Момчил Димитров – година по-късно

* Белодробната трансплантацция във Виена е успешна и днес 30-годишният троянец е в отлична форма – ходи на фитнес, кара колело, работи * „Много е упорит и най-важното – изключително позитивен“, сподели троянският му кинезитерапевт

Момчил Димитров
Добрата новина

МОМЧИЛ ДИМИТРОВ – 30-годишният ни съгражданин, който бе тежко болен и точно преди година претърпя успешна белодробна трансплантация във Виена, а десетки троянци помогнаха в благотворителната кампания за набиране на средства за лечението – е добре, възстановяването е преминало успешно и младият ни съгражданин уверено върви по своя нов път. Бившият „схупар“ ходи на фитнес, редовно кара колело и работи надомно – рекламни надписи, сувенирни предмети, като се надява да си намери и подходяща „външна“ работа. 

С троянския си кинезитерапевт Анжелика Андреева
Във фитнеса
ТОВА научихме от неговия кинезитерапевт – Анжелика Андреева, чийто Център за рехабилитация и кинезитерапия в Троян е бил предпочетен от Момчил за изключително важния възстановителен период пред големите рехабилитационни центрове в страната.

„ТОЧНО преди година бе операцията на Момчил в специализираната Клиника за транспрантации във Виена. И имаше шанс, защото се чака за подходящ донор и понякога това трае много дълго. От Виена му се обадиха и го взеха оттук с въртолет, тъй като тогава нямаше как да пътува по друг начин, белият му дроб почти не функционираше. Разходите за престоя във Виена и следващите редовни пътувания от Троян до Австрия се покриха от събраното от троянската дарителска кампания. Сега Момчил е в отлична форма – кара колело до Орешак, редовно е във фитнеса, един пълен с енергия и амбиции млад мъж. Много е упорит и най-важното – изключително позитивен“, сподели г-ж Андреева. Разбира се, не всичко е идеално – сега предстои поредното пътуване до Виена, стана дума и за търсенето на подходяща работа.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |