Интересното тепърва предстои!

* „Чавдар“ е във финалната шестица след лесна двойна победа над „Дунав“ (Русе) * Имаме потенциала след две години в подножието на планината най-сетне да изкачим върха
 
Баскетбол, „А” РБГ, сезон 2016/17 г.

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

С ПОСЛЕДНИЯ домакински мач от баражите, в които нашият „Чавдар“ отново победи „Дунав“ (Русе), на практика приключи първия етап от първенството във втория ешелон на българския баскетбол – „А“ РБГ.

ДА ПРИПОМНЯ, че в началото на сезона единадесет отбора бяха разпределени в два региона - Западен и Източен,и по системата на разменно гостуване изиграха по един домакински и един мач като гости. Победителите - съответно „Левски 2“ (София) и ИУ (Варна), се класираха директно за първата шестица, пестейки най-вече финансови средства от участия в баражите. Останалите отбори без последните в двата региона - ЦСКА (София) и „Черноморец“ (Бургас), изиграха баражи - два мача на разменно гостуване, като крайните победители попълниха местата в първата шестица, а падналите – във втората шестица. Така на практика титлата за Сезон 2016/17 в „А“ РБГ ще си оспорват: „Левски 2“ (София), ИУ (Варна), „Чавдар“ (Троян), „Академик“ (София), ,Бдин“ (Видин) и „Рилски спортист 2“ (Самоков). Останалите шест отбора не представляват интерес за нас и няма да им отделям внимание.

Юношите на „Чавдар“ Габриел Йонков (вляво) и Леонид Бажанов (вдясно) с Денис Титов - троянеца в състава на „Дунав“, и баща му, треньора Димитър Титов
С НЯКОЛКО думи ще запозная читателя как протекоха баражните ни двубои с „Дунав“. Очаквано нямаше никаква интрига - по скоро два контролни мача в които трябваше да се узакони влизането на по-класния отбор (нашия) във финалната шестица. „Чавдар“ победи в Русе с минималното 78:75, но в домакинския си мач в Троян бе безкомпромисен - 99:82. В тези два мача, в които крайният резултат бе лесно предвидим, по- важното бе да се поддържа форма и начертае стратегията за предстоящите сериозни двубои за титлата.

„ЧАВДАР“ изигра домакинския си мач срещу русенци „Чавдар“ изигра доста снизходително, като в игра влязоха и доста от троянските юноши, което пък бе разбираемо, имайки предвид ниското ниво на „Дунав“ и факта, че гостуващият отбор всъщност бе пристигнал с младежко-юношеската си формация. И си позволявам да твърдя, че доста от нашите юноши имат потенциал, но им липсва игрово време на терена, а то дава нужното самочувствие.

СТАТИСТИКАТА от мача е следната: първа част - 31:12 за „Чавдар“; втора част - 19:24 за „Дунав“; трета част - 21:22; и последна част - 28:24. Главни действащи лица бяха обичайните заподозрени: Тодор Колев (24 т.), Любо Лилов (21 т.), Ивайло Вучков (17 т.), Данаил Христов (15 т.), Леонид Бажанов (7 т.), Георги Христов (7 т.), Габриел Йонков (4 т.) и Денис Петков (4 т.).

КАКВО СЛЕДВА от тук насетне ? В понеделник в централата на БФБ в София бе теглен жребият за реда на мачовете от втората, същинската финална  фаза на първенството, която започва още тази неделя, 29 януари (в първия си мач „Чавдар“ ще гостува на „Рилски спорстист 2“ в Самоков). Позволих си да озаглавя материала „Интересното тепърва предстои“, защо? Защото, според мен, тази година първите шест отбора поглеждат много по-сериозно към първото място; към него, загърбвайки всичко друго, се е устремил и нашият „Чавдар“. Следейки развоя на мачовете в баражните двойки и участието на доста играчи, неиграли в началната фаза, се засилва усещането ми, че в предстоящия етап ще има нови фаворити.

Дани Христов се сбогува с верните троянски фенове
ПРЕЗ СЕДМИЦАТА се очаква и голямо движение на играчи от един отбор в друг, естествено в съответствие със съществуващата нормативна уредба. От нашия отбор по всяка вероятност в посока „Академик“ (София) ще отлети „прелетната птичка“, любимецът на феновете Данаил Христов. В обратна посока - от „Балкан“ (Ботевград) в „Чавдар“ се очаква отново да заиграят троянецът Радослав Кочев и „джобния Херкулес“ Николай Маринов.  Иван Тилев – центърът, който изигра само два мача за „Чавдар“ и замина за чужбина, най-вероятно също ще се присъедини към отбора.

ТАКА ЧЕ ни очакват много, много интересни мачове, с голям заряд и страхотна интрига. А също и сблъсък на професионално или непрофесионално изградени стратегии в борбата за първото място в края на надпреварата. Троянският отбор има потенциала, има и подкрепата на верните си фенове начело с тъй дейния и активен официален Фен клуб на БК „Чавдар“, след две години в подножието на планината най-сетне да изкачи нейния връх и да грабне златните медали в „А“ РБГ! Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Жокера каза: Обявявам 500 лева награда , който познае класирането на първите три места в групата.

Анонимен каза...

Деян Василев.То е ясно. Чавдар е шампион.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |