Водещ италиански инвеститор се срещна с кмета

* Пиер Паоло Контарини („Interpump Group”): „Ще продължим да инвестираме в Троян“ * Към Донка Михайлова: „Вие сте общинското ръководство, което държи на думата си и изпълнява ангажиментите си пред инвеститорите“
Бизнес
Срещата на Пиер Паоло Контарини (вляво) и инж. Владимир Младенов с Донка Михайлова
ЕДИН от най-сериозните инвеститори в нашата община – италианецът Пиер Паоло Контарини, представител на концерна „Interpump Group” (чието подразделение е фирмата „КОПА Хидросистем“ ООД, Троян) и неговият троянски партньор от години и управител на „КОПА Хидросистем“ инж. Владимир Младенов миналата седмица са посетили кмета Донка Михайлова. Срещата, по информация на PR-ката на Община Троян Станислава Цукева, е била за потвърждаване на нови инвестиционни намерения, за които бе направена заявка още миналата година.

„ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ да инвестираме в Троян. Ако една фирма спре да се развива, това означава, че вече е тръгнала надолу. Затова ние ще продължим да инвестираме тук“, заявил г-н Контарини. Като изтъкнал и друго основание: „Вие сте общинското ръководство, което държи на думата си и изпълнява ангажиментите си пред инвеститорите. Това също е причина да продължим да инвестираме в Троян“.

В РАЗГОВОРА италианецът, който е член на управителния съвет и е сред големите акционери на „Interpump Group” (концернът притежава 44 фирми по целия свят, а годишният му оборот е около 1 млрд. евро и е сред световните лидери в областта на хидравликата), подчертал високата си оценка за работата на „КОПА Хидросистем“. Думите му били: „Радваме се, че Троян е част от нашия бизнес. Бях във фирмата. Видях, че продуктите са качествени, а хората, които работят там – усмихнати. Това за мен означава, че тя се развива добре, а това е така, защото „КОПА Хидросистем“ се управлява добре“.

ОТ СВОЯ СТРАНА г-жа Михайлова споделила с двамата бизнесмени задоволството си, че „КОПА Хидросистем“ ООД работи добре и се развива устойчиво в Троян. Тя уверила г-н Контарини, че фирмата се ползва с доверието на троянци и е от предпочитаните работодатели в района. Обсъдени били и бъдещите намерения за разширяване на производствената й база.

Поглед към цеховете на "КОПА Хидросистем" в Троян, 2016 г.
ДА ПРИПОМНИМ. На 25 май м. г. официално бе прерязана лентата на новия втори цех на „КОПА Хидросистем“ в Троян. В новата производствена база бяха инвестирани 1,2 млн. евро в строителството плюс около 1 млн. евро за техническо оборудване, като общата застроена площ на предприятието надхвърли 6000 кв. м и производственият цикъл бе затворен (от детайлите до готовия продукт – хидравлични цилиндри от различни видове и големини, използвани широко в селскостопанските машини, автомобилите, строителната техника и т. н. и изнасяни в десетки страни по света). За откриването тогава от Италия пристигна специално инж. Пиетро Йоти – главен изпълнителен директор на „Interpump Group” и дясна ръка на президента на концерна Фулвио Монтипо, заедно със създателя на „КОПА Хидросистем” и собственик на фирма „Контарини” (вече част от „Interpump Group”) Пиер Паоло Контарини и помощника му Кристиян Гадони. Сред официалните гости бе и г-жа Михайлова, която използва повода, за да връчи тържествено документа за покупко-продажбата на съседен терен от 12,5 дка за ново производствено разширение.

ПО ДАННИ от м. март 2016 г. обемът на месечната продукция на „КОПА Хидросистем“ възлиза на 700-800 хил. евро, броят на заетите работници и служители наближава 100 (при 55 през 2015 г.), а средната заплата е около 1000 лв. и по този показател фирмата е своеобразен лидер в района.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

г-н Маринов,

може ли да напишете една статия за ЕЛМАТЕХ. Затвориха фирма с 150 човека и нито дума нито нищо

troyan21 каза...

До №1: Разбира се, че ще напиша, правя известни проучвания какво точно се случва в "Елматех", вчера бях на портала на предприятието, там имаше полиция. Лаконичният коментар на един от работниците бе: "Изнесоха машините, край!". Вероятно случващото се има общо с двата скорошни провалени търга за продажбата на "Елма" и опитите на Банев да (до)измъкне каквото може от фалиралата си бивша собственост. "Елматех" работеше в помещения на "Елма", вероятно и част от машините са били на "Елма"; след продажбата това нямаше как да продължи и случващото се сега просто изпреварва събитията, неизбежното.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Работниците от ЕЛМАТЕХ да бягат при Младенов.Що годе сносни заплати с реални осигуровки, перфектно работно място !

Анонимен каза...

Разбира се,че ще са усмихнати работниците,щом са доволни от заплащането!Я да дойде някой в Калинел да види колко сме "усмихнати"!

Анонимен каза...

Водещ инеститор?Че то друг в троянско няма!Правилно е да се изписва „Единственият инвеститор в Троян”...

Анонимен каза...

До №4. Тази седмица се пробва твой колега и пак се върна да работи в "Калинел", като не остана очарован от работата. И не мисли, че всичко което го пишат по книгите, расте по дърветата.

Анонимен каза...

Какво се е пробвал, да различи шублера от шивашкия метър ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |