Троянската елха грейна в понеделник

* Светлините запалиха кметът и 6-класничките Радостина Ангелова и Лидия Ковачева * За церемонията „авансово“ пристигна Дядо Коледа със свита от лапландски джуджета * Стартира кампанията
 „Подари на непознат“
Преди Коледа
Кметът и 6-класничките Радостина и Лидия палят светлините на елхата, 5 декември 2016 г.
СВЕТЛИНИТЕ на голямата Коледна елха на централния троянски площад „Възраждане“ грейнаха точно в 17:15 ч. в понеделник, 5 декември. А стартовото бутонче натиснаха заедно кметът Донка Михайлова и две прекрасни троянски момичета – 6-класничките от ОУ „Иван Хаджийски“ Радостина Ангелова и Лидия Ковачева, които получиха честта заради спечелено призово място в национално състезание по природни науки и екология през 2016 г. Така бе спазена вече многогодишната традиция тази важна церемония да се извършва съвместно от градоначалника и троянски младежи, постигнали нещо значимо през годината.

СПАЗЕНА беше още една хубава троянска традиция. Със запалването на Коледната елха г-жа Михайлова обяви началото на поредна благотворителна кампания. Настоящата е под надслов „Подари на непознат“ и ще даде шанс на всеки, който има желание и възможност, да дари нещо необходимо на наш съгражданин в нужда – дрехи , обувки, храна и т. н.; подробности за кампанията – виж отделно.

Т21
Дарителска кампания
„Подари на непознат“

* Кампанията стартира на 5 декември 2016 г. и ще продължи до 6 януари 2017 г.

ЗАЩО да подарим на непознат? Коледа не е единствен повод, за да помогнем на човек в нужда. Кампанията „Подари на непознат“ има за цел да подпомогне нуждаещи се хора на територията на нашата община с предмети, от които те имат нужда в ежедневието си и не могат сами да си ги закупят.

КОЙ е в центъра на кампанията? Самотно живеещи, хора от институции или хора в социално затруднение.

КАК може да помогне всеки, който желае? В сградата на Общината – при дежурния служител, в Центъра за обслужване на граждани и при служителите в сектор „Социални дейности“ (ет. 1, стая 34). В Информационно-културния център, както и в Центъра за обществена подкрепа ще има информация за артикулите, от които хората от посочените групи имат нужда, както и кратка информация за лицата в нужда. Информация ще бъде публикувана и в медиите. Всеки гражданин, който желае да подпомогне на дадено лице и да му закупи нещо необходимо, може да го направи и така да дари радост за празниците.

КАКВО може да подарим? Проучихме потребностите на хората в затруднение. Те се нуждаят от основно от якета, ботуши, хранителни продукти и други. Подробна информация всеки може да намери в списъците, изготвени след проучване на потребностите. Може да закупите нови или да подарите използвани, но запазени вещи. Може да подарите своите подаръци лично, ако желаете да се срещнете с хората, на които помагате, адреса им ще научите от експертите в сектор „Социални дейности“. Подаръка си можете да оставите и в Общината (в Центъра за услуги на гражданите) и той ще бъде предаден на човека, за когото е определен..

КОГА? Кампанията стартира на 5 декември 2016 г. и ще продължи до 6 януари 2017 г.

Усмивката на лицето на човек, който е получил подкрепа и съдействие, е безценен подарък. Нека подадем ръка на повече наши съграждани и да направим по-топла и светла тяхната Коледа!
Община Троян

„Моля, купувайте български стоки. Моля, купувайте за троянци стоки, произведени от троянски фирми. Те създават работни места и доходи в нашата община!“, призова в страницата си във фейсбук кметът Донка Михайлова.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |