Деси Хаджийска – първият носител на наградата „Пенчо Балев”

* Стоян Влаховски е първенецът на Випуск 2016
 * Розалина Русенова: „И най-важното - останете верни на
 ентусиазма на своите 19 години”
СОУ „Васил Левски”
Деси Хаджийска получава първата награда "Пенчо Балев", връчва я Мариян Балев, Троян
ДЕСИСЛАВА ХАДЖИЙСКА от 12б клас, паралелката с профил „Природоматематически”, стана първият носител на новоучредената от анонимен дарител годишна награда „Пенчо Балев” (специална грамота плюс премия от 500 лв.). Наградата е за най-изявения по математика и информатика ученик от завършващия випуск на троянското СОУ „Васил Левски” и е на името на дългогодишния учител по математика в училището Пенчо Балев (1920-2011) - еталон на преподавателско майсторство и стил, дисциплина, отдаденост на любимия предмет и на каузата да го преподава. Според волята на дарителя отличието бе връчено от представител на фамилия Балеви – синът Мариян Балев, също математик, преподавател в Техническия университет в Габрово.

ДЕСИ, която получи и златен медал, е с отличен успех на двете матури, като по математика резултатът й е 6.00, с пълно отличие е и дипломата й за средно образование, има трето място в национално състезание по информационни технологии (IT), притежава сертификати на Microsoft IT Academy и на Университета Кеймбридж. А по думите на нейни преподаватели има голям потенциал и отлично бъдеще в областта на математиката и IT. Награждаването стана на тържествената церемония по връчването на дипломите на Випуск 2016 на СОУ „Васил Левски”, състояла се на 20 юни в салона на НЧ „Наука – 1870 г.”.

Слово на първенеца на Випуск 2016 Стоян Влаховски, до него е директорката Розалина Русенова
Златната медалистка Зорница Дамянова
ГОЛЕМИЯТ ГЕРОЙ, първенецът на Випуск 2016 на най-голямото троянско училище, е Стоян Влаховски (12а). Освен златен медал първенецът получи и наградата „Знание” (1000 лв., грамота и атрактивна пластика), учредена преди години от бизнесмена и първенец на Випуск 1978 Иван Радев. Стоян завършва с общ успех от дипломата 6.00, успехът и на двете му матури (по български език и литература и по английски език) е 5.99, има защитени сертификати по английски език (Advanced) на Университета Кеймбридж и по испански език (B2) на Института „Сервантес”.

СРЕД ОТЛИЧЕНИТЕ са също Зорница Дамянова (златен медал), Деница Босева (сребърен медал, носител на наградата „Чест и достойнство”, учредена от проф. д-р Иван Гаврилов), Михаела Пенчева (сребърен медал), Паола Пеевска (сребърен медал). Награда получи и знаков учител – плакет и грамота „За цялостен принос” на математичката Николина Терзиева, за учителска всеотдайност и отлични резултати на нейните ученици. 

Вляво - отличената учителка по математика Николина Терзиева
„ВИПУСКЪТ, с който ще се разделим тази година, имаше шанса да бъде част от един забележителен юбилей – 100-годишнината на гимназиалното образование в Троян, и се надявам това събитие да остане трайно в съзнанието като съхранена памет за традициите на нашето училище”, каза в словото си директорката на СОУ „Васил Левски” Розалина Русенова. А кметската заръка към зрелостниците бе: „Бъдете активни! Не се оставяйте на апатията и на безразличието! Не се задоволявайте с посредствеността! Не се предавайте пред трудностите и не се отчайвайте от първите неуспехи! Вярвам, че ще намерите своето място в живота – ако не на върха, то поне по пътя към него. И най-важното - останете верни на ентусиазма на своите 19 години. Останете в България или ако учите в чужбина, върнете се в България – тя има и ще има нужда от вас”.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво на младежите!

Анонимен каза...

Наше лошо няма!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |