Ретро автомобили превзеха Троян

* Най-отпред бяха две возила от 60-те - яркожълто „Рено Алпин А110” и лъскав червен „Мерцедес” кабрио
ФотоОко
АВТОПОХОДЪТ на ретро автомобили, преминаващ през най-известните манастири на България, в събота, 28 май, спря и в Троян. Флагман на 15-тината возила от различни марки и модели бе яркожълто софийско „Рено Алпин А110” (култовият спортен модел, на чиято база се създава нашият „Булгар Алпин”, който се произвежда в края на 60-те години в завода на „Рено” до Пловдив; за жалост френският автомобилен гигант е изгонен от България, за да не конкурира нискокачествените съветски автомобили, сред които е и сглобяваният в Ловеч „Москвич” – бел. Т21).

ОЧИТЕ СЪБИРАШЕ и лъскав червен „Мерцедес” кабрио, също модел от 60-те. За съжаление събитието не бе разгласено и малцина бяха щастливците троянци, които разгледаха бижутата на колела.

Т21
Снимки: Светлана Ценова

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |