Г-н Радев, кажи пак за Маковей! Кажи, да те видим кой си!

* Защо в неделя отидох за гъби, а не да гласувам на балотажа * Дано това замълчаване е било тактически ход, а не същностна президентска грешка и немъжкарство още в началото
Предизвикано
Румен Радев, Моника Маковей
ГЕНЕРАЛЪТ ми е симпатичен, нищо че е червен. Всъщност не съм съвсем сигурен дали е червен. В кампанията той успя да озапти грамадната тъмночервена партизанка до себе си (Илияна Йотова), а на победната пресконференция партийният тартор (Корнелия Нинова) получи думата чак четвърта – всичко това ми подсказва друго. Че ще играе собствена мажоритарна игра. Дано! За другата, опонентката, не ми се говори; щрих само – тя, вярвам бе искрена, публично се разплака за дядо си, убит от комунистите, обаче удобно подмина, и не съм сигурен дали изобщо се е замисляла над този факт, че е била член на партията на убийците на дядо си, БКП?!

ВЪПРЕКИ ТОВА в неделя отидох за гъби, а не да гласувам. Нещо повече – след споменатата победна пресконференция на генерала и компания се доубедих, че съм бил прав. Абсолютно прав! Обяснявам.

В ДЕБАТА с Цачева преди балотажа Радев каза нещо велико, което исках да чуя отдавна. Перифразирам: Първата ми задача е да отида в Румъния, да се запозная с Моника Маковей и да проуча как са извършили тяхната правосъдна реформа, която действа и вкарва (лошите) в затвора... Бях във възторг, най-после някой го каза – трябва ни една/един Маковей, който да поведе войната срещу мазната, тъпа, самовлюбена, самодостатъчна си, страшно корумпирана, страшно нагла, страшно вредна и съсипваща държавата ни разноцветна партийна върхушка. Да поведе борбата срещу партизанщината в името на нормалността, борбата срещу латиноамериканизацията на България в полза на европеизацията. Една/един български Маковей, който да вкарва в затвора министри, депутати, министър-председатели, олигарси и всякаква друга престъпна гнилоч.

ПАК КАЗВАМ – бях във възторг! Но още на следващия ден се оказа, че не трябвало (чак толкова). Спешно някакъв висш червен активист с физиономия и излъчване на партиен секретар на ТКЗС (Ж. Бойчев) направи (контра)изявление, със сигурност не само от свое име – правосъдната ни реформа трябвало да върви по наш си път, заяви той, и трябвало да се слуша какво казва главният прокурор, защото бил най-важният. С други думи, текезесарят без дори да спомене Маковей, го заплю. Заплю и казаното от генерала, а пък той (генералът) се смълча и повече изобщо не промълви страшното име Маковей.

ЗАТОВА, както казах, в неделя отидох за гъби, а не да гласувам на балотажа. А на победната неделна пресконференция на новия президент и червеното му обкръжение се доубедих, че съм бил прав. Там журналист попита партийния началник Корнелия Нинова как ще коментира думите на генерала (цитираните по-горе), че след като стане президент, ще отиде в Румъния и ще почерпи от опита на Моника Маковей. Нинова замръзна от този въпрос, погледът й (напомни ми погледа на правешкия сатрап на 10 ноември 1989 г.) се вцепени от страшната дума Маковей. И побърза да я отхвърли, заклейми, отбутне нанякъде, но без дори да има куража да я спомене. Щели сме да правим наша съдебна реформа, това заяви и г-жа Нинова. Сиреч - мазната, тъпа, самовлюбена, самодостатъчна си, страшно корумпирана, страшно нагла, страшно вредна и съсипваща държавата ни разноцветна партийна върхушка няма да влиза в затвора. Ще „борим“ корупцията по нашенски, както досега. Подозирам, че генералът не бе съгласен. Но отново си замълча?!

ДАНО това замълчаване е било тактически ход, а не същностна президентска грешка и немъжкарство още в началото. Надявам се да е така! Затова си позволявам да поискам от генерала, новия президент на България, новия ми президент: Г-н Радев, кажи пак за Маковей! Кажи, да те видим кой си!

Генадий Маринов 

Още по темата:

13 коментара:

Анонимен каза...

Такава боза и антижурналистика само др. Маринов може да сътвори.
Не може да не му се признае, че троянските КОМУНЯГИ, на които служеше и продължава да служи са го обучили като един много добър демагог и манипулатор. Може би М.Генковски, идеологът на комунизма в ГК на БКП Троян има най-голяма заслуга. Както и да е! А иначе:
Отишъл си за гъби, защото любимата ти комунистка и партиен секретар на БКП др.Цецка и на кокошките стана ясно ще бъде пометена.
Отишъл си за гъби, защото цял живот си се правил на "десен" и голям "антикомунист", ама един път не отказа парите и благинките и от "левите" и от „деснните“ троянски комуняги.
Отишъл си за гъби, защото и на кокошките беше ясно, че мутрите и комунягите от ГЕРБ и тези дефортматорски "десни" боклуци около тях са пътници и че ще бъдат пометени.
А след като бъдат пометени сините „десни“ комуняги – ореолът на троянските пишман „антикомунисти“ ще повехне и точно сега е най-удобния шанс да се нарече Радев "червен" и да се понатрупат малко нови дивиденти за селяндурския антикомунизъм на Г.Маринов. Няма значение, че Радев е американски втзпитаник. Няма значение, че това е първия кандидат за държавен пост който е извънсистемен и не е отгледан от политическата каста. Няма значение, че като президент е с орязани правомощия и не може да обещава неизпълними неща. Това обаче не смущава Селският мислител и той започва да го кастри за Маковей, че да шашне троянската селяния. Даже и въпрос задава на новоизбрания президент. Бре какъв медиен корифей? Предполагам ген.Радев е изтръпнал и няма да спи цяла нощ.
*
Чудя се колко ли тъп трябва да е човек, за да не му е ясно какво се случи на тези Избори? Колко ли трябва да е тъп или да е отвратителен йезуит някой, че да подмени случилото се на тези избори с тъпи клишета за някакви гъби, „червени“ или за Маковей?
Само преди по-малко от седмица почти същото се случи и в САЩ.
Няма да натрапвам моето мнение. Жителите на Троян биха могли да получат много информация и да прочетат много анализи от български и чуждестранни автори за случилото се на изборите и в България и в САЩ. Разбира се – от нетроянските медии.
Колкото до идиотите и малоумниците – те могат да се задоволят с „голямата драма“ как и защо Г.Маринов е отишъл за гъби.

Анонимен каза...

Пресконференцията на Радев: Клише до клишето. Най-голямото: "обединител на нацията". Това е и лъжата на тези избори. Радев ще задълбочи разделението в българското общество и нещо повече, ще ни вкара и в конфронтация с нашите съюзници от НАТО и ЕС. Политическата криза ще се задълбочи и ще премине през следващата година и в икономическа криза. Единствената новина бе, че близо 12% от електората на ГЕРБ е гласувал за Радев, а не за своя кандидат. Това е положението. Тези факти показват, че допускането на много бивши комунисти в една партия рано или късно прави така, че предава интересите на тази партия на политическия противник.
Нито Радев, нито Йотова, споменаха НАТО и ЕС. Затова пък бе потвърдена позицията за "омекотяване" на отношенията с Русия.“

Анонимен каза...

Даите да вземем да си купим един нов Троян.
С парите от КТБ. Може да се присъединят и други пари-
от дупетати, политици, европроекти, евросубсидии и програми,офшорки, корупционни от нагласени поръчки, провизионни от разни лобита, обръчи от фирми и т.н. Като индустрия ще си направим 3-4 фирми занимаващи се с най-лукративният бизнес, въртенето и прането на пари.

Ще купуваме ливади, коптори и кокошарници за милиони, а на хората ще обясним, че това са инвестициите в ИДНОТО им светло бъдеще.За санирането ще търсим пари от държавата. Тя да си взима там кредити. Ония баламите ще ги връщат с лихви. След това ще турим по някоя дърта машина из копторите по европроект разбира се,ония там емигрантите да ги плащат, след това ще платят и по-нови. И светлото бъдеще е готово. Дори промишления ток го субсидират гражданите, и асфалта до коптора. Сядат и почват да произвеждат боклуци за по 200 евро заплата, от които 100 са си от тяхния си джоб, а от боклуците и прахоляците после се разболяват наред. Какъв рафиниран обир! Плащам си, за да ме експлоатират.

Предлагам новия Троян да е парламентарна Комуна, а в парламента да седнат сите партийни “светила” и “величия”. Тяхната задача е да продължат да правят един як политически чадър на всички видове “парични и имущественни присвоявания и злоупотреби”, Тръмп би го нарекъл това вероятно кражби, защото е политически некоректен ха-ха-ха . Братята ще ги направим комисари на нов Троян, въпреки че има и няколко други кандидати. Съдии и прокурори в нов Троян не са необходими, те и без това не вършат никаква работа срещу съответното възнаграждение. Същото важи и за полицията. Така идното светло бъдеще по подобие на Монако ни е в кърпа вързано.
За бог ще си турим един кашон с пари , на който ще се кланяме всеки ден...

Анонимен каза...

Докато десните не спрат да си го мерят кой е повече антикомунист няма да стане.....

Анонимен каза...

Вместо да си го мерят "десните" трябва да се сравняват, кой е по-малко ляв.Истински десни е имало в зората на демокрацията, изчезнал вид се водят вече.

Анонимен каза...

Пеевски се влошава,горкият... Няма ли клиника в Аделаида?

Анонимен каза...

Какъв пример даваш като не гласуваш ,забрави ли ,че вече има и квадратче "не подкрепям никого" ?

Анонимен каза...

Колко комплексиран трябва да си за да делиш хората на сини и червени, на леви и на десни? И то в тези трудни за България години. Хората нямат пари, трябват ни политици, които наистина ще работят за хората, без значение леви или десни са. Никога не съм делил така хората, няма и да ги деля. Престанете и вие, защото нищо не ни е наред, а вие си обсъждате кой член на БКП, кой не и т.н.

Анонимен каза...

Тая мърша какво иска да изчезва

Анонимен каза...

8-ми,нищо не е както трябва тази държава не защото някой ги дели на десни и леви, а защото не е имало никога истинска дясна политика.Костов не отвори досиетата както постъпиха другите държави,затова сега си имаме КТБ случай.

Анонимен каза...

Някой да е разбрал как се развива случая КТБ, защото в Румъния отдавна има политически фигури в затвора?Как се грижи Орбан за унгарците, а как нашите политици за българите, че не останаха хора в БГ?А, въпроса "Кой"?и т.н.-никакво развитие.Затова няма за какво да се гласува, ама нищо не помръдва, няма такава държава!

Анонимен каза...

Румъния взима €440 млн. от обвинени в корупция политици Министър-председател, петима министри и над 20 депутати са изпратени на съд

Активи за рекордната сума от над 440 млн. евро е конфискувала Румъния от лица, обвинени в корупция през 2015 г., съобщи Лаура Кьовеши, ръководител на Националната агенция за борба с корупцията в страната.

http://www.economic.bg/bg/news/6/rumaniya-vzima-440-mln-ot-obvineni-v-koruptsiya-polititsi.html

Анонимен каза...

Хубаво чакате от комунист (прост и/или мръсник) да отиде при Маковей. Само дето резултати ще дочакате на Макавей, щото досега комунист на България добро не е сторил. Говоря за "държавните". За местните - вие си знаете кой колко олапа и колко шуранайки назначи на държавната трапеза, колко гуши нагуши и с колко напълни своята.

Радев спечели само защото насреща му изправиха Цецка. Другия опонент срещу който щеше да спечели би бил Цецко. Освен тях двамата, и магаре да му бяха вързали щеше да загуби. Щото един генерал в наше време е толкоз прост и мързелив, че само един пожарникар може да му бъде еш.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |