Депутати и министри се изнесоха в Троян

* Парламентарната Комисия по икономика и туризъм в понеделник (24 юли) проведе свое заседание в Троян и Орешак, включиха се ресорните министри Николина Ангелкова и Емил Караниколов
Важни гости
На срещата с представители на бизнеса в Троян
МИНИСТРИТЕ на икономиката и на туризма – Емил Караниколов и Николина Ангелкова, бяха в Троян и Орешак в понеделник (24 юли) на изнесеното заседание на Комисия по икономическа политика и туризъм в Народното събрание. Троянското „изнасяне“ на парламентаристите бе по предложение на члена на комисията инж. Иван Миховски, депутат от Троян и председател на ПП ГЕРБ – Троян. „Каквото и да си говорим в София, каквито и статистики да четем и умуваме, срещата с хората и коментиране на реалните им проблеми е по-важно“, така аргументирал поканата си преди време депутатът Миховски и получил подкрепата на председателя на комисията Петър Кънев. Заседанието се проведе в зала на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в Орешак, а преди това министри и народни представители представиха работата си пред бизнеса на Троян и изслушаха въпросите му, сред участници бяха и областният управител Георги Терзийски, кметът на Троян Донка Михайлова, председателят на троянския Общински съвет Николай Тодоров.

На заседанието на Комисията по икономическа политика и туризъм в Орешак
КУЛТУРНО-историческият и балнеотуризмът заедно с морския и зимния туризъм са сред основните акценти в нашата маркетингова и рекламна политика, само така можем да популяризираме огромното културно наследство, което притежава България и да разширим крилата на сезоните“, заяви в Троян министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя подчерта, че само с общи усилия можем да оползотворим огромното природно и културно наследство на страната ни, и особено богатството от минерални извори. Г-жа Ангелкова припомни, че нейното министерство е разработило осем културно-исторически дестинации, които ще се надградят с нови обекти, включително и от община Троян. Съвместно с бизнеса ще бъдат създадени балнео- и СПА маршрути, които ще популяризират възможностите на общините в уелнес туризма и ще допълнят културно-историческите дестинации. Така продължаваме да надграждаме регистъра на туристическите атракции, към който ще се прибавят и многобройните фестивални прояви в страната ни, допълни министър Ангелкова.

ПРИЗОВАВАМ местните управи в област Ловеч да се присъединят към билборд кампанията на Министерството на туризма за насърчаване на вътрешния туризъм, в която една община рекламира други, заяви мнистър Ангелкова. Тя обясни също, че съвместно с Руската федерация министерството работи по създаването на съвместни религиозни и поклоннически маршрути в нашата страна; и прикани местните власти към повече активност за тяхната реализация, като обърна внимание, че тече формирането на организациите за управление на туристическите райони. „От вашата активност зависи тяхното по-бързо създаване, вече са учредени две такива структури – за район Родопи и Северно Черноморие със седалище във Варна, предстои да се създаде организация и в Бургас“, допълни министър Ангелкова.

„КАКТО разбирам, проблемите, които се поставят на Икономическия съвет, са и вашите проблеми – това са административните тежести, работната сила и инфраструктурата. Както знаете, те са приоритет и на българското правителство – премахване на административните тежести с цел облекчаване процедурите, с които са спестим време и разходи на бизнеса и гражданите. Ние вече сме направили анализ – предоставяме 187 услуги, от тях успяхме да редуцираме 113 услуги, специално таксите в патентното ведомство са намалени между 10 и 50%, за 14 административни услуги няма да се искат документи от гражданите, а 8 от тях бяха напълно премахнати“, обясни пред работодателите от Троян и района министърът на икономиката Емил Караниколов.

Г-Н КАРАНИКОЛОВ подчерта, че малкият и средният бизнес е приоритет за държавата и че се предвижда връщане на регионалните звена на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия, за да може „да са близо до вас и да работите заедно”. Връщат се и регионалните звена по Оперативна програма „Конкурентоспособност”, за да обучават и предоставят навреме и конкретна информация как се кандидатства и какви са процедурите. По думите на министър Караниколов вече се обсъждат и мерки за работната сила – въвеждане на дуално обучение, внасяне на кадри (българи, от българските малцинства и тези, които в последните 20 години напуснаха родината ни), за да се реши проблемът и с липсата на работна ръка.

При посещението на ВИП гостите в Троянския манастир
СЛЕД СРЕЩАТА с бизнеса и редовното заседание на Комисията по икономическа политика и туризъм, министри и народни представители се срещнаха с Велички епископ Сионий в Троянския манастир, който благослови начинанията им, помоли се за мир и благополучие, показа им направеното в Светата обител и ги призова за мислят и работят за България и нашия край.

Т21
по информация от страницата на ПП ГЕРБ – Ловеч във фейсбук

20 коментара:

Анонимен каза...

Какви VIP гости са тия мушмуроци бре,а "звезди" имаше ли ,я чалга,я културни...!!!

Анонимен каза...

А нещо за прохода Беклемето дали казаха?Или ще продължаваме да правим "големия троянски туризъм" 6 месеца откъснати от половин България?
А успешната Михайлова и председателя на ОбС дали поставиха този въпрос? Хем на крака им дойдоха!
Не? Някой изненадан?
А големият троянски политик Миховски дали се е обадил по въпроса?
Не? някой изненадан?
А областния управител с двамата си заместници от Троян дали се е обадил?
Не? Някой изненадан?
Важното е, че са присъствали и че троЕнските медии ще отразят "присъствието" като голямо постижение. А иначе - полза никаква. Както обикновено.

Анонимен каза...

Интересно бакалаварчето Иванчо от туризъм разбира бравус

Анонимен каза...

Не знам дали началниците са виновни, но снощи от 6 до сутринта до 6 имаме бум на фините прахови частици.
Вчера е бил вторият мръсен ден за годината!

http://stats.initlab.org/dashboard/db/particulate-matter-troyan?refresh=2m&orgId=1

Анонимен каза...

В допълнение на коментар 2 - пропуснал съм "троянския бизнес", който също не е поставил този въпрос за прохода Беклемето и от който търпи преки загуби.
В крайна сметка всички са имали по една голяяяяма троянска слива в устата и са си държали гащичките да не паднат пред голямото началство.
Както обикновено, подобни "срещи" се провеждат в Троян при пълно затъмнение и по всяка вероятност присъстващите или поканените от Троян са по списък.
Помните ли Списъка на Балев", чрез който бе блокиран достъпа до председателя на НС М.Миков и който щеше да се среща /уж/ с всички желаещи граждани на Троян? Да, ама не. Сатрапът Балев блокира дори достъпа дори на един троянски общински съветник и охраната го върна, защото не бил в "Списъка на Балев".
Днес при комунистката Михайлова е същото. Освен вчера, преди няколко години при посещението на един висш европейски чиновник срещата с него май също беше по списък и за "избрани". По тази причина не успях да го попитам къде в Европа когато един кмет ощети една община - жителите на общината да плащат глоби и санкции за кметския бандитизъм и невежество? Става дума за онези над 5 000 000 лева, които жителите на Троян плащат и ще изплащат до 2020 г. Както сте се досетили - никой от "избраниците" за тази среща не го попита.
Затова сега ще продължаваме да плащаме и ще търпим още преки и косвени загуби заради 6-месечното ни откъсване през годината от половин България.
С такива като Михайлова, Акимов, Тодоров и Балев - толкова!

Анонимен каза...

Ето така се прави:
https://offnews.bg//temida/osaden-za-izneseni-21-mln-lv-ot-banka-izchezna-661357.html

Анонимен каза...

А за онези буклуци, троянските бензинаджии дето ограбват троянци и бизнеса с нарочно надутите цени на горивата, стана ли на въпрос ?

Анонимен каза...

Какво да стане на дума?!
Те гледат към Ловеч. Там гЪзът е 1.08, а тука само 1.02. Къде отиваш ти?

Нали Марешки е Орешачанин! Нали имаме троянски депутати от партията му! Де е бензиностанцията Марешки? Питайте Троянските му депутати!
Генади само дрънка тука... Ами айде интервю! Да иде да пита кметицата и дано му разреши да ги интервюира...

Анонимен каза...

Бях на срещата. Михайлова постави въпроса за тунел на прохода и за ски писти. Не, че някой и отговори.

Анонимен каза...

А Иванчо кво - мълча като пън?

Анонимен каза...

Те вишистите от Ловеч толкова си могат.

Анонимен каза...

На него силата му е март месец - мартеници, венци, китки, яйца, балони, уругльовици...

Анонимен каза...

БатЕ Иванчо изказвал ли са е ?

Анонимен каза...

Девети, как попадна на това заседание? Аз съм от Орешак, бих отишъл. Въобще разгласено ли е било и как сред занимаващите се с туризъм от общината.

Анонимен каза...

9-ти, ако Михайлова наистина е поставила въпрос за "тунел", нещата стават още по-зле. Вероятно трябва да си изключително не информиран и/или ниско интелигентен управник, та при наличието на европейски коридор номер 9 и тунел под Шипка в напреднал стадий на изпълнение /околовръстните връзки/ да говориш за тунел Троян-Кърнаре. Естествено, че на такава идиотщина никой няма да отговори на "успешната" Михайлова.
Колкото до ски-пистите - там няма какво да пита, а да действа. Само че хабер си няма какво да прави, а да не говорим, че изграждането на ски-зона Беклемето не е по скромните и възможности. Хабер си няма от историята, развитието, опита през годините както и от наличните проекти, планове и стратегии за ски-зона Беклемето. Преди 4-5 години един от многобройните проекти, които внесох в ОбС беше "Беклемето-зимен център на Северна България". Нито Михайлова ме подкрепи, нито калпаците в ОбС - "юнаците" гласуваха против, а успешната Михайлова само гледкаше умно и дума не обели. Днес поставила била въпроса за ски-писти. Писна ми от демагози! Тази кметица наистина е един сериозен бивш номенклатурен кадър на БКП и ДКМС.
А когато си посредствен кмет и си се обградил с още по-посредствени чиновници и партийци за да изпъкваш на тяхната простотия и невежество - друго няма какво да се очаква.

Анонимен каза...

Илиянчо, точно ти за "успешни" и не не говори. Виж себе си. И се засрами.

Анонимен каза...

"Аргументите" на троянските дебили винаги са едни и същи, т.е. - никакви!
Много лошо е да те накаже Господ с посредствени, неграмотни и ниско интелигентни опоненти.
Дебил, на малко име се обръщай към Бойко, Донка, Цецоу и подобните им. Ако можеш, напиши нещо по темата или опровергавай с факти. Ако не можеш, а то е ясно, че не можеш - чети и се ограмотявай, вместо да си изливаш селяндурските комплекси.

Анонимен каза...

Виж го как се е засмял и почни да си плащаш сметките в горски кът стига успелия бизнесмен от родопите ти плаща сметките защото вече ще информираме Бойко

Анонимен каза...

Абе Миховски знаеш ли , че твоят саратник е хващан да браконерства и Стойчо и още двама от Черни осъм са го хващали , аз съм си купувал от него риба боклук апсолютен , ами я му виж декларацията апартаменти 2 Ловеч , 1 Плевен ,1 Троян вила на Г.Желязна и като не е бракониер защо търси връзки в прокуратурата и стария началник на рибарите феса адвокат Велев който ще го оправи

Анонимен каза...

Общинският бракониер занесе ли риба на господа властимащите? А Миховски?Знаеш ли, че като разбере за това премиера Борисов ще ви уволни всичките както в Добрич? Не се ли дистанцирате от този сте пътници.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |