Впечатляващ успех в Правец

* Победата над „Академик“ (София) със 103:86 изстреля „Чавдар“ на втора позиция в Регион Запад
Баскетбол, „А” РБГ, сезон 2016/17 г.

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

СЛЕД лошата загуба на „Чавдар“ от „Рилски спортист 2“ в Самоков и безапелационната победа на „Академик“ над „Левски“ в предишния кръг се очакваше тежко гостуване в Правец (където студентите играят домакинските си срещи). В петък вечерта (9 декември) бях в зала „Чавдар“ по въпроси, свързани с реализацията на проекта на БФБ „Забавен баскетбол в училищата“, по който се ангажирах да помогна на клуба. И разменихме мнения с треньора Лъчезар Диков - направи ми впечатление приповдигнатото му настроение и оптимизма му въпреки последните негативни резултати на мъжкия ни тим.

Данаил Христов отново бе №1
ПОЗНАВАЙКИ качествата и възможностите на отбора ни и тези на противника, когото гледах при победата му срещу „Левски“ в предишния кръг, очаквах оспорван и завързан мач с непредсказуем изход. Признавам, останах учуден от внушителната ни победа (11 декември). След излизането на статистиката в сайта BGbasket резултатът от мача намери своето логично обяснение, но не и обяснение какви точно са целите на най-добре финансирания сателит на елитния „Лукойл Академик“ - втория им отбор „Академик“. Така или иначе това си е тяхна работа, хубавото е, че нашето разузнавателно ядро работи перфектно, а щабът ни знаеше предварително, че ще се изправи срещу голобради юноши и бе в Правец с цялата си бойна мощ, включително и трима юноши, невзели участие в предишните гостувания.

ЗА ПЪЛНОТО превъзходство на „Чавдар“ красноречиво говорят резултатите от четирите части на мача: първа четвърт – 30:29 за „Академик“; втора четвърт - тотално превъзходство на нашите – 31:17 и 13 точки преднина на почивката, 60:47; през третата и четвъртата час троянци продължиха да доминират и макар и с малко увеличиха разликата – 23:21 и 20:18. Краен резултат – 103:86 за „Чавдар“.

Тодор Колев направи впечатляващ мач в Правец
ПРИНОСЪТ на отделните играчи за победата в Правец. Отново на първа позиция с най-голям принос е Данаил Христов с дабъл-дабъл (29 точки и 11 борби). Изключително добър мач на Тодор Колев (24 т., 9 асистенции), радвайте му се на страниците на вестника. На ниво бяха и Ценко Наков (17 т., 9 ас.), Любомир Лилов (13 т., 6 б.), Ивайло Вучков (7 т., 5 ас.), Денис Петков (2 т. , 5 ас.), Здравко Христов (6 т., 4 ас.), Филип Каменов (3 т., 3 ас.), Георги Христов (2 т., 2 б.).

А СЕГА да анализираме картинката. Трябва да поясня, че с оглед на сложната система, по която се провежда първенството, всеки отбор си гради стратегията за крайното класиране в региона. Ясно е, че първите пет състава в нашия Регион Запад, с изключение на ЦСКА, след изиграване на последните два мача продължават в следващия етап. С най-голямо предимство са само първите в Регион Изток и Регион Запад, защото се класират директно във финалната шестица и пестят сили за участието си в елиминаторните кръгове. И докато на изток това право вече си е осигурил отборът на ИУ - Варна, то в нашия регион ще спорят четири отбора – „Видабаскет“, „Чавдар“, „Левски“ и „Академик“. И трябва да подчертая, че с оглед на програмата шансовете на „Чавдар“ са най-големи. Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |