Троянецът гласува яко

*  По неофициални данни до 15:00 ч. около 50% от имащите право на глас в общината вече са били пред избирателните урни
Избори 2016
ИЗБОРНАТА активност на провеждащите се днес, 6 ноември 2016 г., Президентски избори 2016 и на паралелно провеждащият се Национален референдум 2016 е очаквано по-висока – както в национален план, така и тук в община Троян. По-висока е и от активността на предишните Президентски избори 2011 (тогава съвпаднали с местните избори), и от активността на предишния Национален референдум 2015 (също съвпаднал с местните избори). Да припомним: на ПИ 2011 в 17:00 ч. изборната активност в община Троян бе около 46%, а в края на изборния ден се доближи до 51%; а на НР 2015 в 17:00 ч. правото си на глас бяха упражнили около 41% и до края на изборния ден техният брой достигна 50%.

Двама от днешните главни герои
КАКВИ СА предварителните данни за избирателната активност в община Троян днес? По неофициални данни около 15:00 ч. изборното си право са упражнили близо 50% от троянските избиратели, като в някои секции в града вече са надхвърлени 55%. С други думи, троянци гласуват здраво и от имащите право на глас малко над 28 хил. души вече около половината са били пред урните.

А ЗА КОГО гласуват троянци ще стане ясно по-късно. Вижте по-долу междинните резултати (към 12:00-13:00 ч.) в национален план според сайта terminal3.bg (използващ данни от в. „Дневник“ и сайта „Клуб Z“):



5 коментара:

Анонимен каза...

Нали до приключването на изборния ден не трябва да се обявяват такива прогнозни резултати.

Анонимен каза...

След като е неофициално защо изобщо го подавате като информация?

Анонимен каза...

Не става дума за "яко гласуване", а за факта, че това са първите избори, при които гласуването е задължително и със съответните санкции, ако не гласуваш - при две неучастия на конкретен вид избори да се губят правата на избирателя за този вид избори.
По принцип троянеца е дисциплиниран и така, както продължава да си плаща данъците, въпреки, че и на най-тъпите вече е ясно как управленските върхушки на общинско и национално ниво им пилеят и злоупотребяват с парите, така той ходи дисциплинирано и да гласува за същите тези управници. Невероятно, но факт! България е единствената държава в света, която е подложена на унищожение, а населението и на геноцид, но в която благодарните потърпевши „яко“ гласуват и преизбират собствените си палачи.
Има нещо друго, което е "новост" - най-после лъсна голямата измама с броя на избирателите и изобщо с броя на българите. Очевидно ще се окажа много прав Григор Лилов, който с документите /засекретени между прочем/ от преброяването на населението и имуществото преди около 10-на години, че в България живеят около 4,5 милиона жители. Т.е., че населението е стопено над 50% след 89-та.
Вижте и измамата на ниво Троян. Само преди 2 години в община Троян населението беше останало около 30 400 души Е как да има 28 000 избиратели при 30 400 души население? Нали само младите хора без право на глас са малко над 10%, а това означава, че броя на избирателите не може да надхвърля 27 000.
Разбира се, нещата са още по-зле. В тези 30 000 души влизат и онези, които в момента работят и живеят в други градове на страната, както и в чужбина, но продължават да са с адресна регистрация в Троян. Колко са те? 3000? 5000? 7000?. А колко от тях трайно пребивават в чужбина или други български градове и нямат никакво намерение да се връщат в Троян да гласуват?
В крайна сметка въпросът е - колко души изобщо живеят постоянно в община Троян? 18 000? 20 000? А в Троян – 13 000? 15 000?
следва

Анонимен каза...

Искам да припомня, че в началото на 90-те, демократите и кмета Фичев спечелиха като получиха /до колкото си спомням/ над 21 000 гласа. Заедно с гласувалите за БСП и другите - общия процент на гласувалите тогава бе малко над 70%. Така беше и на следващите национални избори за НС или Президент - гласуваха някъде над 70% от жителите на община Троян, което бе един от най-високите проценти на гласувалите в България.
Ще припомня, че кандидатите на СДС тогава печелеха с над 75%, а за БСП и останалите оставаха около 25%. Не случайно тогава Троян бе наричан "Четвъртата крепост на демокрацията" в България. Днес жалките остатъци от СДС се оглавяват от даскалицата с „дясно мислене“ Иванка Църова... да се смееш ли да плачеш ли?
После дойдоха ментетата "демократи", всичко бе подменено и смазано и след 1995-та - БСП/БКП, а в последствие ГЕРБ/БКП трайно окупираха всичко и навсякъде. Преди да напусна ОбС през 2015-та, бях останал "последният мохикан" от онези демократи, които размазвахме на избори комунягите от БСП /и днешния ГЕРБ/ в началото на 90-те и които имахме илюзиите, че Троян може да просперира като демократична община. И това не бяха напразни илюзии - до 1995-та година Троян се сочеше за малка община номер едно, не само в България, а и в Източна Европа. За Троян се говореше в Белия дом на САЩ!!! Перспективите бяха невероятни!!! Но, човек и добре да живее, един ден пристигат тъпаците от БКП /БСП и ГЕРБ/ и всичко отива по дяволите.
Къде сме днес и до къде ни докараха тези нещастни некадърници и малоумници от БСП и ГЕРБ?
Днес троянеца гласува без да му мигне окото за представителите на комунистическата номенклатура на БКП като партийната секретарка на БКП стругарката Цецка Цачева, издигната от Комуниста и Мутрата от СИК Бойко Борисов или пък за милиционера и член на бюрото на ГК на БКП Троян др.Минко Акимов.
Че даже се и вълнуват как едните комуняги победили другите комуняги или как "гласували яко" за поредните комуняга, мутра от ъндърграунда, доносник на ДС, ченге-копой от ДС или турско протеже.
Това е днешната жалка картинка и в Троян и в България, която тези дни оглави поредната класация за най-висока смъртност в света.
край

Анонимен каза...

Един от най-големите престъпници в Троянско е Дилян Енкин. Тоя поломи всичко и спирка няма. И сега отново се върти около Михайлова и си урежда неговите измами, ама за сметка на кметицата. За справка случая с незаконния строеж върху общински имот на Бетонекс-Бакалов. В основата на крупната измама е отново Енкин. Да, ама прокуратурата разследва общината, не Енкин. И всичко ще рефлектира върху Михайлова, която едва ли е замесена. А Енкин?...Той отново ще се измъкне.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |