За „Елматех“ в „Господари на ефира“

* Зуека: „Един завод умира или умишлено фалира“ * Работник: „Общо за цялата фирма неизплатените заплати на работниците, по информация от счетоводството, възлизат на около 300 000 лв.“ * Работничка:
 „През съд минахме и нищо, всичко се покри“
Дежа вю
Зуека: "Един завод умира или умишлено фалира"
ПОЗНАТО до болка – работниците от поредния фалирал/н завод на едрия приватизатор Николай Банев повеждат неравна битка да си получат неизплатените с месеци трудови възнаграждения. Става дума за хлопналото кепенците през м. септември тази година предприятие за производство на електромотори „Елматех“, което „дословно“ повтаря съдбата на по-големия си троянски събрат „Елма“ (виж „И „Елматех“ се спомина). Неравна, защото въпреки съдебните решения, общественото недоволство и медийния шум длъжникът Николай Банев, изритал на улицата и ограбил труда на поредните си работници, е неуязвим и недосегаем. Нещо повече – щъка из телевизионните студиа и лъже като брадат циганин, че на никого нищо не дължи, че той е потърпевшият, т. е. крадецът вика дръжте крадеца; и това явно хваща ред, защото ни правосъдие, ни възмездие го лови?!

Ужилени работници от "Елматех" изливат болката си пред репортера Димитър Върбанов
"Банев дойде и от завод направи цех и сега го ликвидира"
"През съд минахме и нищо, всичко се покри"
Работник: "Имам да вземам 9500 лв."
Репортерът обеща, че няма да спре дотук
ИЗИГРАНИТЕ и ограбени около 130 работници от „Елматех“ наскоро изпратиха жалба до националния омбудсман Мая Манолова, огласихме я и в Т21 (виж „Жалба от бивши работници на "Елматех" АД, Троян“). А снощи, вторник, 6 декември, воплите им бяха чути и в рейтинговото сатирично шоу „Господари на ефира“ по Нова телевизия. „Един завод умира или насила фалира“, бе краткото, но пределно ясно въведение на водещия Васил Василев-Зуека. „А работниците в него умишлено или не останаха без заплати“, допълни го другият водещ Димитър Рачков.

„РАБОТИХМЕ във фирмата, произвеждахме електромоторли, последният ни работен ден беше на 30 септември. Потърсихме ви заради ликвидирането на фирмата и неизплатените ни заплати. Разбрахме от вестниците, че предприятието е в несъстоятелност, принудиха ни да напуснем. Просто не знаем какво става“, обърна се към репортера на „Господарите“ Димитър Върбанов жена от групата работници, събрали се пред входа на „Елматех“. Същата жена поясни, че не са им изплащани заплатите от м. юни, на други – от м. март, има и от по-рано. „Банев дойде и от завод („Елма“) направи цех („Елматех“) и сега го ликвидира“, допълни друга от групата. „Нямам две стотинки и половина! През съд минахме и нищо, всичко се покри“, изплака пред камерата трета страдалка.

„ОБЩО за цялата фирма неизплатените заплати на работниците, по информация от счетоводството, възлизат на около 300 000 лв.“, обясни мъж от групата, като уточни, че „Елматех“ АД е в състава на корпорацията „АКБ Форес“, чийто мажоритарен собственик е Николай Банев. Репортерът разпита присъстващите кой каква сума има да получава от „Елматех“; отговорите бяха – от 1300 лв. до 9500 лв., имаше ужилени с 1900 лв., 2000 лв., 2500 лв., 4000 лв., 6000 лв.

Неизплатените заплати на работниците от "Елматех" възлизат на около 300 000 лв.
В ПРЕДИШНИЯ ни материал по темата (виж „Елматех“ като „Елма“?), в който очертахме идентичността на сценария за съсипването на двата троянски завода на Николай Банев – някогашния национален и балкански лидер в производството на електромотори „Елма“ и произлезлия от него по-малък „Елматех“, зададохме един въпрос. Поводът бе хлопването на кепенците (и) на „Елматех“, а въпросът бе дали този път някой ще се намеси и ще стопира сценария. Отново задаваме същия въпрос…

Т21

Бел. ред. Все пак светлинка в тунела има. Новите собственици на „Елма“ възстановяват производството на електромотори под марката „Елпром Троян1“. Цехът е в същите сгради, част от комплекса „Елма“, които се използваха от „Елматех“ (без Банев да плаща наем). Процесът е в началото си, но вече са произведени първите бройки. Очаквайте подробности.
 

Още по темата:

20 коментара:

Анонимен каза...

И пак нищо?

Анонимен каза...

Няма закони за тях

Анонимен каза...

Не е само този завод! Ако господарите проверят "Полимери" Девня няма да намерят даже завода. Разфасован е. А да не говорим за неизплатените заплати вече не помня ,може би 8-9 год. Трябва да има съд за такива "КРАДЦИ", а не само за кокошкари...

Анонимен каза...

И тоя нагъл тъпанар се беше кандидатирал за президент!!!

Анонимен каза...

И какво, като го осъдят какво ще се промени, ще ти изплати ли заплатите. Трябва да има държава, която да следи да не се случва това.

Анонимен каза...

Това Ви се пада, роби.
След като се съгласявате да работите за
няма и 3лв/ч (то и 4лв/ч са малко, но това е друга тема). И след като
не вземеш 2 заплати и продължаваш да си тъп и упорит и да се надяваш, че при повтарянето на една и съща грешка ще може да се получи различен резултат.
Някой от ВАШИЯ робски труд направиха милиони. И продължават, а ВИЕ продължавате да работите за жълти стотинки и да търпите да ви обиждат и мачкат.
Еми.... сами си го правите да е така.
Слушайте как отвън чакат 500 човека за вашето място и затова трябва да си доволен на 500лв заплата.
Те (работодателите) на това се и надяват.
Ама при някой вече се свършиха глупаците и вече и за 600лв няма кой да отиде.

Анонимен каза...

На този,там му е мястото в "Господари на ефира" измежду разни екстрасенси и долнопробни мошеници, но иначе президент ще става!Такива недоразумения съществуват, понеже държавата го позволява.

Анонимен каза...

Това са резултатите от Костовата "приватизация" /разбирай, пладнешки обири/

Анонимен каза...

Добре, че дойде Костов, за да оправдаете Виденов. Малка справка обаче показва, че АКБ Форес е формиран по време на Виденовата приватизация и с подкрепата на БСП. Или се разчита, че хората удобно не помнят кой направи първите бонови книжки и задължи хората да бъдат част от "приватизацията"? Жан Виденов даде властта на Банев и е крайно време да не се изкривява истината.

Анонимен каза...

Тук е видеото на господарите:
http://gospodari.com/%D0%BD%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B8-video115447.html

Анонимен каза...

През 2012г. БиТиВи показаха същата картина в ЕЛМА - АД вече фалирало, там изгоряха 400 души ужилени от Баневи. Сега сценарият е същия . Старата песен на нов глас! Защо Баневи са на свобода още?!

Анонимен каза...

БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!БАНЕВ!ЗАТВОР!

Анонимен каза...

Тоя дърт козел изигра на хората заплатите в казината по света и се ширеше в майбаха си и го боли ку.а за Троян

Анонимен каза...

Банев издуха всичките пари на завода по казина.Той се е доказал в методите си за фалиране на над 130 фабрики и разбира се да остави на пътя всички работници без платени заплати за месеци наред

Анонимен каза...

Да го сложа на женито банева че тоя пияндурник само й тежи

Анонимен каза...

Банев е така наречената „демокрация“ в България или как да крадеш без да има каквито и да било последствия след това

Анонимен каза...

Ревеше като хималайски тигър ,че му запалили колите , а той като запали хиляди хора с неплатени заплати,дистрибутори на стоки и т.н списъкът е голям

Анонимен каза...

Може да пусне Банева да „оправи“ неплатените сметки нали и без това си заработваше на час преди да скочи в кревата на Бай Колю

Анонимен каза...

И този мерзавец искаше да става президент!Каква наглост!

Анонимен каза...

Съвременния разрушител на майка България–Николай Банев

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |