Община Троян – с две награди за прозрачност

* Печелим в категорията за най-добра практика на партньорство със структури на гражданското общество – за комплексното административно обслужване и VPN връзката със селата
Отличници
Представители на наградените общини, в средата - кметът на Троян, София, 7 юли 2016 г
ЗА ЧЕТВЪРТИ път Община Троян спечели награда в годишната национална класация между общинските и областните администрации, организирана от Фондация за прозрачни регламенти. Наградите ни всъщност са две: за първото място в категорията „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структури на гражданското общество” – за практиката на комплексно административно обслужване и изграждане на VPN връзка на общинския център с кметствата и кметските наместничества в селата; и за третото място в категорията „Най-прозрачна общинска администрация”. Припомняме – в категорията за партньорство Община Троян има две трети места (2013 г. и 2014 г.), а сега, за 2015 г., отново е първенец както и през 2012 г.; в категорията за прозрачност в предишните години има седмо и две четвърти места, а този път вече е на почетната стълбичка.

„ЗА НАС тази награда има смисъл, защото Община Троян бе първата българска община, която тръгна по пътя на комплексното административно обслужване на населението. И друг път съм казвала – за нас е особено важно да повишаваме ефективността на административното обслужване, за да може гражданинът, като влезе в общинската администрация, да получи всичко, за което е дошъл, комплексната административна услуга”, коментира на обичайната си месечна пресконференция (29 юни) кметът Донка Михайлова. Тя напомни, че досега гражданинът, търсещ услуга, по неволя се превръщал в посредник между институциите, а занапред посредник става общинската администрация, тя се свързва с различните институции и осигурява комплексната административна услуга. Но това е „бавен и сложен процес, който няма да се случи от днес за утре”, поясни г-жа Михайлова. В момента Община Троян има заявления за достъп до регистрите на 34 различни институции, а от началото на 2016 г. осигурява на гражданите 100 услуги по електронен път.

Донка Михайлова и Анита Маринова след награждаването
ВРЪЧВАНЕТО на отличията се състоя в София на 7 юли, а двете троянски награди получи кметът Донка Михайлова. На церемонията присъства и началникът на отдел „Услуги на гражданите” в общинската администрация Анита Маринова. Подгласници на Община Троян в категорията „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структури на гражданското общество” са Столична община и Община Варна.

Т21

 Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

Да,наградите са хубаво нещо!Само.че се съмнявам в прозрачността.Направиха паркинг на пазара,хубаво.Защо има толкова много лампи и нито една не свети през ноща?Коя ли дърводелска фирма си плати за материал,та отрязаха наколко бора на Петрола?Сега следват и близо 30 липи.А въздухът е толкова мръсен,че при по-ниско налягане ,не може да се диша.И още,и още...

Анонимен каза...

Анитке,Анитке, хубаво беше при дяда минка, ма комсомолската другарка „актуализира” длъжността и ти пое надолу...А тия награди имат стойност точно колкото и рекордните голове на цска във В група...

Анонимен каза...

Когато Доцка излезе и каже колко кинта си раздели с нейния човек от ловеч, дето изцвъка че нямало нужда от светофари, тогава ще има прозрачност. Иначе си вони отвред.

Анонимен каза...

1-ви, когато членуваш нощ, свещ и разни други
думи се получава НОЩТА, СВЕЩТА.

Анонимен каза...

А ти понеже няма какво да кажеш срещу написаното от 1-ви, но все пак трябва да клъвнеш с отрова, решаваш че граматическата забележка ще омаловажи написаното в коментара.

Анонимен каза...

Съгласен съм с трети, светофари беше най-доброто, най-бързото, най-безболезненото и евтино решение.

!true hopes каза...

5, 4 добре насочва вниманието на четящите към това, че първият коментар е написан от неграмотник.

Генадий, предвид масовата неграмотност, ширеща се във форума ти, не искаш ли да направиш кратка поредица статии, целяща да доведе нивото на коментиращите поне до това на хипотетичен ученик в седми клас?

Може да я кръстиш „Граматика за тролове“ и да започнеш с това кога пишем „и“ и кога „й“ в края на думите. Дори може да привеждаш отбрани цветущи тролски коментари като примери за неправилна употреба (за добавен хумористичен, освен образователния, елемент).

Анонимен каза...

7-ми , всеки е неграмотник в някаква област.От хигиената на писане/грешки от бързане,от самото набиране и пр./ по-важна е хигиената на душата, но там не се поставят оценки от 2 до 6.

Анонимен каза...

Дребни души,не прескочената буква ще оправи "прозрачността"!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |