150 причини да посетиш Троян

* За 150-годишнина си като град ще привличаме туристи и гости с концепцията „150 причини да посетиш Троян“ * Ставаме град през
 1868 г., юбилейните чествания са догодина
Юбилейно 
ВЕЧЕ е избрана концепцията за представянето/рекламирането на Троян по случай големия юбилей – 150-годишнината от обявяването на селището за град, която ще отбележим през 2018 г. (Троян е обявен за град през 1868 г. – бел. ред.). Вариантите бяха два – „Надникни в сърцето на Троян“ (насочена по-скоро към троянците тук и по света, с повече троянски сантименти) и „150 повода/причини да посетиш Троян“ (ориентирана към гостите на града и района, преследваща основно туристически ефекти). След редица обсъждания и гласуване в интернет бе избрана втората. „Рекламната и информационната кампания ще представят по един атрактивен начин както традиционни, така и иновативни и недостатъчно познати страни на красивия Троян. Сърцето на Балкана ще затупти в страната и се надяваме това да привлече още по-голям интерес към града и района“, коментира кметът Донка Михайлова.

ИДЕЯТА е в общинския туристически сайт www.visit.troyan.bg да бъде създадена подкатегория, в която ще може да се открие информация и снимки за всяка една от 150-те причини да посетиш Троян. За годишнината ще бъде издадено и печатно издание със 150-те причини.

СРЕД 150-ТЕ причини са: Да пиеш чай на заслон „Орлово гнездо“; Да откриеш и снимаш еделвайс в естествената му среда; Да разгадаеш как се борави със стомна „Шегаджийка“ (Шейтанка); Да се включиш в празника Сирни Заговезни и да въртиш уруглювица; Да видиш залеза над язовир „Сопот“; Да научиш легендата за Карцовия бук; Да се срещнеш с наследници на загинали на кораба „Титаник“; Да научиш откъде идва името Троян; Да посетиш античния предшественик на Троян – римската крепост Состра; Да участваш в конкурса за най-добра домашна ракия по време на Българския фестивал на сливата; Да плуваш в открит басейн с минерална вода през зимата; Да вкусиш традиционното троянско „сватбарско жито“; Да опиташ ракия със 100 билки в Троянския манастир; Да се снимаш до цветния символ на града – стомна с човешки ръст, направена изцяло от цветя; Да вечеряш в родната къща на Иван Хаджийски; и т. н. Списъкът вече е качен във фейсбук страницата „Красив Троян“ и всеки може да направи своя коментар или предложение.

Т21 

Смело, с любов към Троян!

От днес - понеделник, 21 август - на централния троянски площад са поставени няколко големи черни (училищни) дъски, на които с тебешир всеки желаещ може да напише своите добавки/забележки към 150-те причини. „Търсим мнението на жителите и гостите на града за техните причини да идват в Троян. Запишете своите послания – смело, с любов към Троян!“, призовават организаторите от Община Троян.

28 коментара:

Добромир Вачков каза...

90 процента от варената ракия вече не е от "обикновените"сливи а е от други сортове - основно "стенлей" и това промени качеството на ракията, достъпа до минералната вода е платен а не свободен, ракия от билки също е платена и то на солидна цена, въобще за хората живеещи в Троян, за да ползват благата от града и съседните села трябва да си плащат - нещо непосилно за повечето Троянци, и поносимо за гостите от София, Варна, Плевен и така нататък идващи особено всяка събота и неделя към родния Троян и околностите му....Жалко но е факт това, въпреки че би трябвало да има повече безплатни блага за обществено достояние както е минералната вода особено, да има разлика в цените за хотелите и предлаганите услуги в града и селата за местните хора и за гостите от други места

Анонимен каза...

А дали ще се намерят 5 /пет/ причини да останеш да живееш в Троян?

Анонимен каза...

30 % по - скъпите горива ...

Анонимен каза...

Град със най скъпо продавани хранителни, петролни продукти и услуги...!

Анонимен каза...

Да видиш най-хубавите жени и най-комплексираните мъже в света!

Анонимен каза...

де ги видяхте тия хубави жени - просто се чудя! и вднага се сещам за роклята на точки на кметицата...

Анонимен каза...

Доста инфантилни предложения.
Понякога е достатъчна и само една причина за да не дойдеш никога повече в Троян.
За жалост.
Понеже живея тук и си обичам града.
Но с всяко следващо управление след 90-та осъзнавам колко много съм загубил.

Анонимен каза...

Защото ТроянЪТ е велико нещо!!!

A Z каза...

Всеки има възможност да предлага каквото иска. Къде са адекватните предложения на гопожата/господина, която/който определя причините като "инфантилни"? Като ви е толкова "черен" животът в Троян, защо продължавате да се измъчвате тук - кротичко сгушени, парливо критикувайки и мразейки всичко, но в пълно бездействие?

Васил Митков каза...

Повода е хубав и предлагам да заработят отново уебкамерите спрени след кончината на СитиНет. Ако е възможно технически да се даде и достъп до камерите за видеонаблюдение пред музея.

Анонимен каза...

9-ти,
По-добре замълчи,когато няма какво да кажеш.

A Z каза...

11, :))) имам и го казах - на теб. А твоето празнословие е видно от всички. Няма нужда от повече.

Анонимен каза...

В продължение на 1-ви....
В Балчик за влизане в Ботаническата градина се заплаща.
Обаче местните само показват лична карта и влизат безплатно.

Анонимен каза...

Много жалки напъни. Тези смешни "причини" да посетиш Троян, са като изсмукани от пръстите. Аз работя в сферата на туризма и винаги, когато клиенти и гости на града ме попитат къде могат да се разходят и какво могат да посетят, се чудя какво да отговоря. Ще почна да им чета тези предложения, поне да ги разсмея. Хората пътуват, виждат какво ли не и очакват, че като дойдат тук, ще си попълнят колекцията от спомени, а то какво ... едно нищо, ама голямо нищо. Дайте да си го кажем честно, с ръка на сърцето. НЯМА тук какво да се види, какво да се посети, камо ли да остави траен спомен у някого. Колкото и да се напъваме ...

Анонимен каза...

Да питам къде правят едно хубаво нормално кафе,че и за това виждам зор като ми дойдат гости???Всеки ден пия по две- три реплики за 1-1,20 лв.но ...!

Анонимен каза...

Причина 1-офроуд по "асфалтирани" пътища.
Отсега ни подготвят за общонародни празненства с огромни бюджети и "огромни" резултати.
Хора,подгатвяйте се за тълпи туристи от цял свят!
Една жалка,обезлюдяла община става на 150.Може и на толкова да си остане.

РеалистЪТ каза...

Ама тук, наистина се подвизават всякакви знайни и незнайни всезнайковци. Кой от кой, по-тъп.То да бръщолевиш гълвотии, не се иска много, много акъл, ама се поосещайте от време на време и замълчете/ако имате АКЪЛ/

Анонимен каза...

Каза ли нещо?

Анонимен каза...

Абе, хора, защо толкова мърморите. Как да няма какво да се види в Троян и околностите. От години живея в друг град, далече от родния Троян. Познавам много хора, които са идвали тук, много приятели са ми били на гости в Троян. Как един не се намери да каже, че не е хубав града ни?! Но като че ли е по-лесно да се седи, да се мърмори, да се търсят кусури и т.н. Черногледството е заразно! Пазете се!

Анонимен каза...

Работещия в сферата на туризма - сменяй професията.

Анонимен каза...

Кой говори , че града не е хубав.
С празната си глава нищо не си разбрал.
Банда негодници го разсипаха.
Вместо да се развива , върви към разруха.
Четете по-внимателно.
Не търсете в критиките непременно омраза и злословене.
Може би критиките са за прекалено опиянените ''позитивно мислещи'' и самовлюбени в себе си управници.
То погледнато по този начин и България е красива,но това не подобрява качеството на живот.
И ако една малка част от народа успяла да надхитри по голямата част и да се възползва от общите блага демонстрира висок стандарт,това също не означава че живота е добър.
Така че,четете по-внимателно критиките,ще ви бъдат от полза.

Анонимен каза...

хахахах №20, прав си много за "Работещия в сферата на туризма" - №14. Да сменя докато не е умрял от глад, че с тези ниски компетенции...

Анонимен каза...

първи коментар на черната дъска:Да опитам стара троянска слива?! Е те тоя е някой некрофил.

Анонимен каза...

След като Куба се предаде, само Северна Корея и Троян останаха бастиони на комунизЪма! Ето ти една причина да посетиш Троян ! Град, в който от последните 28 години, само 4 години не е кметуван от КОМУНИСТ !

Анонимен каза...

ВТОРНИК, 22 АВГУСТ, 2017
Благодаря, сменям не само професията, ами града и държавата изобщо. Много лесно така да си говорите от позицията на "приятелите ми харесват града", след като и вие не живеете тук, но като дойдат клиенти и кажат "ходихме в Трявна, Габрово, Дряново, дойдохме и тук, очаквахме повече, обаче се разочаровахме ... Тогава, господа компетентни и много знаещи, елате да им обясните защо не са прави! И ... си мишкувайте и мизерувайте тук, на мен лично ми омръзна. Айде със здраве!

Анонимен каза...

Смотльо,бягай но не плюй по Троян и дано не съжаляваш.Прав ти път!

Анонимен каза...

Още една причина да посетиш Троян се е изказала отгоре.Причината е да се увери човек колко опростачено население е троянското...

Добромир Вачков каза...

Не е хубаво само да се плюе по града и се оплакваме, нека направим нещо и предлагам да е по електронен път чрез някаква система с която общината да се съобразява! Иначе едва ли ще има наплив от граждани и мнения при общественото обсъждане на общинския бюджет и прояви ставайки от стола и компютъра - ще е хем по - лесно, хем и по - достъпно всеки да изкаже мнение с което общината да се съобрази!Ако сами не си помогнем с идеи решения и то така че да има облекчения за местните хора а не туристите, както и да се похвалим с нормални цени във всичко(какво стана - май в новия магазин на Лайв е по евтино ли и подби цените на другите магазини в града?),няма да има бърза промяна и града ще придобие облика на обезлюдаващо село със застаряващо население - имаме си чудесен край и дадености - ми нека ги развием и си възползваме разумно от тях! Това е допълнение към първия ми коментар по темата тук!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |