Инж. Райковски: „По-добре да изтърпим този хаос“

Още по „казуса Камен мост“
На пресконференцията на 11 април от Т21 зададохме два въпроса, които си задават всички в Троян. За нас тези питания бяха по-скоро риторични, но разяснението на инж. Николай Райковски и на кмета Донка Михайлова внесоха известна яснота и в някаква степен оневиниха виновника АПИ.

- Когато се затваря републикански път, този, който го затваря (разбирай АПИ), не е ли задължен предварително да осигури обходен път – което в случая с Камен мост не бе направено и оттам дойде огромното напрежение, оттам дойдоха и атаките срещу Община Троян, без тя да е виновна?

инж. Николай Райковски
Инж. Райковски: Всички очаквахме съоръжението да работи до момента, в който има готов технически проект и могат да започнат ремонтните работи. И когато се приеме обходен маршрут, който да бъде одобрен от КАТ. Но мостът бе затворен предаварийно (инцидентно), защото на място установихме, че има реална опасност за преминаващите и нямаше как временната организация на движението да изпревари затварянето. Преценихме, че е по-добре да изтърпим този хаос, отколкото да има риск за преминаващите.


Донка Михайлова
Донка Михайлова: Оказа се, че в нощта преди затварянето на моста основите са поддали.
На ОПУ – Ловеч очевидно бяха необходими 3-4 дни за изработка на табелите, не знам по какъв механизъм се случва това. Затова колегите от общинската администрация, много бързо и експедитивно, без това да е тяхно задължение по закон, успяха да осигурят аварийни табели, които да обозначат обхода (т. е. да спасят положението – бел. ред.). От ОПУ, канейки и наши експерти, направиха оглед и се установи, че буквално за дни, за часове положението се влошава и затварянето е неизбежно.

- Това обяснение е удобно за АПИ, но ние знаем, че месец по-рано е имало проверка и тя е констатирала абсолютно същото (че мостът трябва да се затвори). Значи са можели да подготвят обходния маршрут и всичко останало, но не са направили нищо?!

Донка Михайлова: Максимално откровена съм. Може би не месец, но две-три седмици по-рано, от ОПУ – Ловеч направиха проверка и бяха стигнали до становището, че мостът е в предаварийно състояние и трябва да бъде затворен. Но последната нощ преди затварянето на моста те са установили, че е имало пропадане на основите.

Инж. Райковски: При тази проверка в нощта преди затварянето бе установено, че поставената преди две седмици нова мантинела е поддала, деформирала се е и положението е много сериозно. Имаше се предвид и дъждовното време – знае се, че водата най-вече руши пътищата. Така че затварянето на моста бе наложително и неизбежно.

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Преди години прочетох последната статия на Богомил Райнов --Нещастно човечество от долапчииски коне-- не знам дали аудиторията разбира смисъла на това заглавие но то много точно кореспондира със създалата се ситуация в която в която единствения изход е - търпение му е майката що за наглост за N-ти път разберете администратори на държавна хранилка че търпението на хората е отдавна изчерпано а за доверие въобще не може да става дума. Селски наблюдател.

Анонимен каза...

Защо изобщо ги питате...
Това е, всеки се оправдава и никой не поема отговорност за неудобството, и даже не си признава, че има гаф..
Има карма и си знае работата!!!

Анонимен каза...

Може ли Т21 да ни запознае в коя област от строителството е специалист инж.Райковски?

Анонимен каза...

Ние хаоса ви го търпим много години вече.

Анонимен каза...

3-ти понеже т21 няма да те запознае, аз ще ти кажа, че т.н. инж.Райковски не е специалист в нито една област от строителството. Това инж. прикрива вероятните му умения да разпознава дялан от речен камък. Това се учи в минно-геоложкия университет, чийто възпитаник е той. Това донякъде обяснява липсата на кадърност в това момче по отношение на преките му задължения. Елементарен пример - некачествената маркировка по улиците. Друг въпрос е защо е спуснат този каменен инж. да отговаря за строителството в общината? Но пак стигаме до кмета...

Анонимен каза...

Прав сте 5-ти, Т21 няма навик да ни запознава кои и какви са "наш'те първи партийни и общински ръководители". Примерно от Т21 никога не научихме, че големия "демократ", "много десен" и борец срещу комунизЪма др.Минко Акимов, освен че беше началник на комунистическата народна милиция, беше и член на Бюрото на ГК на БКП или т.нар. местно "политбюро" на БКП, където решавах кой, как и дали ще живее. Тази най-висша бивша комунистическа номенклатура на БКП и до ден днешен е общински съветник, а преди това и много "демократичен" кмет, подкрепян от всичките "десни" в Троян, начело с ГЕРБ.
Тази смрад продължава и до днес. Троян е потънал в лъжи, демагогия, простащина и управленска посредственост.
Това е причината днес отново да ни занимават кой какво казал от троянската управа /за да прикрият собствената си вина и безумно управление/ и никога вие няма да прочетете мнение или становище от специалист или някой извън троянската посткомунистическа власт.
Главите в пясъка и голите управленски задници на показ със забитото троянско червено знаме. Рано или късно - цената от това троянско безумие са плаща с лихвите.
Я да видим сега в поредната статия какво друго ще кажат тези наши вечно праведни и едни и същи управници, които "знаят как" да ни водят към "светлото бъдеще"... вече 45+29 години.
"Търпете хаоса". С БКП - напред!

Анонимен каза...

Това е много интересно....преди две седмици сменили мантинелите(незнайно защо,тъй-като не бяха зле) и не погледнали въобще моста.И после ,едва след известно време по изкривяването на мантинелите разбрали че моста пропада:):):)....Много щеше да е смешно ако не бе трагично.Но питам общината и лично инж.Райковски-защо поне не направихте пътя през Попина лъка-малко му трябва,но от сърце.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |