примерно обичам опера какво следва? Да тръгна да рева по форумите - "Вие сте малоумници. Как може в този град да не направите една опера, ами трябва да ходя до София, че да гледам опера"?
Интересна логика.

Анонимен каза...

Илянката изпадна в амок...

ясно - видял е Босева на снимка!

Анонимен каза...

9-та/11-та, ти си типичния представител на докарания до съвършен духовен упадък троянски дебил. Как не са се сетили в цивилизования свят да си ликвидират киносалоните, ами на всичко отгоре строят нови. Но, ти това няма от къде да го знаеш. Все пак мирогледа и потребностите ти са формирани между калейшкото и Лъгът и под непрестанните грижи на троянските управленски и политически кретени.
Като казах управленски кретени се сетих за призива ти юристите на общината да заведат дело на 1-ви. А дано! И знаеш ли, тъпа кокошко, защо? Не, не е заради кретенизма им, който е много лесно доказуем. Едно съдебно дело е отлична възможност да им бъдат изкарани ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА срещу хората на Троян от последните 20-на години. А тези престъпления не са едно или две.
Теб, 9-ти, са те родили роб/робиня и като такъв/а ще пукнеш. Ти си роден/а да те мачкат, та те тъпчат, да те крадат, да ти съсипват града, да те лъжат, да те мамят, да те стрижат и доят. Разрешено ти е да блееш и да лепнеш "стокхолмския синдром", а понеже си тъпа овца и не знаеш какво е това - ами да се влюбиш в собствените си палачи и да ги браниш от всеки, който не е роб и надига глава срещу любимите ти управленски и политически кретени и престъпници.
Такива като вас, 9-та и управленските кретени, никога няма да разберете защо младите хора на Троян бягат от този град като от чума. Те просто не искат да бъдат роби. Те не искат като примирилите се и свели глава остатъчни жители на този град да живеят като примитиви по стандартите на миналия и по-миналия век и още по-малкото някакви овластени кретени да издевателстват над тях и да се разпореждат с живота им. Те искат Надежда и Бъдеще! И изобщо не се трогват от „стиропорената инвазия“ или от непрестанното квичене за „големите успехи“ на управленските кретени. Тях не може да ги излъжеш, прекалено умни са децата на Троян и за разлика от вкостенелите и предали се възрастни поколения, те имат шанс. Имат го, знаят че го имат и се възползват. А такива като 9-та остават тук и стигат до дъното, което дъно най-добре е обобщено във въпросът на 9-та - „кой нормален човек под 50-те ще тръгне да ти гледа кино“.

Анонимен каза...

Аре, върви си по Аделаида или където и ще да е и си гледай
кино.
Ние си искаме стиропора и някой да ни управлява.

Анонимен каза...

80 % дебили...

Анонимен каза...

Така е 15-ти, само дето в Троян не са 80%, а повече. Ето ти го 14-ти в целия си блясък. Не иска кино, а си иска стиропора, а... и да го управляват. Защото какво би била една овца без пастира с гегата? По закон гражданите в общините трябва да се самоуправляват. Гражданите, не овцете. Овцете искат да ги управляват, да ги доят, стрижат и колят, а агнетата в чужбина. Искат да блеят, а някои дори се опитват да изглеждат като овце-стръвници, когато някой застраши удобството на управленските им касапи.
п.п. Наистина ми липсва киното в Аделаида. Но не филмите в многобройните киносалони, а филмите в парковете. Те са нещо като пикник, където ти дават шалтета или шезлонги, има барбекю, топъл бар с кухня, детски площадки, обслужване на място и т.н. Може и да си носиш храна и напитки. Има и "твърд" алкохол, но предимно се пият страхотните им бели вина или шампанско. А след като се стъмни започва филмът.
Нещо подобно можеше да се организира през лятото в т.нар. Резиденция на Троян, която гранде, мулти, и дъ бест успешната кметица на Троян хариза по най-престъпен начин за жълти стотинки и за нуждите на "нашите хора". Разбира се, с подкрепата на управленските и политически кретени на Троян.
п.п.2 Само ще припомня, че мулти, гранде и дъ бест успешната кметица на Троян облепя със стиропор сградата на пожарната за скромната сума от 720 000 лева. Нищо, че строителната стойност на тази сграда е около 300К. По-интересното е, че кметицата и управленските кретени на Троян с парите, които ще вземат от Резиденцията няма да могат да облепят със стиропор и половината от сградата на пожарната. А тук става дума за близо 10 000 кв.м. безценна земя, близо 1000 кв.м. разгъната площ на сградите, огромни огради, алеи, насаждения и т.н. Да не говорим за скъпите и прескъпи вътрешни настилки и облицовки.
Ама на кой ли му пука! Я, че то и сградата на читалището ще облепят със стиропор, /само че от вътре/ за още по-скромната сума от близо 1 100 000 лева словом - един милион и сто хиляди лева.

Анонимен каза...

Ами вземи и я купи пуста и резиденция и направи нещо както ти си го искаш и знаеш.
Стига само си лаял. Вземи свърши нещо, което да е "обществено полезно".
До момента не съм видял такова нещо от теб.
Писал се "Анонимен" и реве като ощипана девственица.
Отивай си да си гледаш киното и ни остави тука да ни повишат енергийната ефективност.
Или вземи купи за жълти стотинки парче земя и изгради културен център. Ходи там вечер и носи акордеон, хармоника или нещо друго. Свири на дадения инструмент и събирай съмишленици.

Анонимен каза...

Пък може и анонимен дарител да стане.

Анонимен каза...

Просто не е за вярване, че може да съществува подобен дебил като 17-ти заедно с предишните му коментарчета. Това безмозъчно същество няма никакъв шанс да проумее за какво става дума. На подобен дебил няма как да му се обясни, че проблемът дори не е в цената на общинския имот, а защо изобщо се продава. А колкото до цената - то това вече е престъпление. Въпросът е защо управленските кретени разпродадоха имотите на Троян, изплюскаха парите, а от това градът и общината нито станаха по-добри, нито има шанс за нещо подобно, дори – напротив, нещата стават все по зле.
Представяте ли си кмета на Ню Йорк да продаде част от Сентръл Парк? Или кой да е кмет в коя да е цивилизована държава и град да продаде обществена паркова зона? Няма как да се случи. Такава идиотщина може да се случи само в един побъркан град с побъркани управленски кретени.
И не си мислете, че затриха само имота на Къпинчо. Успешната ви кметица заедно с предшественика си Енкин докато бях в Австралия по-предишния път пробутали на кретените в ОбС да гласуват УНИЩОЖЕНИЕТО на голяма част от парковата градинка до СХУПИ. И знаете ли за какво? За да правели …скоростен път????
На квичащия дебил 17-ти няма как да му се обясни, че когато довършат "повишението на енергийната ефективност", наречена за краткост лепене на стиропор - в Троян ще остане само той и още няколко подобни безмозъчни говеда. А, и няколко приходящи рейса с външни работници за шиене на възглавници и правене на талаш.
17-ти, благодаря за напътствията, но няма да се възползвам от тях. Ако нещо ми трябва - заминавам за Париж, Стокхолм, Рим, Аделаида, остров Бали, Дубай, Виена, Куала Лумпур, Копенхаген и още градове от над 40 държави в които съм пребивавал и ще продължавам да пребивавам. Току що гледах световната купа по ски в американския курорт Килингтън в щата Вермонт и си припомних, че и там съм карал ски.
Аз нямам проблеми, глупако. Ти имаш проблеми, че ти е останало единствено да ходиш на поход до Баба Стана, на екскурзия до калейшкото и да квичиш от щастие като скопен нерез за "повишената ти енергийна ефективност". Чат ли си, нещастнико - обречен си не само да се родиш роб и говедо, а и да прекараш жалкия си и посредствен животец в Троян като роб и говедо. И не какво да е говедо – а говедо с повишена енергийна ефективност.
А и да не забравя - аз имам привилегията да няма нужда да подписвам коментарите си. Те са достатъчно различими. Ти обаче, дори да напишеш именцето си - пак няма да те знаят кой си и си оставаш неразличим. Като свинете в кочината - никога не знаеш коя свиня коя е.
Край на забавата!

Анонимен каза...

Абе, нещо май не те искат много много и затова обикаляш от врата на врата.
Ама нали само се биеш в гърдите колко си велик.
А какво направи ти (лично ти) за Троян?
Нищо - само подскачаше като ударена жаба от трибуната на ОбС и ръсеше глупост след глупост.
Поне 1% от празните ти приказки да намериха реализация?
Те даже и не те слушаха, ама нали са длъжни все пак да ти дадат думата и искат или не - трябваше да чакат да свършат глупостите ти.
И тука (във форума) гледам, че пак не си желан. Постоянно те пращаха да се лекуваш или да си пиеш редовно хапчетата.
Е, знаят те и какво?
Факт е, че в бг макар и с простотията си можеш да станеш публична личност, че даже и политик - справка с Тиквата.
По този път ли искаш да вървиш?
Да си на принципа, по-добре на хората в устата, вместо в краката.
Може и да ти се смеят, но да говорят за теб.
Щом така ти харесва - така да бъде.
Подскачай си и вдигай врява.
Така като гледам, нещо нямаш последователи.
Или това като оня дето викал:
"не съм аз ненормален. Онея 2000 там са ненормални. Аз съм си много добре"

Анонимен каза...

20-ти,
лъжа 1 - май не те искат толкова
през март 2013 Атака Троян стана първа политическа сила в Троян. След като се оттеглих по това време - Атака Троян изчезна
лъжа 2 - обикаляш от врата на врата
дай конкретен пример поне за една "врата". Няма такава
лъжа 3 - биеш се в гърдите колко си велик
дай конкретен пример къде и кога. Пиша и ползвам само факти. Изводите са твои/ваши
лъжа 4 с долнопробно внушение - какво направи лично ти
Списъкът е много дълъг. Не е моя работа да го съставям, защото ще заприлича на "биене в гърдите". Работата ми като гражданин, а не роб, е да припомням факти и събития, които днес са реалност и за които днес мълчите като бити педали и най-нагло питате "ти какво направи". Ами това направих - поне опитах да спра безумията ви, макар да не успях. Ограмоти се и ела пак.
лъжа 5 - ръсеше глупост след глупост
Посочи поне една "глупост" която днес или преди години да не е станала факт
лъжа 6 - поне 1% от приказките ти да намериха реализация
Има 1%, може и да са 2%. По-важното е, че заради останалите нереализирани 98% Троян днес е в трагично състояние и загуби 50% от населението си. Факт!
лъжа 7 - те даже не те и слушаха
Слушаха, само как слушаха, някои дори потреперваха да не им изкарам кирливите и крадливи ризи. Има го на видеозаписите
лъжа 8 - и тук във форума пак не си желан
Направи си справка за посещенията на статиите под които има мои коментари и сравни с останалите.
Истина 1 - факт е, че в БГ макар и с простотията си може да станеш публична личност
Това си го приписал от мен. Аз днес вече съм на ниво "управленски кретени". Догонвай.
Внушения и демагогии 1 - ..на хората в устата, това ли искаш, вдигай врява, нямаш последователи....
Нищо ново под слънцето. Ти си поредният ниско интелигентен помияр и комплексар, който търси отразена слава
*
Хайде сега и аз да попитам
1. А ти какво направи /ама лично ти/ за Троян, че ми дириш сметката на мен?
2. Защо постоянно ме преследваш и с лъжи и с вродената ти простащина и нисък интелект се опитваш да ме дискредитираш от години наред?
3. Защо вместо лъжи и с просташки и лъжливи обвинения, инсинуации и още по-просташки внушения и най-вече с общи и недоказани приказки и определения - защо не се опиташ поне един път да обориш макар и едно мое твърдение?
4. Защо поне един път не опиташ да ни представиш своя анализ на случващото се в Троян и неговите управници?
5. Защо те е страх да си напишеш името, а от години се криеш като смрадлив плъх? От какво те е страх? Нали си защитник на овластените и силните на деня... в теб/вас е "и ножа и хляба", защо толкова ви е страх?
6. Защо не напишеш за "успехите" на днешните управници и то конкретно, защото и те са се изпокрили в мишите си дупки и чакат да дойдат изборите за да напишат колко са велики и какви чудесии щели да направят ама от тук нататък?
Дай някакво мнение и коментар бе, 20-ти. Или май не можеш и не ти стиска? Това, че дебнете като помияри нещо да напиша, след което да ми правите персонален разбор и да ми влизате в личното пространство го можете, но, от това освен да се препотвърди, че не сте нищо друго освен смрадливи помияри - друго нищо не става ясно.
Завършвам с един мой цитат към общинските съветници и управниците на Троян - "ако вие сте нормалните в този град, аз много държа да бъда ненормалния" :). Така че, глупако 20-ти, и последното ти изречение е поредната лъжа и демагогия.

Анонимен каза...

НАСТОЯВАМ всички коментари, които не са по темата и не се отнасят за ДЕЦАТА - да бъдат изтрити от администратора, според правилата!!!

Анонимен каза...

Явно не си ползвал нетстат и да видиш ип-тата.
За първи път влизам в спор с теб.

Анонимен каза...

ПЕЕВСКИ КМЕТ!!!

После - ПЕЕВСКИ ПРЕЗИДЕНТ!!!

МОДЕКЪТ ВИЦЕ!!!

Анонимен каза...

Прави впечатление, че хората, които (уж) се дерат в полза на най успешната и прочие, са хора които :
-Нямат нищо общо с Троян(Справка профила ѝ във фейсбук).
- Няколко емигранта от Троян, които от години (подчертавам) не стъпват в Троян.
- Руслана Попсавова .

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |