Нанков: Тази година стартира строителството на 25 км от „Хемус“

* За мандата ще се реализират 145 км от автомагистралата,
 обеща регионалният министър
Дадена дума
Николай Нанков, министър на регионалното развитие
ТАЗИ година трябва да стартира строителството на 25 км от автомагистрала „Хемус“: 16 км от изградения през 2015 г. модерен пътен възел „Белокопитово“ до пътен възел „Буховци“ в посока Търговище, за които „вече има отворени ценовите оферти и скоро ще бъде избран изпълнител“; и 9 км от Ябланица до Боаза, за които има избран изпълнител, а подадената жалба от неспечелила фирма е оттеглена. Това е заявил в събота (16 юни) на среща във Варна регионалният министър, наш земляк и областен председател на ГЕРБ – Ловеч Николай Нанков. 

МИНИСТЪР НАНКОВ допълнил, че в момента се прави техническо проектиране на още 50 км от автомагистрала „Хемус“ – от Боаза до разклона с второкласния път Ловеч – Плевен. Този възлов 50-километров участък е разделен на три етапа и проектирането трябва да завърши за 6 месеца. Други 70 км от „Хемус“ ще бъдат реализирани на територията на областите Велико Търново и Търговище през настоящия мандат (т. е. в следващите четири години), а процедурите за тях са на различни етапи, обяснил министърът.

ИЛИ, ако сумираме, министерското обещание е до 2021 г. да бъдат изградени нови 145 км от лелеяната и чакана с десетилетия от всички ни автомагистрала „Хемус“, на която се възлагат надеждите да цивилизова и ускори транспортните връзки и да „дръпне“ напред развитието на цяла Северна България. Както се казва – дано!

Т21, по информация на www.economic.bg

6 коментара:

Анонимен каза...

А пътя за Старо село , какво става с него? По него се спестяват километри за западна , северозападна и част от северна България. По пътя вече е не възможно да се кара , да не говорим и за конете и дърварите.

Анонимен каза...

Наясно ли е Т21, че тази "хвалебствена" статия е по-скоро с негативни последици за Троян?
1. Трасето на магистрала Хемус ще минава не между Ловеч и Троян, а между Ловеч и Плевен.
2. Тунел под Стара планина ще има и той ще бъде в района на Габрово като част от европейския коридор 9.
3. Магистрала Хемус задължително ще бъде свързана с този европейски коридор и тунела под Шипка.
Всичко това взето заедно означава само едно - ИЗОЛАЦИЯ на Троян във всички измерения. Излишно е да обяснявам защо.
Последния шанс на Троян е да успее да се пребори за включване на прохода Беклемето в транспортния план на държавата и с инженерни съоръжения да бъде подсигурено целогодишното му използване. Всичко това - докато не са изградени магистралите и тунела. След това - нямаме никакви шансове.
Разбира се, с тази "успешна" троянска кметица, с този наш "съгражданин"-министър и с тези нефелни и полуграмотни общински съветници - община Троян няма да се пребори за нищо. Тези измислени и набедени троянски политици и управници дори не разбират за какво иде реч.
В крайна сметка
- за Ловеч и Плевен - добре
- за Габрово - коридор номер девет
- За Троян - деветата дупка на кавала
*
Нещо подобно се случи и с газифицирането на Троян. Вашият любим милиционер проигра последният шанс за газифицирането на Троян. Къде ви е газта, другари и другарки пишман политици и медийните им слуги, които ме ругаха и обиждаха докато се опитвах да спра идиотщините им, предупреждавайки, че се съсипва последната възможност за газификацията на Троян.
Т21, защо не си погледне в архива какви идиотщини писа по онова време за газифицирането? Къде ви е газта днес бе, умници?
*
С идиотщината наречена „Проект за малкия пазар“ общината пропиля предпоследния атрактивен терен за реализирането на киносалон, худ.галерия и ритуална зала за бракосъчетанията на млади и стари.
*
С идиотщината „Скоростен път“ общината пропиля и последния атрактивен терен до блок Къпинчо.
…. И т.н.
*
Най-лошото е, че няма никаква надежда да се разбере, че политиката не е да се садят китки по площада, да се боядисват яйца или да правят мартеници.

Анонимен каза...

Много успешни тези ГЕРБ.
За тази година 25км.
Хората за 1г правят стотици километри.
А колко милиончета ще краднете?
До колко месеца след рязането на лентичката ще започне да пропада и да зеят кратери?

Промяна, промяна и пак промяна ! каза...

Много е хубаво на Троян, Илияне ! Стига си кляфал само. Като си ходИх по Великден, видях, че имаме СВЕТОФАР !!! След 30 години, доживях отново да видя работещ светофар. ЕДИН ама го има. Е,верно, леля Донка плати първо на един експерт да каже, че не трябвало, пък после дотрябва, че и построиха такъв. Ма както тя самата пише НА фейсбука, да си кмет било луда работа ! Разбираш ли ?!? Като откриваха, пък, с ГЛАВНИТЕ специалистЕ от общината кръговото, леля Донка се снима до една табела на която пишеше БалабанДско! Разбираш ли сега, че тази жена си държи на думата, като каза, че знае как да промени Троян? И то толкова си държи, че направо смени името на родното село на баща ми ! Пък после, взе че отиде на сбор там !
Кво пък толкоз си се хванал за китките ? В други части на Троян да си виждал да се садят китки, или да се прави изобщо каквото и да е ? Не си, нали? Голяма работа , нали само на площада има. И последно, че трябва да вървя.Ако не си хванал пътя към Аламанка, не ами Австралия, най-успешната кметица ще открива и тая година Джулай ! Да земеш да идеш и ти !

Анонимен каза...

Айде стига негативно мислене! Днес гледах една грамота, издадена на випускник от училище Св. Климент Охридски в град ТРОЯ. Имаше име на директорката, нямаше подпис, може и да не разбрала горката, може и нещо друго. Та вече или имаме елинско училище, или се оформя нов град с историческо име. Може пък някой да се бъзика с Труция, знам ли...

Анонимен каза...

Коментар към номер 4.
То хубаво имаме светофар, но целта му беше уж да ограничи катастрофите на това кръстовище. Мисля, че имаме регистрирани над 6 такива, след слагането му (понеже живея наблизо и съм свидетел) и то за около година време. Бяха доста по-малко за последните 2 преди това. През последните 2-3 седмици работи от време на време (направо е изгаснал, не мига жълто). Ta каква е ползата от този светофар, че не става ясно?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |