Троянец в търновското „Cafe Provence“

* Генади Дочев показва 16 фотографии, родили се в долината Fundatura Ponorului, Румъния; където са „забравили материалното и приближени до изначалното – Природата“
Фотография
Пилотната фотография на "Видимо, но забравено"
Генади Дочев
25-ГОДИШНИЯТ ни съгражданин Генади Дочев, възпитаник на троянската Художествена гимназия и бакалавър по изящни изкуства, специалност „Стенопис“ от Великотърновския университет, откри първата си самостоятелна фотографска изложба. И не къде да е, а в изящното арт кафене „Cafe Provence“ в старопрестолния Велико Търново (ул. „Стефан Стамболов“ 38, посока Царевец). Вернисажът бе в събота, 12 ноември, а показаното от талантливия троянския фотограф ще може да бъде видяно тук през следващите две седмици.

Авторът и неговото вдъхновение
Поглед към „Cafe Provence“
„ФОТОАПАРАТЪТ е начин да изразя емоциите си, определено фотографията е голямата ми страст. Обичам да снимам всичко, което ми въздейства, но любимият ми жанр е пейзажната фотография“, сподели ни младият автор. За когото тази изява не е първата, участвал е с живопис и фотография в няколко общи изложби – „Арт Розалиада“, „Живописен пиар на виното“, „Пролетен салон“ на СБХ; има и първа награда от английския фирмен фотоконкурс „Дивият животински свят“.

В ТЪРНОВСКОТО „Cafe Provence“ Генади показва 16 фотографии, обединени от общата тема „Видимо, но забравено“. По-голямата част от творбите са резултат от скорошно пътуване в Румъния - долината Fundatura Ponorului. „Място, където черпих вдъхновение от всичко, място, в което връзката между хората и природата все още е жива. Битът и културата са запазени, без намесата на съвременната архитектура и алчност. Забравили материалното и приближени до изначалното – Природата“, е обяснението на автора. Той ни сподели още, че има идея след Търново да покаже изложбата и в родния Троян.
 
Долината Fundatura Ponorului - където „връзката между хората и природата все още е жива“

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

За разлика от Пешо пожарната, дето няма ЕДНА НЕ пипната снимка, това тук е фотография !

Анонимен каза...

Пешко фотшопа е велик. Направи ни училищния албум от бала преди над 10 години все едно сме герои от Стар трек :)

Анонимен каза...

На Герб трагедията обаче никой не може да поправи.
От всякъде личи как народа вече ги ненавижда.
Чакаме оставката на тиквоча.

Анонимен каза...

3-ти, серсемин си баце, но понеже си не тиква, а кратуна ще ти го напиша.

Прост народ, слаба държава!

Иван Петков каза...

Браво Гена, браво Дочев!Само напред и нагоре.И двете неща /фотографията и вдъхновението/ са супер а явно и ти им разбираш. Извинявай за къпането в Осъма през април 2016 но не се отказвай от водния туризъм.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |