Ужилиха ловешка баба с 20 бона

* Възрастната дама получила обаждане от мним „полицай“, събрала всичките си пари в плик и ги метнала през терасата
Крими
74-ГОДИШНА ловчалийка стана поредната жерва на ало измамниците, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ловеч. Възрастната дама е била подмамена на 20 януари по познатата и често използвана напоследък схема с обаждане от непознат мъж, представящ се за полицай. „Полицаят“ съобщил на жената, че в момента се извършва полицейска акция срещу... телефонни измамници и тя трябва да предостави всичките си налични пари, което ще помогне за залавяне на бандитите. Доверчивата баба захапала въдицата, дисциплинирано събрала скътаната сума - 13400 лв., 1552 долара и 1775 евро (общо около 20 хил. лв.), сложила ги в плик и ги метнала през терасата, както й било наредено. Часове по-късно ужилената наивница се усетила и съобщила в полицията за измамата, но вече било късно.

ЗА ПОРЕДЕН път ОД на МВР - Ловеч се обръща към гражданите с апела: поговорете за телефонните измами с възрастните си близки, защото именно те попадат в капана на престъпниците. Постоянно им напомняйте какви са престъпните схеми и как да реагират, ако получат обаждане с искане на пари. И им обяснете, че полицията няма практика да иска пари от гражданите. А в случай на съмнително обаждане или опит за телефонна измама - незабавно подайте сигнал на тел. 112 или се свържете директно с полицията.

Т21

9 коментара:

Анонимен каза...

Реват че нямат пари, обадят им се -фърлят 20 бона през терасата !

Анонимен каза...

Е няма друга такава страна...10 и повече години продължава този номер и хвърлените през балкона пари се увеличават...Ако някой знае да ми каже друга такава страна където този ,,бизнес ,, е така разпространен и вървящ....

Анонимен каза...

"А в случай на съмнително обаждане или опит за телефонна измама - незабавно подайте сигнал на тел. 112 или се свържете директно с полицията." - И какво от това, като се обадим в полицията??? НИЩО! Ама голямо НИЩО! Поне не си губете времето, защото само ще ходите да пишете обяснения и накрая ПАК голямото НИЩО! Аз от опит го казвам. От преди седем години!

Анонимен каза...

Прос народ,слаба държава.

Анонимен каза...

"И им обяснете, че полицията няма практика да иска пари от гражданите."
Това е много готин виц. Ще си го кача на стената
във фейса :)

Анонимен каза...

То парите от гражданите не ги иска полицията, а
това измисленото на Ичев сдружение "Троян 166".
А какво стана с обещанието за разследване около това сдружение?
Ето тук:

"12.
troyan21 каза...
До №5: Наистина нещата около сдружение "166" трябва да се изсветлят! След кратката ни лятна почивка смятаме да дадем думата на участници в него, на настоящия полицейски шеф на Троян (Радостина Петкова) и на предшествениците й (Минко Акимов, Петър Яшев и Марин Ичев), ще потърсим и информация от проведеното/провежданото вътрешно разследване на дейността на сдружението.
До №8: Г-н Пеевски, отново сте тук, липсвахте ни, няма да Ви трием (и никога не сме го правили), поздрави на братска Adelaida, SA. А ако имате проверени данни за сдружението, давайте, ще публикуваме Вашето разследване.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

ПЕТЪК, 29 ЮЛИ, 2016
"

Анонимен каза...

Имала дала. То бива простотия бива, но всяко нещо си има граници.Следващия път да си хвърли и пръстените и халката на измамниците. Като няма пари, няма какво да хвърля през прозореца.Иначе бозяното сериалче си го гледаме и като се обадят хвърляме пари.Това от една страна. От друга-държавата не иска да направи клип който до втръсване да се върти в рекламите на сапунените сериали/примерно от "Малката булка", от филма затъпяват прогресивно, но не забравят часа на излъчването му!!!/ та белким някой изкукуригала пенсия проумее, че има измамници и ще им вземат парите.От трета страна няма правосъдие. Колко осъдени тел измамници има?Ама то не можело, ама то нямало как да се докаже, ама те парите доброволно дадени. Стига! Всичко може стига някой да го иска!Държавата с институциите не си върши работата!

Анонимен каза...

Тази на снимката Реве все едно Съм и го набил в Устата.

Анонимен каза...

На мен тази статия ми звучи като много добра новина. Аз съм млад работещ човек и 20 бона ми минават през ръцете за 4 години, ама бруто, спестяването - зорна работа. Тази бабка на 74 щом е успяла да ги спести и така лесно ги е хвърлила през терасата (при положение, че ако ги искат от полицията поне щеше да се появи униформен на вратата ѝ да ги вземе), значи не са ѝ трябвали и по-добре някой с акъл в главата си да ги използва, че да не ходят зян като се гътне горката.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |