Троянски земеделци на поклонението на остров Персин

* Президентът Плевнелиев: „У нас бе разгърнат грандиозен по своя мащаб план, изцяло манипулативен, българите да бъдат
 лишени от памет за комунизма”
Уроците на историята
Троянските земеделци с министър Ненчев, остров Персин, 28 май 2016 г.
ГРУПА от БЗНС – Троян начело с председателя на общинската партийна организация Витлием Илиев участва в поклонението на остров Персин край Белене (28 май) в памет на жертвите на съществувалия на това място комунистически наказателен лагер. Троянските земеделци се поклониха и поднесоха венци, успяха да се срещнат и с лидера на БЗНС и военен министър в настоящето правителство Николай Ненчев. Поклонението на о. Персин е 27-мото поред, като този път сред участниците бяха двама български президенти – действащият Росен Плевнелиев и Петър Стоянов (1997-2002 г.), нещо, което според запознати не се е случвало досега. За пръв път в поклонението участва и представителната гвардейска рота.

Президентът Росен Плевнелиев, снимка БГНЕС
СЪБИТИЕТО ще се запомни със силната и добила веднага широк отзвук реч на президента Плевнелиев. „Истината за тоталитарния режим удобно и успешно е подменена. Година след година все по-ясно си даваме сметка, че за разлика от всички други европейски народи, у нас бе разгърнат грандиозен по своя мащаб план, изцяло манипулативен, българите да бъдат лишени от памет за комунизма. Престъпленията на комунизма не бяха заклеймени, нито наказани подобаващо, а българите, които изпитаха репресиите на режима, не получиха справедливост”, заяви г-н Плевнелиев (цитатът е по официалното прессъобщение). Държавният глава каза още, че в страната ни действа подмолен сценарий за замитане и подмяна на историческата истина и за пореден път призова истината за тоталитарния режим да влезе в учебниците и да бъде показана в музеите.

Т21

8 коментара:

Анонимен каза...

А защо Дона не е била там ! Нали уж вече не са комунисти, а "социалисти" ! България ще се оправи тогава, когато всички комунисти бъдат обявени извън закона !

Анонимен каза...

Те троянските седесари и костовите ги няма ти за Дона и социалистите ми приказваш???

Анонимен каза...

Народ без минало няма бъдеще! България и българите нямат бъдеще! Жалко за младите хора!
Ние, техните родители, баби и дядовци допринесохме много за това-след всяка пролет идваше епохата на черешовите КОМПОТИ!?
Вече е късно!

Анонимен каза...

Е Донка поне не е фурнаджийска лопата. А това недоразумение на природата забрави, че е бил комсомолски секретар, след това партиен и е отроче на видни комунисти. Но успя да се олее с тапета - гордо разнасян с грешен надпис и на грешна дата. И той да говори за опорочаване на миналото, да ти егати гьонсурата и ирландската пастирка.

Анонимен каза...

Да знаеш за престъпленията на комунизма, да знаеш, че е милиони пъти по-античовешка идеолпгия от фашизма и да продължаваш да си комунист е много по-жалка картинка, отколкото да погледнеш истината в очите и да се коригираш. Мястото на Дона, както и на всички праволинейни комунисти е на бунището на историята ...

Анонимен каза...

Абе какви земеделци само ги виш кой са на снимката незнаят един декар колко ара е

анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

А ти, № 6, знаеш ли колко правописни грешки имаш в едничкото изречение, което си написал... Не ми се мисли какво ще е, ако пишеш по-дълго:)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |