Лоша загуба в Самоков

* Домакините от „Рилски спортист 2“ биха „Чавдар“ с категоричното 85:61, пратиха ни на четвърто място във временното класиране

Баскетбол, „А” РБГ, сезон 2016/17 г.

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

СКЕПТИЧНИТЕ ми очаквания за изхода на мача в Самоков, които споделих в предишния си материал, се потвърдиха в много по-голяма степен, отколкото предполагах. Подсиленият отбор на „Рилски спортист 2“ с попълнения от първия състав на клуба, участник в елитната НБЛ, нанесе тежка загуба на гостуващия „Чавдар“ (Троян). Единственото положително нещо от този двубой е фактът, че 24-те точки преднина за самоковлии са по-малко от 35-те точки, с които ги бихме при гостуването им в Троян и до известна степен това ще е предимство за крайното класиране в Регион Запад.

ЗАГУБАТА изпрати троянския отбор на четвърта позиция след новопоявилия се фаворит в групата - отбора на „Академик“ (София) надделял изненадващо над „Левски 2“ в столичната зала „Триадица“ с 70:64. Гледах този мач по bgbasket.com и трябва да подчертая, че академиците с попълнения от мъжкия отбор на „Лукойл“ тотално надиграха левскарите. Защо го отбелязвам? Защото именно на „Академик“ ще гостува нашият тим тази неделя и мачът ще бъде от огромно значение. При нова загуба проблемно става и третото ни място в Регион Запад на „А“ РБГ. Ясно е, че на софийските отбори никак не им е приятно някое си провинциално „отборче“ да им се пречка и да ги млати къде ги свари и са мобилизирали щабовете си за промяна на наложената в последните години  доминация на „Чавдар“ (Троян) в групата. Очаквам в предстоящите мачове да се "крои" шапката и на временния водач - отбора на „Видабаскет“ (Видин). От което пък следва, че и в нашия щаб трябва да се преосмислят нещата и да се отиде на мача с „Академик“ с пределна мобилизация, отборът ни е силен, опитен и може да се справи с този противник.

21-годишният Филип Каменов (200 см) се включи отлично от резервната скамейка
А СЕГА накратко за развоя на срещата в Самоков. Както обикновено „Чавдар“ започна силно и диктуваше събитията през цялата първа четвърт, която спечели с 22:10. През втората част започнаха да проличават слабостите в нашите редици, домакините все по-често владееха инициативата и логично спечелиха четвъртината с 23:16. Все пак за почивката „Чавдар“ се оттегли с предимство в резултата - 38:35. През третата четвърт „скиорите“ добре бяха уцелили ваксата и се заспускаха по ледената пързалка на чавдарци с шеметна скорост - 29:12 за „Рилски спортист 2“. Заключителната четвърта част на двубоя затвърди превъзходството на домакините - 22:11, и оформи крайния резултат 85:61. Преглеждайки статистиката, всеки може да отчете, че на ниво от нашите е бил единствено Данаил Христов (21 точки, 8 борби). Бих отличил и Филип Каменов с много доброто си включване от резервната скамейка (13 т., 6 б.); затова негово е днешното право да се усмихва от страниците на вестника. Останалите - да се стягат за новото предизвикателство в София.

НАКРАЯ нещо за любителите на статистиката. Резултатите от последния кръг в Регион Запад са следните: ЦСКА – „Видабаскет“ (65:70), „Левски 2“ – „Академик“, София (64:70); временното класиране е следното - 1. „Видабаскет“ (6 победи, 1 загуба, 13 точки), 2. „Академик“ (4 п., 3 з., 11 т.), 3. „Левски 2“ (4 п., 3 з., 11 т.), 4. „Чавдар“ (4 п., 3 з., 11 т.). В Регион Изток ИУ (Варна) не знае поражение, а резултати от последния кръг са: „Делфин“ - ИУ (59:90), „Шумен“ – „Академик“, Варна (96:67), „Черноморец“ – „Дунав“ (100:96); временно класиране - 1. ИУ (8 п., 0 з., 16 т.),  2. „Шумен“ (6 п., 2 з., 14 т.), 3. „Черно море Тича 2“ (4 п., 3 з., 11 т.).

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

В спорта е така. Важно е да се изправиш след като си бил на земята. Така е и в живота!

Анонимен каза...

Пф. Да паднат от тези аматьори....
Вземете поне се откажете от "спорта" и не си губете времето.
Пък и да не ни харчите на вятъра парите.

Unknown каза...

Стефане напиши нещо за юношите от 4 мача 4 загуби в два турнира вземи интервю от треньора Лъчо питай го защо се разпадат юношите допълва отбора с малки какво става какъв е проблема

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |