И тунелът край Ловеч – потенциален убиец

*16 са потенциално опасните тунели в страната, а сред най-опасните пет е и ловешкият по пътя Троян – Плевен * Шефът на АПИ
 Пирин Пенчев: Ако е необходимо, ще бъдат затваряни
Внимание!
Тунелът край Ловеч, по който троянци пътуват от и до Плевен, е сред 5-те най-опасни в страната
НОВО пет! Тунелът край Ловеч (по пътя Троян - Плевен) е сред потенциалните тунели убийци. Това е показала проверка на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) на общо 34 подобни съоръжения в страната, направена скоростно след ненормалния инцидент, убил жена в тунела „Ечемишка“ по т. нар. автомагистрала „Хемус“ на 5 февруари.

Пирин Пенчев
ОБЩО 16 тунела са потенциално опасни, сочи проверката на АПИ, а сред 5-те най-опасни е и Ловешкият; другите „отличници“ са тунел във Велико Търново и три от четирите тунела по АМ „Хемус“ – „Топли дол“, „Витиня“ и „Ечемишка“.

ПО ДУМИТЕ на новия шеф на АПИ Пирин Пенчев вече е създадена комисия, която оценява риска и ако е необходимо, опасните съоръжения ще бъдат затваряни. Логичното пък е най-напред тази крайна мярка да засегне най-опасните сред опасните. Сред които, както се разбра, е тунелът край Ловеч, който не е ремонтиран откакто е построен и по който ежедневно пътуват и десетки троянци.

Т21

Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

В момента висят шушулки по 2 метра от тавана , и отдолу под тях има бабуни от лед по 30 - 40 см. , но иначе експертите казват,че е безопасен! Същото беше и при комунизма казват ,че нещо е така и толкова ,нямаш право на мнение. Докато ни управляват бивши и настоящи комуняги така ще е. Който не му изнася самолета и навън.

Анонимен каза...

И се пита: Къде и какво е свършил/уведомителни писма до АПИ за състоянието, обследвания, проверки и т.н. на тунела, искане на пари за текущ ремонт/ по въпроса несменяемият инж. Грозданов, шеф на областно пътно управление Ловеч?Може би не го разбира като задължение, защото няма необходимото образование за заеманата длъжност? Може би чака някой да умре в тунела от паднал бетон та да се размърда?

Анонимен каза...

Г-н Маринов!
Пролет пукна и снежеца хукна.
А се стопили шушулките в тунела,а сме забравили за проблема.

Друг ми е дерта:Кажи нещо за манастирската ракия!Най-старата била от 1967 година?!...да бе,да...и се съхранява в пластмасови туби.
И не се продава.Аха!
Я идете до контейнера зад манастира,дето двамата квартални алкохолици ,цедят що е артисало в тубите!

Анонимен каза...

Първи, гледам точно на тебе не ти изнася - все комунизмът ти виновен. Тогава, както сам казваш, самолета и навън

Анонимен каза...

Кой беше казал - това, което беше построено по времето на комунизма, днешните , наричащи себе си демократи не могат да го боядисат /разбирай - не могат да го поддържат/

Анонимен каза...

4 и 5 всичко построено през комунизма е с вашите пари! И в момента продължават да ви крадат , но понеже сте дебили , това заслужавате.
P.S. Аз отдавна съм се изнесъл от Троян още през 2001 година прибирам се 4-5 пъти в годината , чета редовно
сайта и за едно съжалявам като чета коментарите , че не го направих по - рано.

Анонимен каза...

7 ми на вън е по добре

Анонимен каза...

Mикренския лилиПутьо да го ремонтира.Нали е крал парички от КТБ

Анонимен каза...

Ново пет? Бря, то никъде няма никакви проблеми в страната ни, живеем си спокойно и не се лишаваме от нищо, което е нужно. И изведнъж-проблем. Туй дупки по пътищата, по зъбите, в душите-няма и няма такова нещо. И на този фон-тунелът до Ловеч е проблемен. Ама как така, аткъдЯ-накъдЯ и от дек на дек? Грешка да не е?

Анонимен каза...

Тия същите митничари 2-3 вечери бяха в един хотел на центъра. Едната вечер бяха в Старата къща, а джипа бяха спряли най - нагло на тротоара срещу кръчмата ... А пък дали са употребили алкохол сами прецинете ...

Анонимен каза...

Тях не можеш да ги пипнеш , плащат си където трябва и всичко им е разрешено. И при предния началник и при сегашния е едно и също! Снимай ги и ги прати на БТВ или на НОВА ТВ , така някой може да се размърда и да свърши нещо , а ако подадеш сигнал на 112 от полицията ще им се обадят и те ще махнат джиповете , затова няма смисъл да подаваш сигнал. Това е Троян!!!

Анонимен каза...

Тунелите са убийци, но моята новопридобита пенсия си е направо ТРЕПАЧ. За 35 години къртовски честен труд, достойно и честно свършен-280 /двеста и осемдесет/ лева!!!
ДА МИ Е ЧЕСТИТА И МНОГОГОДИШНА!
Обаче, куфара е почти готов за задгранично пътуване-отново!

Анонимен каза...

!2-ти, те хората ще проверят и пенсиите. Ако се окаже, че застрашават съществуването на хората, ще ги ремонтират спешно. Че ние сме в Европа, все пак. Ако има нередности-ще ги ремонтират всичките. Ей виж Гърция-хората си живеят, даже българи работят там, а гърци да слугуват на българи тук не се забелязват много, поне в нашия край. Щом те в кризата са така, то ние ще сме по-добре. В бъдеще време говоря. Но въпроси от сорта кога, защо и не знам какви си, не ми задавай. А за пенсията-дълги години да я получаваш!

Анонимен каза...

Виж не знам ти кога си минавал/а и къде,но лично аз минах по тунела край Ловеч миналия ден и мога с ръка на сърцето да кажа че нямаше бабуни лед по зенята нито шушулки от тавана.

Анонимен каза...

до 14 - Освен ,че си неграмотен си и сляп! И тази сутрин имаше , но вече много малки.

Анонимен каза...

След трагедията с тунела Ечемишка още на следващия ден едно жълто камионче пълно със сол и двама сръчни роми поръсваха бабуните ,които се бяха образували от капането на вода от тавана , да имаше и висулки. Може после и тях да са ги махнали.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |