Нападнаха екип на Спешна помощ

* Навръх Професионалния празник на здравния работник (7 април)
 мъж се нахвърли с юмруци срещу лекарка и фелдшерка от спешния екип в Троян * Биячът се казва Антон Спасов
 и живее на ул. „Хан Аспарух” 6
Идиотщини

Отворено писмо
от работещите във Филиала за спешна помощ – Троян
  
Входът на Спешна помощ - Троян
НИЕ, СЛУЖИТЕЛИТЕ на Филиала за спешна медицинска помощ (ФСМП) – Троян, ви алармираме, че в нощта на 7 срещу 8 април 2013 г. (неделя срещу понеделник) екипът ни, състоящ се от две жени – лекар и фелдшер, бе нападнат от пациент по най-брутален начин – с юмруци. Това не е първият случай на физическа саморазправа на развилнели се „пациенти”, а поредният! Считаме, че това трябва да престане, обществото трябва да е информирано, а такива хора – публично порицани! Побойникът се казва Антон Спасов и живее в гр. Троян на ул. „Хан Аспарух” 6 (надяваме се, че полицията ще се заинтересува от този случай и няма да остави бияча безнаказан, името и адресът му са посочени от потърпевшите – бел. Т21).

ИСКАМЕ ОБЩЕСТВОТО ДА ЗНАЕ, че позвънявайки на тел.112, повикването се регистрира от оператор в гр. Монтана, оттам се предава на дежурен в Центъра за спешна медицинска помощ – гр. Ловеч, откъдето по телефон се сигналът се предава на нас, Филиала за спешна медицинска помощ в Троян. Екипът в Троян е длъжен да тръгне до 3-тата минута след обаждането, и го правим. Но сами преценете, че от мига на обаждането до тръгването на екипа минават минимум 6-7 мин. Само за пример ви посочваме, че скоро, при инцидента с бебето на кръстовището при Вила „Ванна”, повикването от тел. 112 при нас дойде тогава, когато детето вече беше докарано във ФСП - Троян и консултантите от болницата вече го бяха прегледали.

Специализирани автомобили на Спешна помощ - Троян
В РЕЗУЛТАТ на изключително тежката и отговорна работа, ниското заплащане и високия риск от Филиала за спешна помощ – Троян в последните месеци напуснаха шест (6) лекари и още двама се канят да го направят.

ВЪВ ВРЪЗКА с гореизложеното и с конкретния инцидент от снощи, ви изпращаме част от Обръщението на д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешна медицинска помощ (НАРСМП). В него най-ясно е посочена молбата ни към пациентите и техните близки, както и условията, при които полагаме труда си. Надяваме се, публикувайки го, да предизвикаме обществото към уважение към нашата институция и поне малко респект (Обръщението на д-р Кателиева публикуваме отделно).
8 април 2013 г., Троян

С много огорчение:
Колективът на Филиала за спешна медицинска помощ – Троян

*****

Обръщение
от екипите на Спешна помощ към пациентите и близките им

* „Ние не сме Ваши врагове, а единствената безотказна и безплатна медицинска помощ”

НИЕ ВЛИЗАМЕ в домовете Ви с най-добри намерения да Ви окажем помощ. Рискуваме живота си, за да достигнем до Вас по най-бързия възможен начин в градския трафик и при лоши атмосферни условия. Често оказваме помощ без дори да помислим за опасността за собствения си живот – в бързината пипаме с голи ръце окървавените Ви тела, подценявайки риска от инфекции, борим се за живота Ви в близост до горящите Ви автомобили или домове, лекуваме Ви на местопрестъпления и на места с производствени аварии и масови природни бедствия. Много от вас са били в безсъзнание и така не научават имената на хората, благодарение на които са достигнали живи в болницата.

РИСКОВЕТЕ, които поемаме, за да Ви спасим, са често безразсъдни и неоправдани, защото пристигайки на адреса установяваме, че сте ни излъгали - проблемите Ви са от дни, или просто правите един успешен опит да получите бърза и безплатна медицинска помощ. Уморени и обидени от поредната подигравка с труда ни, ние Ви преглеждаме и лекуваме, защото осъзнаваме, че Вие така или иначе няма да потърсите личните си лекари.

КАТЕГОРИЧНО ОТРИЧАМЕ, че подбираме пациентите си по възраст при оказване на помощ, тиражирано в няколко медии напоследък. Съгласно чл. 85 от Закона за здравето, на пациента се оказва здравна помощ независимо от неговата възраст, пол, произход, език, национална, расова или политическа принадлежност, образование, убеждения, културно равнище, сексуална ориентация, лично, обществено или материално положение, увреждане и вид и причина на заболяването. По-голямата част от адресите получаваме от ЕЕН 112, а останалите приемаме след консултация по телефона. Вчера най-младият пациент, когото прегледах, бе на 47 г., най-възрастният на 87 г. По време на дежурството ни вчера пациентка на 84 г. изпадна в клинична смърт и целият екип се бори за живота й, както се борим за всеки един наш пациент. Благодарение на проведената от нас сърдечно-белодробна реанимация, тя оживя и бе приета в кардиологична клиника, където колегите ни продължиха да лекуват острия й миокарден инфаркт.

ВСЕ ПО-ЧЕСТО ни посрещате с обиди и закани, че сме закъснели, без да отчитате факта, че ние не носим вина за закъсненията. Ние не сме виновни, че две системи приемат адресите, че операторите на тел. 112 не могат да диференцират спешно от неспешно повикване и приемат по-голямата част от повикванията като спешни. Критерииите за спешност са все още Вашата преценка дали сте спешни или не. В резултат на това много от Вас злоупотребяват с повикванията към нас, като си спестяват разходите и загубата на време за посещение при личен лекар или специалист. Образуват се листи на чакащи, а екипите ни са предвидени само за оказване на спешна медицинска помощ. След подаване на жалба за закъснение на екипа до Директора на съответния ЦСМП, всеки един от Вас може да разбере кога е прието повикването Ви и колко време е било необходимо на екипа да достигне до Вас. Движението на екипите се следи чрез видеонаблюдение и GPS-система, записва се в информационните системи на ЕЕН 112 и в Спешна медицинска помощ. Просто не ни пречете да си вършим работата, като ни бавите и нападате. За да си свършим добре работата, трябва да сме спокойни и уверени в действията си. Работата под натиск ни прави нерешителни, води до недооценка на състоянието и рисковете от усложнения за пациента, води до безмисленни извозвания до здравни заведения. Липсата на доверие в преценката и действията ни застрашава живота на пациента, защото ние не сме машини, а човешки същества с чувства и емоции.

ВСЕ ПО-ЧЕСТО Вие си позволявате саморазправа с нас, въпреки правото Ви по чл. 93 от Закона за здравето като пациенти да си търсите правата чрез жалби до съответните институции. Физическо насилие, обиди и заплахи срещу нас, както и клевети по медиите, засилват пропастта между нас и Вас. Резултатът е, че спешната помощ у нас загива, а снея ще загиват и пациенти, които бихме могли да спасим. Екипите на спешна помощ се топят, независимо от усилията на Министерство на здравеопазването да ни задържи – в ЦСМП - София работят с 60-65% от щатния състав (има 160–170 незаети бройки, като от тях 90 са лекарски). Екипите постепенно преминават от лекарски в долекарски, защото лекарите в спешна помощ в цялата страна напускат. В Пловдив от предвидени 107 лекарски бройки 30 са свободни, във Варна незаетите лекарски бройки са 26, като в рамките на м. януари напуснаха 6 наши колеги (от тях 4 с повече от 10-годишен стаж в спешна помощ). Фелдшерският състав е в напреднала възраст, което означава прогресивно намаление на работещите фелдшери поради пенсиониране. Все по-често има ФСМП, в които понякога дори няма фелдшер, а дежурят медицински сестри и акушерки.

МОЛИМ ВИ, търсете ни, ако ни вярвате, не злоупотребявайте с нас и спрете физическата и психологическата саморазправа с нас. Ние застъпваме на дежурство всеки път с една единствена цел – да Ви помогнем  и да Ви удължим живота. Ние не сме Ваши врагове, а единствената безотказна и безплатна медицинска помощ. Ние сме посветили труда и здравето си на Вас и не сме виновни за закъсненията и понякога за безсилието си пред смъртта. Щадете ни и ни уважавайте, ако искате да ни има!
13 февруари 2013 г., София

Д-р Десислава Кателиева,
председател на НАРСМП

110 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

До 1-ви и 2-ри: хем сте прости, хем сте неграмотни! Засрамете се!

Анонимен каза...

2-ри, вземи завърши поне 8 клас и се научи да пишеш на български, а после се научи на пишеш и правилно и чак тогава може да започнеш да правиш разни предложения из обществото. До тогава си трай в гащите и си копай нивката.

Анонимен каза...

Браво на Разбоиникът,малко ги е бил те направо са за Убиване публично.

Анонимен каза...

С тия обаждания през Монтана,през Ловеч и накрая до Троян е доста объркано и неприятно, преди можеше директно да се обадиш до спешното и дори да ти дадат съвет по тел., а сега чакайте и насреща могат да те въртят докато ти призлее,напр.: "как искате да ви отговорим, аз съм оператор в Монтана, чакайте да се свържем и айде пак се почват същите обяснения-сега пък сте в Ловеч и т.н.

Анонимен каза...

Простаците да изчезнат! Нека говорим сериозно - и аз съм негодувал от това, че когато човек се обади на 112, оттам започват с едни нескончаеми въпроси, които на човека, който е под напрежение и в стресова ситуация, му изглеждат тъпи и в повечето случаи се реагира остро от страна на хората. И разбира се, линейката идва доста по-късно. Но за това вина нямат работещите в Спешна помощ. Това, което е отразено в писмото е много точно. Явно проблемът е на друго място и нещо генерално трябва да се промени. За съжаление, в конкретния случай са пострадали лекарката и другото медицинско лице, които нямат вина. Кога най-после тая здравна реформа ще завърши и нещо свясно ще се направи в тая България. Иначе - това ни чака: агресия, агресия и простотия!

Анонимен каза...

Добре е направил Антон Спасов,и аз във наи скоро време ще натроша ченето на някои некадърен Доктор пък нека се оплаква после където иска.Като ги бият се оплакват ама когато умират хора поради тяхната немърливост и безудговорност си мълчат и лъжат и се измъкват от закона....Само бои ще ги оправи тези боклуци и некъдърници.

Анонимен каза...

Така. Когато баща ми преди три години получи инсулт и загуби говора си, се обадихме на личната лекарка, която ни посъветва да викнем Бърза помощ да го закарат в болница. Дойде екип и с влизането започнаха да крещят като луди, че не трябвало да ги викаме, те трябвало да идват само ако имало пътни катастрофи и не били такси, че да возят баща ми в болница. Питаха го как се казва, той успя да си каже името, и сестрата (или фелдшерка, или каквато е там) ми казва: "Че той много хубаво си говори!" Обаждаха се и на личната лекарка да й се карат, накрая с голям зор се съгласиха да закарат баща ми в болницата, където установиха тежък инсулт, от който след няколко дни той се парализира изцяло.
Според вас, драги здравни работници, такова ли трябва да е отношението ви към болни и притеснени хора?
Съжалявам, че вече не помня имената на екипа, за да ги напиша и аз тук, съжалявам и че тогава не пуснах жалба, защото в момента не ми беше до разправии, но напълно разбирам хората, които им се нахвърлят с юмруци.
В интерес на истината трябва да кажа, че не всички екипи са такива, впоследствие ни се наложи отново да викаме Бърза помощ, и двете дами, които дойдоха бяха много любезни, но поведение като на предишния екип оставя много лошо впечатление.

Анонимен каза...

На СПЕШНОТО им пожелавам само БОИ Е---е и Сръбска музика.

Анонимен каза...

защо всички които пишат мненията си тук са анонимни защото нямат доблест достойнство и ГОРДОСТ

Анонимен каза...

Браво на Антон подкрепям го.

Анонимен каза...

N-11 Къде е твоето достоинство бе ти защо си анонимен,кажи кои си и къде живееш да видиш как ще ти отнема достоинството и гордоста,сигурно и ти си някои боклук от Троянската Касапница.

Анонимен каза...

Системата на тел.112 е повече от сбъркана. Скоро имаше случай когато гражданин се обажда на 112 за да съобщи за обир на банков трезор в София. Докато го " обработи" служителката от Монтана ли откъде ли-къде и за какво става на въпрос-кой град, коя улица и др., той да даде ЕГН и т.н., човека извикал-обир и те си тръгват!Необходима е промяна на териториален принцип, трябва да се приема сигнала и раздели на телефони за пожар, за МВР, за болници и др. По-ранната система беше по-добра. Пример -звъня от мобилния на пожарната. Така бе направена системата, че клетката на оператора от която се обаждам прехвърля директно разговора на пожарната в Троян ако съм на територията на Троян, ако съм на Бургаска територия към пожарна Бургас. Сега какво е-звъня в Монтана и почваме да си играем на развален телефон.До тук подкрепям работата на служителите от бърза помощ, но....Винаги има едно но.Скоро посетих бърза помощ/в неделя/ понеже ме ужили пчела и се подух в областта на ухото/стана като пеленгатор на РЛС/. Лекарката беше любезна и с мое съгласие ми поставиха инжекция-или урбазон или алергозан не знам. Дойде възрастна мед. сестра и с такава скорост ми вкара/инжектира/ лекарството от инжекцията/5 кубика са 1 секунда/, че вече не ме болеше ужилването и оттока, а задника дето ми я биха/струята от иглата най- вероятно разкъса мускола ми та чак ми се присра/. И така 2 часа не знаех кое по-ме боли... Куцайки си излязох като благодарих.Та така.Знам, че помагат на хората, но ги моля да бъдат по- внимателни.Ако знаех кво ме чака щях да помоля аз да си я поставя. Уважавам денонощния им труд, пожелавам им здраве и да нямат подобни клиенти налитащи на бой.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Това не е Спешна Помощ ,ами Кабаре за некадърници.

Анонимен каза...

Аз подкрепям медиците от Спешна помощ !
Един или два пъти съм имал нужда от помощ и те са ми помагали.
Затвор за "бияча", то голям бабаит да налита на жени ...

Анонимен каза...

Боклуци били - ама я да видим какво ще правиш без тези "боклуци" ако недай си Боже ти се наложи нещо. Моя личен лекар е неоткриваем без значение ден ли е вечер ли е. Как все простотията се защитава. Тоя Антон да го хванат и да го подържат малко в полицията. Безобразие.

Анонимен каза...

Каква е тази помия която се излива тук?!Със какво тези жени са заслужили бой ами утре някой от вас пишещите ако мине покрай тоя Антон и той реши че нещо не ви харесва и ви налети и на вас на бой?Къде ще отидете в бърза помощ дето сега плюете.

Анонимен каза...

Хора това е Спешна Помощ не ви е "Синди" за да ходите да се биете. Хората са там да ви помогнат , колко са им възможностите е друг въпрос. Но това е абсолютно недопустимо да има посегателство върху медицински служител !

Анонимен каза...

Подкрепям 18ти. Няма право на никой да налита какво остава за жени. То човек и на работа да не може да отиде.

Анонимен каза...

Сега ще намерим Антон Спасов да му разкажем играта да го питам къде ще отиде за шевове.

Бранимир Стоянов каза...

Лекарите са най-образованите хора в държавата. Учи се години, години за тази благородна професия..А тук ги плюят хора, които нямат завършен и първи клас...

мима каза...

след като го подкрепяте ТРОЯНЦИ работещите в спешна помощ ще напуснат всички и тогава ВИЕ дето поднрепяте бияча и не си плащате осигоровките ще видим къде ще отидете защото тук нестава въпрос за професионални умения а за елементарно ВЪЗПИТАНИЕ на троянската общественост

Анонимен каза...

сега ние неблагодарните троянци заслужаваме само едно всички лекари да напуснат и да закрият спешната помощ айде да видим колко ще е леко да идва линейка от Ловеч за колко време ще идва и кой ще мрънка голям мъж бияч простотия

Анонимен каза...

Хора, вижте, както навсякъде и в "Бърза помощ" има и по-малко кадърни лекари, и хора с по-грубо отношение и т.н. Но има и добри специалисти, и грижовни и всеотдайни хора. Недейте заради лошите да плюем и свестните. А без тях как щеше да е? Че на това отгоре и заплащането им е нищожно.
Я преди да ги псувате, се замислете, колко от вас биха могли да заемат техните места.

Анонимен каза...

Ще ми се някой да му напука канчето на този чекиджия Антон Спасов да разбере че тези хора от Спешната вършат много важна работа и трябва да ги подкрепяме и уважаваме...голям бабаит да налита на жени

Анонимен каза...

Е това наистина е супер смешно - хора с интелект на второкласник дават оценка на хора с най-трудното образование!

Анонимен каза...

Простаци, докато не стане поне 100 евра прегледа какго е в Европа, няма да се осъзнаете!

Анонимен каза...

Вижте сега, бе хора. Първо: това е писанието на едната гледна точка. Аз познавам този човек - А. Спасов. Откровено да си кажа - не е човек, който лесно избухва, още по-малко пък ей така, без причина. Редно е, след като стана публично достояние тази постъпка, да се даде думата и на него. Второ: следното обръщение от екипите на Спешната помощ и цитатът "Ние не сме Ваши врагове, а единствената безотказна и безплатна медицинска помощ”, ми се струва, че не са точно верни. Наскоро имаше случай на мой познат, залял се с вряла вода. След като му е направена НЕКОМПЕТЕНТНА превръзка на изгореното място (а уж много били учили), човекът попитал дали нещо дължи, като извадил банкноти, при което му ги взели от ръцете с думите "стигат". Аз тогава много исках да информирам обществеността, но понеже не ми е лична работа, се въздържах. Айде сега ми кажете - дали не си го търсят този бой, а? Нямам нищо против професията им, но професионализмът им далеч не е на ниво. Ами нека напускат, щом са недоволни от условията на труд и заплащането. То няма нужда от такива хора, които ходят на работа недоволни и некомпетентни. Опазил Бог! Че друго не ни остана ...

Анонимен каза...

Спешна помощ Троян е все едно отиваш в някои пенсионерски Клуб и чакаш да ти помогнат,но докъто си зазмърдат миризлижите задници може да умреш.Заради това само Бои до насиране и сваляне директно в Моргата.

Анонимен каза...

Против насилието съм по принцип! Само,че не успях да разбера какво е предизвикало подобна реакция и аз познавам Антон и не мисля ,че е агресивен и избухлив човек. А за болницата в Троян и за Спешната помощ и за Троян,като град и за БГ ,като държава - без коментар....

Анонимен каза...

Благодарна съм на работещите в Спешна помощ.Да имаме предвид, че ако има много желаещи да работят там, сигурно конкуренцията ще регулира нещата и там ще останам висококвалифицирани лекари.Стресът в Спешна помощ е голям и сигурно е много непривлекателно.

Анонимен каза...

Към н-34 благодарна си че не си била и ти там ,та да ти натрушът пенсионерското чене.

Анонимен каза...

БЪРЗА НЕМОЩ.

Unknown каза...

Тази седмица,предишната,предния месец.Вече стана модерно да се пише за нападение срещу екипите на спешна помощ.Като че ли се намираме в състояние на скрита война пациенти срещу лекари.
Защо не разбира никой на какъв стрес,на какво напрежение,на колко безсънни нощи са подложени работещите в спешна помощ.
Не бива лекарите да се разглеждат като врагове,защото в основата на всяко лечение е доверието.Ако търсещия спешна помощ не вярвя,че ще му бъде оказана такава,ако отивайки на преглед мисли,че няма да му се помогне това няма и да се получи.Бих попитава въпросния "ПАЦИЕНТ" дали се е почувствал по-здрав и по-добре като е нападнал двете жени от екипа.В какво здравословно състояние трябва да си и колко да си болен,за да упражниш такава агресия.
Относно възрастта на работещите във ФСМП защо си мислите,че трябва да назначат манекенки,да не сте тръгнали на моден конкурс.След няколко години няма да има дори и този медицински персонал,няма да има кой да ни лекува.Не бива да се посяга на хората,които са най-важни за обществото.Нима мислите,че те имат нервна система от желязо,че не приживяват човешките трагедии и болки върху себе си.
Нека да вярваме и да бъдем благодарни на екипите на спешна помощ.УСПЕХ КОЛЕГИ!

Анонимен каза...

Всички доФтори на съд ,мръсни рушветчий ,подиграват се със съдбата на хората..........МАЛКО ИМ Е

Анонимен каза...

Ей, Тонката е свястно момче, да знаете, че не е току така налетял. Те тез не става и чеп за зеле от тях, та му е кипнало на човека, де.

Анонимен каза...

Каквато ни е държавата, такива са ни и докторите и инженерите и журналистите и т.н. Няма оправяне...

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Уважавам труда на медицинските работници, но когато преди известно време, водих баша ми посред нощ в спешната..... получихме отговор.... след 10 минутно звънене,ами има дежурен кабинет..... След двучасово лутане в 2 през ноща и чакане нахирурга да се накани му източиха близо литър урина- срещу ЗАПЛАЩАНЕ!...... Питам аз??? ние по-долни ли сме от циганите??? При положение,че си плащаме осигуровките???? Вярвайте ми и аз бих ви заблъскал не само с юмруци, ами даже и с ритници...... Спешно възпалена простата и чакай някои да му дойде хабер от.....

Ст. Борджуков каза...

Изтрих латиницата.... - НОРМАЛНО.

Изритах и спам за НЕКВИ уроци. На този сайт уроци мога да рекламирам САМО аз. Не си го позволявам и на останалите НЯМА да позволя! Може да ме оплюете, че съм себичен... пука ми! Четете на КМЕТИЦАТА сайта тогава...

Анонимен каза...

Троян -град на омразата. Всеки мрази всеки и всичко.
Никой не мрази себе си все още, но и това е до време.
Всичко в този град се разпада

Анонимен каза...

M-да,44-ти има нещо такова,ако се погледне назад по реда си минаха учителите, сега са лекарите утре кои са на ред.

Анонимен каза...

Само бои за тези търтеиииииии.

Анонимен каза...

Нападнатите фелдшери от екипа на бърза помощ не коментират конкретна причина, заради която Антон Спасов се е държал грубо. Може би не е заради гузна съвест, а просто срам.
Случва се на седми срещу осми април (снощи).
Немърливостта на лекарите в България не произлиза единствено от ниското финансово възнаграждение. Не всички лекари са като тези, но е факт, че повечето са без желание и страст за работа. Всяка професия би трябвало да бъде призвание и мотивация за работата им не би трябвало да бъде единствено финансовото възнаграждение това, заради което няколко пъти годишно се коментира по различни медии. Много професии в България са нископлатени, но разбирането и съзнанието на нацията е криво. Всички жаднеят и се лакомят за пари, защото не гледат себе си, а завистта им говори непреодолимо, че другите имат повече.
Много хора помнят времето преди спешният телефон 112 и преди това през комунизма, когато имаше директен телефон в Троян, на който след позвъняване отзоваването беше мигновено. Днес обаждането на спешния телефон 112 се регистрира първо в Монтана, след това Ловеч, и накрая – Троян. Това отнема физическо време, и реакцията е много по-бавна.
Антон е бил афектиран и донякъде е разбираемо поведението му. Много смъртни случаи на болни са регистрирани, след обаждане в спешна помощ и бавна реакция на служителите на здравното министерство и няма осъден лекар до този момент.
България е интересна държава.

Анонимен каза...

До г-жа Кателиева ли беше,Катилева ли ... както и да е - това що не го кажете на младата жена с карцинома,дето е лекувана 2 години за друг вид рак,и дето цял ден я дават по БТВ,що не го кажете на родителите от Горна Оряховица дето тръгвайки си от болницата с фризера,насмалко не се прибират вкъщи с чуждото бебе? Като не ви се работи тази професия да сте станали агрономи,само дето това занятие не предлага толкова възможности за шикалкавене на некадърните.И не поставяйте всички под общ знаменател като говорите кво пипате и кво не,щото и вас лекарите неможе човек да ви постави под един,сред всяко стадо си има мърша.

Анонимен каза...

Тя помоща била безплатна видиш ли,за тези дето нямат сигуровки,също ли е безплатна аджеба?

Димитров каза...

Някой ще ми каже ли какво работи Антон Спасов ? По действията му, без да го познавам въобще, си правя изводи, че е някой полуграмотен каруцар или зидаро-мазач...ИСТИНСКИЯТ МЪЖ не налита на ЖЕНИ при каквато и да е ситуация.

Петров каза...

Димитров,да разбирам че налиташ на мъжЙе?

Анонимен каза...

Подкрепям Димитров - ако този смешник беше истински мъж, нямаше да налита на жени! Интересно ми е ако беше отишъл някой по-едър лекар, дали пак щеше да тръгне да удря? Но нашия град за съжаление стана пълен с подобни смешници и комплексари като Антон. Друго няма какво да кажа по този безумен случай.

Анонимен каза...

Как един не написа нещо умно, смислено, съдържателно, градивно, а се ръсят само простотии. Нещо умно, независимо дари е "за" или "против" медицинските работници.Нещо умно, независимо дали е "за" или "против" бияча.
ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН КОГАТО БЪРЗА ПОМОЩ ЩЕ НИ ИЗПРАЩАТ ОТ ЛОВЕЧ И ЩЕ УМИРАМЕ НЯКЪДЕ МЕЖДУ КАЛЕЕШКИТЕ ХАНЧЕТА И ПРЕСЕЧЕНАТА СКАЛА - ДО ЛОВЕШКАТА БОЛНИЦА ЩЕ СТИГАМЕ САМО, ЗА ДА НИ НАСТАНЯТ В МОРГАТА.

Анонимен каза...

До 53 -ти и твоя коментар не е много умен, смислен и съдържателен .По-скоро е заплашителен

Анонимен каза...

Ами Антон далеч не е полуграмотен каруцар, а е обиколил половината свят - работеше дълги години на кораб! Каруцари сте всички, които си мислите, че той без никакъв повод ще се нахвърли.
И призовавам: Да се даде думата и на неговата страна. Да видим и неговата гледна точка. Таз маскара дето е написала обръщението, защо не пише за ПРИЧИНАТА за тези действия на Антон. Едва ли ако си е свършила работата, той за благодарност да я набие, а? Вие как си мислите?

Анонимен каза...

Нападнатите фелдшери от екипа на бърза помощ не коментират конкретна причина, заради която Антон Спасов се е държал грубо. Може би не е заради гузна съвест, а просто срам.
Случва се на седми срещу осми април (снощи).
Немърливостта на лекарите в България не произлиза единствено от ниското финансово възнаграждение. Не всички лекари са като тези, но е факт, че повечето са без желание и страст за работа. Всяка професия би трябвало да бъде призвание и мотивация за работата им не би трябвало да бъде единствено финансовото възнаграждение това, заради което няколко пъти годишно се коментира по различни медии. Много професии в България са нископлатени, но разбирането и съзнанието на нацията е криво. Всички жаднеят и се лакомят за пари, защото не гледат себе си, а завистта им говори непреодолимо, че другите имат повече.
Много хора помнят времето преди спешният телефон 112 и преди това през комунизма, когато имаше директен телефон в Троян, на който след позвъняване отзоваването беше мигновено. Днес обаждането на спешния телефон 112 се регистрира първо в Монтана, след това Ловеч, и накрая – Троян. Това отнема физическо време, и реакцията е много по-бавна.
Антон е бил афектиран и донякъде е разбираемо поведението му. Много смъртни случаи на болни са регистрирани, след обаждане в спешна помощ и бавна реакция на служителите на здравното министерство и няма осъден лекар до този момент.
България е интересна държава.Само бои и Ебане ще ги оправи тези некъдърници и мизерници.

Анонимен каза...

И Троянската Бърза немощ я чака това 63-годишният личен лекар от Плевен д-р Николай Найденов е бил нападнат и жестоко пребит от двама непознати млади мъже вчера около 12.15 ч.
Това съобщи председателят на Управителния съвет на Районната лекарска колегия в областния град д-р Венцислав Грозев, цитиран от БТА. Той уточни, че от името на колегията е изпратил сигнали за случая до Областната дирекция на полицията, областния управител и Българския лекарски съюз.

Побоят е станал пред Диагностично-консултативен център 3 в плевенския квартал "Сторгозия". Д-р Найденов бил пресрещнат от двама непознати млади мъже, единият от които го нападнал с юмруци и ритници, повалил го на земята и скачал върху него.
"Ще те бия така всеки ден, докато те убия", е една от заканите, които били отправени към медика, разказа самият той.

Анонимен каза...

Не е ясно какво точно се е случило и дали човека не е бил прав в случая. Не казвам, че начина за решаване на проблеми е с юмруци, но е възможно да е бил афектиран от нещо което докторите са направили или не направили. Не е професионално според мен да се публикува мнението само на едната страна. Направете интервю и с другия човек и публикувайте тогава. Троянските лекари повечето са си некадърни. Няма какво да се лъжем - тройкаджии и връзкари с няколко изключения. Ако бяха добри доктори, нямаше да са в Троян. Това колко са любезни също е доста спорно. Според мен, основната им мотивация на работа са парите и след това пациента. Масово изписват лекарства, правят се ненужни прегледи и операции, за да вземат повече пари. Пациента драги доктори не ви е касичка.

Анонимен каза...

Ей, 58-ми, изключително си прав и аз споделям мнението ти на 100%. Аз по-нагоре също бях написала, че е редно да се даде думата на този "нападател", защото, ама ХИЧ не ми се вярва да е обслужен нормално, да са му помогнали и той да се отблагодари с юмруци. Еми не ми се връзва изобщо. Причина има - сигурна съм. Вярно - не е този начинът, но вероятно чашата е преляла. Призовавам - да се даде възможност и на този човек да си сподели виждането.

Анонимен каза...

Крайно време е да се направи сериал "Спешна помощ". Няма да е като "Спешно отделение" защото ще е екшън.
Примерен сценарий: Робомедики с бронирана линейка отиват на адрес. Там ги посреща "съпротивата" от роднини на болния с мощен артелерийски огън. Завързва се люта битка. Болният стене и по чудо оцелява в този екшън. След края на битката болния умира от "естествена" смърт. Робомедиките прибират трупа за аутопсия, а от "съпротивата" разказват спомени за битката и предалия богу дух роднина.
Обществото е просълзено от този епичен финал и очаква следващата серия.

Анонимен каза...

60ТИ СТРАШЕН СИ!!! голям майтап

Анонимен каза...

Господа,
Понеже изписахте един куп глупости без дори да сте запознати какво се е случило всъщност, ето пресъздаване на събитието: екипът на Спешна помощ е бил посрещнат още от вратата с удари, без да му се даде възможност дори да започне да оказва помощ. Е тогава за какво говорим-къде е недоволството от обслужването и оказването на помощ? Ако е имало забавяне по веригата на 112, защо нашите лекари отнесоха боя, а не някой диспечер в Монтана? Но, както го наричате "обиколилия света по корабите" интелигентен троянец, той първо си изкара яда на няшите лекари. Е, не се сърдете, ако след време няма никой желаещ за работа в Спешна помощ Троян! Тогава, моля извикайте такива като великият за вас побойник да ви лекува!
За пореден път се убеждавам, че в този град не са останали много интелигентни хора!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Този пиклйо Антон да си седне на напиканото дупе че ще яде кривака.

Анонимен каза...

ПиклЬО-грамотнико!

Анонимен каза...

Бил по корабите дълги години...Ясно...Защо не казахте по-рано ? За манталитета на моряците и тираджиите не ми говорете...

Анонимен каза...

66 -ти -за манталитета на моряците и тираджиите казваш да не говорим -май няма смисъл за нищо и никои да се говори в тази държава -е те поне си изкарват парите с труд и то доста тежък и под напрежение за разлика от много други.
А и при грешка професионалните шофьори почти винаги си получават наказанието!
А за лекарските грешки да говорим ли ? Или да замълчим? А колко лекари има наказани -аз лично се сещам само за един...или може би те не грешат,винаги са внимателни,любезни,винаги поставят точните диагнози и предписват нужните медикаменти и винаги спазват клетвата,която полагат ..Сигурно ,но в друга реалност...
И все пациентите виновни ,че не се грижели за здравето си ,като че ли мазохистите са толкова много и болката им доставя удоволствие.
И въпреки всичко изписано тук аз пак не разбрах защо се стигнало до инцидента? Моля Ви не отговаряйте отново с копиран текст вече го прочетохме няколко пъти!

Анонимен каза...

Работещите в Троянската болница имат "трески за дялане", като се започне от регистратурата-въртят се вътре да броят пари за отчитане с протяжни разговори по телефона, а може едната да обслужва гишето,без да правят опашки от чакащи и поради тази причина преди 2г. си позволих да им почукам на стъклото,тъй като бях за заверка на болничен и нямаше изгледи това да се случи скоро, в едната ръка държа малко дете току-що изписано от детско отделение , а аз самата съм с вестибуларна криза (виене на свят с гадене и повръщане)и като се започнаха едни обиди по адрес на съсловието /запозната с местоработата от болничния лист/, че едва ли не аз излязох виновна и на всичкото отгоре невъзпитана-как тъй ще ги подканям да си свършат работата, изобщо някои се държат все едно им е бащиния и по-интересното е че това са някакви администраторки или санитарки, които си позволяват да викат от другия край на коридора, но явно не им се показва, че при подобно поведение може друг да заеме тяхното място, има доста безработни.

Анонимен каза...

Виж,ако ги бяха били цигани,нямаше да е голяма работа,ама на ...

Анонимен каза...

Така-а-а,значи,да направим малко сравнение.В Троян все пак докторите са малко и всички ги познават,та си пазят авторитета,но в големите градове е ужас и кошмар.Моя близка,работеща и живееща в София попадна във филм на ужасите за една банална инфекцийка-то бяха изследвания,то беше ходене от специалист на специалист,то бяха плащанки,то бяха плашенки,то бяха диагнози от екзотични,по-екзотични,да не говорим за отношението,накрая си дойде в Троян и Василев я излекува за два дни.Там са едни лакоми печалбари,живеещи в други измерения,бяха назначили изследвания за 400 лева и само я препращаха от един на друг.А че в Спешното има трески за дялане-то къде ли няма.

Анонимен каза...

Абе за бой са си - не само от Спешното, ами и всички, за които говори 68-ми. Има такива (не лекари), дето си мислят, че са хванали Аллаха за шлифера, като са седнали на тези места и се държат с пациентите като с парцали. На такива им е малко, не ами .....

Анонимен каза...

Ох, малеееееееееее, добре, че не ми се е налагало, че роман ще напишат, а не обръщение. Да му мислят дали ще "работят" повече там.

Анонимен каза...

67-ми, всеки греши. Тираджиите годишно убиват много повече хора по пътищата, отколкото са починалите от лекарски грешки.Да не говорим за задръстванията, които предизвикват, къщите, които събарят из населените места... Аз мога да стана тираджия точно за 1 ден (имам необходимото свидетелство за МПС) ,но един тираджия не може да стане лекар и след 1000 години. Да не говорим колко са нагли по пътищата, как изпреварват безцеремонно и си мислят, че всеки трябва да се съобразява с тях. Така че-няма смисъл да говорим...

Анонимен каза...

Нищо не се казва за причината довела до раздаването на тупаници от страна на Тони. Познавам го от времето когато бе футболист в Чавдар. Дълги години се подвизаваше в открито море, а от известно време върти 2 заведения в Троян. Никога,ама никога ,не е показвал дори и грам неуважение към когото и да е било.Сигурен съм,че има сериозна причина за инцидента.

Анонимен каза...

Е, именно, 74-ти. Това се опитах да кажа и аз няколко пъти по-нагоре, но реакция няма засега. И аз искам да знам за причината за това поведение от негова страна. Аз го познавам от когато бяхме 7-годишни, т.е. от 30 години. Интелигентен, опознал половината свят, говори няколко езика, развива си собствен бизнес ...... Просто свестен човек, и най-малко агресивен!
ИСКАМЕ ДА МУ СЕ ДАДЕ ДУМАТА НА АНТОН! СПРЕТЕ ДА СЕ ЛИГАВИТЕ С ТЕЗ ИЗМИСЛЕНИ ДОКТОРИ И ФЕЛДШЕРИ! ИСКАМЕ ДА СЕ ЗНАЕ ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА НЕЩО!!!!!

Анонимен каза...

Ситуацията в спешна помощ и цялото здравеопазване е следствие на усърдното изпълнение на програмата за изтребване на Българският народ.По долу цитати на няколко точки от нея.

XIII. Унищожаване на противника със средствата на медицината
1. Да се увеличат забременяванията и абортите сред малолетните момичета, водещи до стерилност, "случайни" помятания, преждевременни раждания, мъртвородени деца и усложнения след раждането.
2. Необходимо е да се саботират грижите за бременните, новородените и родилките и да не се допускат реални мерки за защита на майчинството.
3. Да се спъва профилактиката и да се прави всичко за намаляване средната продължителност на живота на гоите.
4. По време на лечение или зъболечение, в раната да се поставят зарази или отровни вещества.
5. При всяка операция да се присаждат на пациента ракови клетки от онкологично болни.
6. Да се употребяват лекарства с променен химичен състав и лекарства, лишени от лечебни свойства, чрез предварително облъчване, замразяване и т. н. от лекарите.
7. Класическо бавно отравяне с малки дози отрова.
8. При рентгенови снимки и прегледи да се увеличава силата и продължителността на облъчването.

XIV. Действия чрез контролираните средства за масова информация
1. Да се поддържа стабилна тенденция към българофобия и национален нихилизъм.
2. Да се обявяват всички патриотични и национални движения на гоите за фашистки, националистически, шовинистки, терористични и консервативни, да бъдат оклеветени, очернени и да им се лепват етикети.

XV. Повсеместна и постоянна гавра с врага
1. Над българите може да издевателства който си иска и Както пожелае. При изкуствено създадената пълна безотговорност имената на нашите ще бъдат винаги засекретени.
2. Гоите да бъдат доведени до самоубийства, инфаркти, инсулти, припадъци и други тежки състояния посредством хулиганщина, наглост, издевателства, унижения, оскърбления и пълна безнаказаност на извършителите юдеи, членове на други тайни общества и шабес-гои
(„колаборационисти"). •
3. Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив.




Анонимен каза...

Не разлрах каква е била причината за боят. Но постъпката на този господин не я оправдавам. Найстина може да се е забавела линейката с медиците. Но затова те не са виновни. От както има този спешен телефон в Монтана става така. Трябва да се вдигнем и да се върне старият начин на работа. Имаш нужда от помощ звъниш директно на тел. който отговаря където си в Троян или София но на точното място. Що се отнася до медиците от Троян може да са си позволили нещо. Небива да ги виним, малко работници-медици, натоварено ежидневие и те са хора имат проблеми. В един момент не издържат. Може господин побойника да има право но не е трябвало да нанася попой, а да се обърне към техните ръководитеви. Ако няма реакция има и по вишестоящи органи, които могат да решат проблема. Найстина понякога и медиците от ФСМП си имат вина. Но е трябвало да им потърси сметката както трябва, а не с бой. Боят не е средство за решаване на проблеми. Разбирам го човека може да му е накипяло и чашата от малко да е приляла. Но небива така господине. Трябвало е да си потърсиш правата.

Анонимен каза...

Докторите и фелдшерите не са измислени. Не обиждайте най-благородната професия ! А истинските мъже не удрят жени-това е стара максима. Ако има някоя измислена и ненужна професия, това са футболистите, например. А това, че някой върти 2,3,5 заведения не означава нищо. Всички знаем, например, че големите наркобосове въртят доста заведения в страната. Това означава ли, че са почтени хора ?

Анонимен каза...

Да си търсиш правата в тази държава е само загуба на време, нерви и пари, напълно е безпредметно, тук действа по принцип законът на джунглата- по-силното животно изяжда по-слабото, така че май не ни остава нищо друго, освен саморазправата понякога.

Т.В. каза...


До 75-ти -
ИСКАМЕ ДА МУ СЕ ДАДЕ ДУМАТА НА АНТОН!"
На Вас кой Ви дава думата?! Вземате си я сами.Нека тогава "интелегентният " господин сам да се включи в коментарите.Защо мълчи?!

Анонимен каза...

Една вечер към 11 часа потърсих помощта на бърза помощ. Отидох на място и на молбата ми за помощ/болката беше ужасна/, ми беше отговорено с "дъжд" от оплаквания за проблемите, които имат в работата, останах с чувството, че ги обезпокоих, и нанесох непоправимо зло, доктора не можехме да го събудим/23 часа/ за такова нещо, трябваше да взема антибиотик непременно/аптеката в града вече беше затворена/.
Прекарах кошмарна нощ в къщи с един какъвто и да е антибиотик, а не какъвто трябва.
И все пак ги уважавам и знам колко е важен техния труд.
Както ние, така и лекарите живеят в една страна, която не е като нормалните такива, а това разбира се ще се отрази и то отрицателно.

лилеее каза...

Уважаеми дами и господа пишещи тук заетели че въпросният футболист моряк и собственик на заведения е посрещнал екипа на стълбите пред апартамента си крещейки че дал срок от 5 минути за да дойдат без да чуе обяснението че екипа е пристигнал за 3 минути а забавянето е от тел.112 .Толкова болният човечец е имал сили да започне боят .Този моряк най-вероятно е бил изнервен от диспечера в Монтана или е бил дрогиран или пил. Това ли е начина да се държиш с хора от които очакваш помощ. Затова каквото е ВАШЕТО отношение към лекарите и останалите хора ще решите ВИЕ сега.А между другото докато той си е изкарвал яда на тези две жени дуги по-болни хора са имали нужда от помощ но понеже няма достатъчно лекари и екипите са редуцирани се налага да чакат.А вие ми кажете след този инцидент как се работи до края на дежурството как се преглежда как се вземат правилни решения относно здравето на другите хора дошли за помощ. Много комплименти видяхме и процетохме но Вие сами преценете дали е нормално това което се излива тук.

Анонимен каза...

По-верен от 76-тия коментар НЯМА,това е живата истина за бавното, но сигурно унищожение на българската нация...!!!

Анонимен каза...

Ама 77-ми, няма и ръководители, нали разбираш. Аз съм се обръщала към завеждащ отделение заради проблем с лекарка (мога и имената да кажа, ама ...) - и нищо. Никаква реакция!!!!!

Анонимен каза...

Описание на случилото се има във вчерашния брой на 24 часа.
Много болният Антон след боя се качил на колата си и отишъл в Ловеч!Сам!
Вероятно и двете страни са прави всеки за себе си. Ние не можем да бъдем съдници.
Но боят не решава проблемите, а ги задълбочава. Особено комплексирани мъже да бият жени - ами да отидат и да се прегледат!

Анонимен каза...

Уважаеми сънародници!!!Тук на стената е много лесно..всички знаят ,разбират ,имат права..Къде бе вашата гражданска съвест и отгговорност когато уж се правеше реформата в Спешната помощ ,когато се раздържави здравеопазването и навлезе джипи системата по търговски закон?!?! Защо плюете по работещите от спешна помощ без да си давате смметка ,че и те са едни от Вас?"Казала личната докторка , а защо не е дошла????Защо търсите вината на чужди врата?!?!Не остана много..Редиците на работещите в Спешна помощ оредяват ... и идва време в което дори няма да има кого да плашите и биете, просто ще си падате както пилците по дворовете, за което ще сти си виновни пак Вие недоволните и безучастните вечно искащи и имащи" само права" !!!

Анонимен каза...

По повод 86-тия коментар "Казала личната докторка , а защо не е дошла????" вероятно се има предвид моя (9) коментар. Може би вие не знаете, както и тогавашния екип лекари, че при инсулт болния се транспортира незабавно с линейка до болница?
Скъпи здравни специалисти, ето ви цитат от статията "При инсулт търсете незабавно Спешна помощ!"
"Изключително важно е пациентите да са информирани и незабавно да потърсят спешна медицинска помощ, а не да се обръщат към личните си лекари и да търсят специалисти – около този извод се обединиха спешни медици по време на срещата. В случаите на остър исхемичен инсулт трябва да се подхожда както при сърдечен инфаркт – защото ефект с интравенозната тромболитична терапия може да се постигне само в тези първи часове след настъпването на симптомите. Колкото по-рано потърпевшите бъдат транспортирани до болницата, толкова по-големи са шансовете им скоро да бъдат напълно функционално независими."
Недейте да си прехвърляте топката и да обвинявате болните! Сигурна съм, че горният коментар е писан от медицинско лице и съм смаяна, че подобно нещо, което аз знам от обща култура, не се знае от него!
Ето затова ще ви обвиняват в некадърност!

мима каза...

уВАЖАЕМИ 87 нали някой трябва да диагностицира инсулта -личният лекар и тогава да повика колегите си за специализиран транспорт иначе всеки който реши сам че е с инсулт ще изка специализирано личение с нужда и без нужда

Анонимен каза...

88, ти тъп/а ли си? Прочете ли по-горе "да не се обръщат към личните си лекари", за да не се губи време? Лекарите от Спешна помощ не могат ли и един инсулт да познаят?! Те само за транспорта ли отговарят?!
Не си знаете задълженията и дезинформирате гражданите, ама иначе заплатите ви ниски! Заради такива като вас излиза лошо име на цялата гилдия!

Анонимен каза...

Определение
Спешно състояние е всяко остро или внезапно възникнало състояние на нарушение на виталните функции на организма, свързано с нарушаване на морфологичната структура или спиране на функционалните процеси на един или няколко органа или системи в човешкото тяло, водещо непосредствено до смърт или трайно и тежко увреждане.

Анонимен каза...

Няма смисъл от тези злобни коментари, защото така или иначе лекари не останаха, скоро ще закрият филиала и ще има да чакаме линейка от Ловеч и ще ги търсим "некадърниците", ама няма да ги има. В чужбина получават достатъчно пари и уважение, а пък вие си плюйте колкото искате:)

Анонимен каза...

То в чужбина питат за такива като вас, дето не си знаят основните задължения, а ако ги знаят, се правят на улави, дано им се размине работата!

Анонимен каза...

Те хубаво ще закрият филиала в Троян,ще започнат да идват на адреси от Ловеч- а дали някой се досеща кой ще идва с линейките от областното сити ??? Повярвайте ми,няма да са републиканските консултанти.....

Анонимен каза...

Прави ми впечатление, че горепишещият не ме опроверга, че е медицинско лице:)
И като не можа да ме опровергае и кога се вика личен лекар, а кога Спешна помощ, се фръцна обидено и ме заплаши да иде в чужбина:)
Само че в чужбина в случаи като този, който аз описах, се съдят лекарите до дупка!
Благодарете, че ние тука "безучастните", както ни нарекохте, не си знаем и не си търсим правата!

Анонимен каза...

Питат, не питат - това е положението, ама за такива като теб никой не пита:)
И явно си под средното ниво на интелигентност - не пише един и същи човек, поне забележи, че коментарите са с различен изказ, не знам за другите, но аз не съм медицинско лице, а и ти не си слава богу:)

Анонимен каза...

И никой не те заплашва - вече СЪМ в чужбина.

Анонимен каза...

Да бе, не си медицинско лице и си в чужбина... Писал/а си: "ще чакаМЕ линейка от Ловеч", "ще ги търсиМ"... В чужбина ли ще чакате линейка от Ловеч или как?

Анонимен каза...

Че не всичко е идзеално, но без тях, без тяхното безсъншие, без тяхната отзивчивост, какво правим... а? А, ние идеални и коректни ли сме?

Анонимен каза...

до 97-много си тъп

Дочо каза...

Явно бившият футболист и настоящ собственик на заведения мрази лекарите...Аз пък мразя кръчмарите. Трябва ли по неговата логика да пребивам всеки мазен кръчмар, който не ми е симпатичен ?

Анонимен каза...

Слънце да беше Спешна помощ не би огряла навсякъде!!!Златна делва да беше ,не би ззадоволила нуждите на народа!!! Не винете гърчещата се Спешна помощ и нещастните нейни работещи, маллко остана и такава ПРОСТО НЯМА ДА ИМА!!! ИДАТ ПАРАМЕДИЦИТЕ и тогава днешните дни ще Ви ббъдат мечта!!!!Огледайте се хора и вижте къде са причините-В НЕСКОПОСНАТА до ден днешен РЕФОРМА РАЗДЕЛЯЩА човешкото тяло на парче!!Така ,че преди да хулите ,злобеете и плюете ..малко помислете -за това което се е случило ,което се случва , и което ни чака, А ТО НЕ Е ДОБРО нито за болните ,нито за близките им ,нито заработещите в тези условия!!!!

Анонимен каза...

О-ле 14-ти, голям сте "пич"!

Анонимен каза...

Преди години, баба беше още жива бог да я прости, вдига кръвно, брат ми се обажда в спешна помощ (още нямаше 112) , идват докторите, една инжекцийка и довиждане.. на изпращане до вратата, брат ми подава 10 лв. на доктора... що и аз не знам, така е преценил, при което доктора отвръща "виж сега, аз или взимам или не взимам" брат ми му отговаря, че има 50 лв. на цяло и някак си не върви да даде толкова, доктора отвърнал "аз ще ти върна" та така и направил, взел си още 10 и върнал... е? В конкретния случай не знам кой прав, кой крив ама определено са под всякаква критика.

Анонимен каза...

9 , oбърни внимание на правописа си и думата "безудговорност" , от правописа ти разбираме що за човек си и що за мнение можеш да имаш относно хората , които са дошли да помогнат

Дочо Булгуров каза...

Хора, нека бъдем реалисти... Лекарите са тези , които ни спасяват и лекуват....Не ритни-топковците и кръчмарите. Добри -лоши, това е. Този господинчо едва ли ще осъзнае какво е сторил. Само фактът , че е бил футболист говори много(един много известен ритни-топчо беше зверски пребил приятелката си преди време)...Няма какво да се лъжем. Лошо е, много е лошо, когато в една държава футболисти и кръчмари бият лекарите. А това, че в случая това са били дами, говори за мнооого ниска култура и ниско ниво в социалната стълбичка, та ако ще да има не 2 а 100 кръчми този "юнак"

Гражданин каза...

Защо този "юнак" продължава да мълчи?????

Анонимен каза...

застото май е в малта заминал

Анонимен каза...

Няма какво да се лъжем, когато отидем при лекар първо, ще ти погледне в джоба а после, ще те пита от какво си болен!!!

Анонимен каза...

някой да е ходил при адвокат,нотариус,автомонтьор,компютърен техник,"само за консултация"?И то безплатно?

Анонимен каза...

Недай си боже да ми се наложи за някой близак да викам БЪРЗА ПОМОЩ и те ми се мотат...от другия ден тая болница ше прави само цици!А докоторите с главно Д са такива некадърници...само гледат как да источат здравната каса и да напълнят джоба си на гърба на пациентите!тоя скапан телефон 112 да земат да го закрият и да си пуснат директен телефон всичко ше става по-бързо според мене ;)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |