„Троян за цял живот“

* За нула време черните дъски, поставени вчера на централния троянски площад, се изпълниха с предложения/препоръки * Едно тебеширено послание на английски обобщава всичко:
 „Троян за цял живот“ (Troyan for life)
„150 причини да посетя Троян“
ВЧЕРА (21 август) буквално за часове няколкото големи „черни дъски“ – поставени на централния троянски площад, за да събират предложения/препоръки по рекламната кампания „150 причини да посетя Троян“ – се напълниха с тебеширени послания. Концепцията за 150-те причини, знаете, е във връзка с предстоящото (2018 г.) честване на 150-годишнината от обявяването на Троян за град, възприета бе след редица обсъждания и гласуване в интернет и преди дни бе обявена във фейсбук страницата „Красив Троян“; а след това се появиха (идеята е на новата служителка в общинския Информационно-културен център Тереза Георгиева) и „черните дъски“, на които всеки можеше да си каже думата.

ЗАПИСАНИТЕ причини бяха твърде шарени. От концептуалните като: „Защото Троян е един от най-красивите градове в България“, „Има истински хора“, „Уникално място“, „Прекрасно и удивително място“, „Защото е красиво“, „Защото Балкана ражда хора“, „Красива природа“, „Защото обичам Троян“, „Защото е най-интересният град“, „Защото има хубава гледка“… През свързаните с личната биография: „Заради детските ми спомени“, „Да видя мама“, „Заради братовчедите“, „Заради приятелите и любовта“… До съвсем конкретните, например: „Заради Ема и хижа „Амбарица“, „Има гъби“, „За да посетя Троянския манастир и Зелениковец“, „Заради конете“, „За троянската сливова и сливите“, „Защото Михаела е тук“… Разбира се, има и шеговито-провокативни, като изписаното на немски: „Защото жените са готини“ (Die Frauen sind geil); или пък откровено критични: „За да ме ухапе куче“. Четем и едно тебеширено послание, което като че ли обобщава всичко, на английски е и звучи като мото: „Троян за цял живот“ (Troyan for life).

ОРГАНИЗАТОРИТЕ (Община Троян) заявяват, че тебеширените предложения/препоръки ще бъдат внимателно разгледани и взети под внимание при „доизбистрянето“ на 150-те причини. А едно е сигурно – че идеята с „черните дъски“ се оказа много добра и работеща. Всяка сутрин дъските ще бъдат изтривани и ще са готови за новите мнения, като преди това ще се правят снимки, което ще продължи до края на м. август; накрая всички предложения/препоръки ще бъдат сумирани и разгледани.

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Е,и?

Анонимен каза...

Дано не завали и дъжда да изтрие предложенията.
За хора без идеи и черните дъски няма да са достатъчни.И на какви ли още ''иновации'' трябва да издържи общинския бюджет???
Абе,тия май настина не са добре./ама за обща сметка/

Диана Мазева каза...

Глупости пишете, а и защо анонимно? Поздавления за община Троян!

Анонимен каза...

Троян за цял живот...Звучи досущ като присъда!

Анонимен каза...

Мазева,като сте си написали името,не виждам какво умно сте казали.

Анонимен каза...

Аз имам 150 причини да се омета от тук час по-скоро!

Анонимен каза...

Входа на Троян е отвратителен, но за сметка на това е изхода му е ужасяващ/II-35/. Направиха нов мост на мястото на пропадналия. И какво му е новото? Пак е тесен, пак е в крива и пак е забранено да се разминават коли на него. Иначе е нов.Имаме и сфетофар на пресечката за болницата. Ами да застане там кметицата и да си види творението. Тапи, таби и безсмислено работещи двигатели. Пак си стават катастрофи защото по селата жените не са виждали сфетофар.Имаме си и нова/отпреди 3-4 години/ настилка на ул. Христо Ботев.Я идете да видите каква фуга има между двете платна. При Старата къща не ползвайте тротоара, няма да минете по него, възтесничък е и "отговаря" на нормите от ЗУТ.Вижте и спрелите коли по Ботев-трагедия. Сигурно е кьорава или не и пука.Сега ще правят нов втори пазар-същата глупост като първия.Бившето кино стои като паметник на разрухата на България и кметицата го вижда и си трае, кво и пука нали е частен имот.Нищо не се прави и за парка Къпинчо, така си стои от години, за Турлата да не говорим.Добре поне че общинари не стрелят и убиват хора както в Пазарджик, но се прочухме с виден бракониер и той от ГЕРБ разбира се.Никой не потърси отговорност от предните кметова,може би защото е неудобно или няма корупция.Скоро ще въведат пътни знаци забраняващи на хора с ченета да минават по пътя през селата Дълбок дол, Борима и Старо село, защото не че ще им паднат а ще ги загубят от друсането, за амортизацията на колите да не говорим, то и в сервизите хляб ядът.Иначе работа за 460 лв има, работи се и в събота.Като цяло обаче кметицата е най добра в работата си от всички кметували досега крадци.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |