Тя си е нашата собствена цигания

* Веднъж вече общинските съветници го доказаха с отказа си да забранят движението на подобни возила по улиците
 на „европейски” Троян
Предизвикано
НЯМАМ нищо против циганското семейство, което товареше някаква покъщнина и си бе вързало коня с нерегистрираната и без табела с номер (според изискванията на общинската наредба) каруца за пътен знак на най-натоварената троянска улица – ул. „Христо Ботев”. На кръстовището с ул. „Стара планина”, срещу движението и върху поизбелялата, но все още личаща пешеходна пътека, в събота, 28 май, 2016 г. И конското возило стоя паркирано за знака поне 20-тина минути. Те може би са добри хора.

СИГУРНО за тях това не е нередно, те така си правят и са си правили и едва ли ще разберат недоволството ми/ни. Приказката ми е за друго – защо тази средновековна идиотщина, която освен всичкото друго е и реална предпоставка за пътни инциденти, е възможна в град като Троян днес. Въпросът може би има различни отговори, но за мен е риторичен. Защото всички ние сме част от тази цигания и тя си е нашата собствена цигания. Веднъж вече общинските съветници го доказаха с отказа си да забранят движението на подобни возила по улиците на „европейски” Троян. Доказва го и толерантността на контролните органи. Доказва го и общата ни търпимост и безхаберие.

Генадий Маринов

17 коментара:

Анонимен каза...

С какво пък Троян е по-различен от Павликени или Разград, че г-н Маринов така да е учуден?
Сиво,мръсно,с прогресивно топящо се население, посткомунистическо градче...

Анонимен каза...

Два свята,единият е излишен!

Анонимен каза...

Извинявам се -рекомунизирано, исках да кажа!

Анонимен каза...

А не е ли наша си цигания струпването на метрови дърва около почти всяка жилищна сграда?!? Не е ли наша си цигания постоянният звук на резачка и циркуляр, основно в почивни дни?!?
Цигания е и скотщина!!!
Опасно е и за живота и здравето на хората!
За пореден път апелирам: Да се забрани вкарването на метрови дърва за огрев в рамките на града!
Да се допускатсамо нарязани!

Анонимен каза...

Като сте написали ...и върху поизбелялата, но все още личаща пешеходна пътека , кой ще потърси сметка за бездействието на онзи ДЕБИЛ Райковски дето трябваше вече да е освежил пътеките и да е сложил легналите полицай. По Христо Ботев покрай училищата карат малоумниците като на състезание. Или чакаме да стане белята.

Анонимен каза...

Тези с каруците са от основните избиратели на Дона и БКП. Даже от ДПС бяха обвинили комсомолката, че им откраднала "техните" цигани за последните избори :-) За БКП гласуват тези, които не могат или не искат да четат за престъпленията на комунизма , както в България, така и в световен мащаб.

Анонимен каза...

За БКП гласуват комунисти, а както е видно, Троян е бастион на комунизма.Разбери го вече, много голяма част от хората в Троян и троянски са комунисти.Такива са и поколенията им,и тези след тях...

Анонимен каза...

Гена, в Плевен са забранили движението на каруци. Като ходиш в Метро, огледай се колко каруци щъкат в този район. С други думи, забраната не решава проблема. Във всяка друга страна "буден гражданин" би се обадил в КАТ при ситуация, сходна с описаната. Не и в България обаче.

Анонимен каза...

И като се обади, к'во?Идва милицията, отчита дейност, после привиква гражданинът Х,отнема му от времето,занимава го с тъпотии и си заминава.На мангалите, разбира се, не се случва нищо,ушев отчита дейност, подалия сигнал остава с чуство че не циганта, а той е свършил нещо нередно, и че сигналът е подаден не отнего а срещу него.

Анонимен каза...

На тези три снимки има един куп нарушения на първата снимка се вижда зад каруцата неправилно спряла кола на тротоара и още две коли в зоната на кръстовището. На втората снимка има знак за изкуствена неравност на пътя , а такава няма! На третата вижте ги тези с колелото как се возят! Хайде сега полицията да не спи а да се самосезира и да си свърши работата!

Анонимен каза...

Въпросът тук не е партиен - зелен, червен или син... Просто искам да попитам дали същите тези наши съграждани и сънародници, когато си дигнат чуковете и заминат за Италия, Франция или Германия - там дали пак така си позволяват да си карат каруците и да ги спират и връзват "насред" или там вече знаят правилника и закона и не го правят?! И ако не го правят там - защо тук го правят и с какво моята мила родина за тях е по-долу от изброените държави? Това е въпросът!

ТОВА Е ВЪПРОСЪТ!!!

Анонимен каза...

11 - ти отговора е , че там има контрол и всички от а до я си вършат работата! А тук никой не си гледа работата особено в нашия град. Просто не ги интересува нищо само се оправдават , така са свикнали от комунизма!!!

Анонимен каза...

Г'ин Хауптредактор,по тази тема в последните 6 години,това е Вашият 11 материал.Една бърза ретроспекция на съдържанието и коментарите,многозначително показват, че кучето лае-керванът си върви.Сменят се само управниците и тези,които се грижат за комфорта им.Т.е, някоя общинска балалайка да лае по тия дето „плюем”.Толкоз!

Анонимен каза...

Тя баба ти само нарязани е ползвала,абе големи европейци станахте бе....народа тъне в глад и мизерия той се хванал за най несъществените проблеми,от такива професори като теб сме на тоя хал.

Анонимен каза...

14-ти, тя баба му може и рязания да е яла, ама да не си спомня...:) :) :)

Анонимен каза...

Тъп си брато, не се обаждай.

Анонимен каза...

Да та ева и у острия...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |