Без цигански каруци в Троян? Да, ама не!

* Предложението за пълна забрана бе контрирано от половинчатото предложение на Комисията по бюджет, финанси и икономика
 * ГЕРБ, БСП, ВМРО и ДПС – дружно „за” каруците
В Общинския съвет
Вчера съветниците узакониха подобни троянски картинки
ПРЕДЛОЖЕНИЕТО за превръщане на Троян в зона свободна от каруци (ППС с животинска тяга) – ако кажем цигански каруци, ще е още по-точно, – внесено от председателя на Общинския съвет Николай Тодоров, бе бламирано. На провелата се вчера следобед (21 януари) сесия на местния парламент. И като че ли напук на очакванията на огромна част от троянското гражданство. Вместо радикалното предложение за цялостна забрана бе гласувано половинчатото предложение (на постоянната Комисия по бюджет, финанси и икономика ОбС), запазващо в общи линии досегашното „каруцарско” статукво, макар следвайки новия план за организация на движението – т. е. донякъде може, донякъде не и в крайна сметка може навсякъде. Хубавото все пак е в добавката, че каруците в Троян вече няма да имат право да се движат в тъмната част на денонощието - през лятото от 21:00 ч. до сутринта и през зимата от 19:00 ч. до сутринта.

ПОЛОВИНЧАТОТО предложение бе лансирано от силния човек в групата на ГЕРБ и председател на споменатата комисия инж. Марин Радевски и, естествено, получи пълната подкрепа на групата. Като в аргументацията имаше и разумни неща, най-същественото – че пълната забрана обикновено не води до желания резултат (инж. Марин Радевски). Но имаше и откровено глуповато-угоднически, например (инж. Румен Райков) – че каруците не са само цигански, едно време имало и други троянци с каруци, защо да няма и занапред, демек, мислим за нашите хора.

ВПЕЧАТЛЕНИЕ направи дружният отпор на непримиримите (уж) врагове ВМРО и ДПС. Баш войводата Даниел Сираков заяви, че е срещу пълната забрана, защото контролът е важен, там куцала работата, а не при забраните (попитах го на почивката какво би казал в случая съпартиецът му Ангел Джамбазки, най-безкомпромисният борец срещу циганската престъпност, отговорът на г-н Сираков – съгласувано е – бел. Г. М.). Човекът на Доган адв. Захари Велев пък направо обяви подобна забрана за незаконна, противоречаща на Закона за движение по пътищата (интересно дали Пловдив, Плевен, Ловеч и още десетина български града, забранили каруците, са закононарушители – бел. Г. М.).

ОТПОР СРЕЩУ забраната дойде и отляво – позицията на БСП „за” циганските каруци в Троян бе защитена от говорителя на червената група инж. Станислав Съев; а от увъртанията му на микрофона се разбра, че по закон ППС-тата с животинска тяга са си пълноправни участници в движението и не бива да им отнемаме това право. Съветникът предупреди: „Да не стане, че има каруца – има проблем, няма каруца – няма проблем!”; какво точно се опита да каже, не се разбра, може би имаше предвид, че не е хубаво да правим сталински работи, кой знае?!

СЛЕД МАСИРАНАТА атака вносителят Николай Тодоров взе думата и поясни – предложението му за пълна забрана за движение на каруци в Троян не е направено еднолично и е съгласувано с РУ на МВР, нещо повече, поискано е от полицията (ясно защо); спомена също, че става дума за цивилизационен избор. Подкрепа на радикалното предложение за пълна забрана за движение на каруци в Троян даде и групата на „Избор за Троян”; изрази я инж. Ангел Балев – той спомена най-важното, че хората, гражданите на Троян, желаят тази мярка. Аргументирано за забраната се обяви и бившият кмет и дългогодишен шеф на полицията Минко Акимов – който явно добре знаеше какво говори, за да си позволи да опонира на своите (ГЕРБ); и директно бръкна в раната, назовавайки нещата с истинските им имена – каруците се използват да се краде, денем и нощем, за нищо друго.

ПОСЛЕДВА гласуване с предизвестен край. Обобщено – без цигански каруци в Троян? Да, ама не!

Генадий Маринов

38 коментара:

Данчо Заверджиев каза...

Онези, които са дали разрешение за движение по улиците на Троян на ППС с животинска тяга носят отговорност за бъдещи финансови санкции, които ще бъдат предявени от пострадали в ПТП с ППС с животинска тяга в Троян. Разбира се общинските съветници няма да платят и левче за безотговорното си решение, а ще платят всички троянци с техните пари влезли в общинския бюджет.
Безотговорно е общински съветник да разрешава движението по улиците за обществено ползване на ППСсЖТ(каруци) преди да е разписал задължения на лицата, които имат право да управляват каруците, т.е доказано след положен изпит да имат поне минимални знания като участници в движението по ЗДвП. Недопустимо е (колкото и смешно да звучи) каруците да се движат по улиците на Троян без извършен технически преглед от лице от общината. Общинските съветници не са определили цена за ползване на улиците от каруците, както са определили данък за МПС, не за задължили движението на каруци да става след т.н. гражданска застраховка….
По темата може много да се говори, но за да запазя добрия тон към общинските съветници разрешили движението на каруци, без да гарантират безопасността другите участници в движението и гражданите на Троян ще спра до тук…

troyan21 каза...

Важни разяснения. Поздравления, г-н Заверджиев!

Анонимен каза...

Е скъпи СЪСЕЛЯНИ, това е положението у нашто село. Честито на електората !
Г-н Маринов ако имате възможност публикуваите поименно как са гласували общ. съветници.

Анонимен каза...

Нека всеки участник в ПТП с каруца да съди общината. Друг вариант е някой да даде на циганин пари и да блъсне леко с каруцата кола на общинар. Тогава може и да има промяна.

Анонимен каза...

Цигански град, циганска държава, цигански управници ... Бок-лу-ци !

Анонимен каза...

Ще опитам да изляза малко от каруцарските вълнения на общинския съвет и на Г.Маринов, защото има нещо друго, което е сериозен прецедент, а това, което доведе до този прецедент – е в основата на „каруцарското“ решение, както и за това, което предстои като бъдещи решения на ТОЗИ общински съвет.
За какво става дума? ТОЗИ общински съвет се оказва единственият в цяла България, както и единствения от всички ОбС в Троян за последните десетилетия – който наруши ЗМСМА и на практика НЯМА приет свой „Правилник за дейността на ОбС Троян, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация - Мандат 2015-2019.“
Какво пише в ЗМСМА
Чл. 21. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г.) (1) Общинският съвет:
(3) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 1999 г., в сила от 03.08.1999 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г.) Общинският съвет приема правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.
Къде ви е Правилника, другари и другарки общински съветници от мандат 2015-2019?
Приехте с Решение някакви промени в един чужд Правилник и толкова. Само че това не означава, че сте приели с това Решение ваш Правилник за този мандат!!!
По първа точка от дневния ред на тази януарска сесия – наименованието на точката и последвалото Решение на ОбС е за ….“Промени в Правилника….“. Разбирате ли? „Промени в правилника…“, а не ПРИЕМАНЕ на „Правилник за…..“
Невероятно но факт! ТОЗИ ОбС Троян няма и никога не е приемал СВОЙ Правилник за СВОЯ мандат 2015-2016. Нещо повече – дори не е гласувал и НЯМА Решение, че Правилника от мандат 2011-2015, който е Правилник на един друг състав на ОбС Троян, те го ПРИЕМАТ за свой. След което могат да го променят както и когато си искат.
С две думи – хайде някой да покаже Решение на ТОЗИ днешен ОбС и къде и кога е приел „Правилник за дейността на ОбС Троян …… мандат 2015-2019“?
Друго интересно. Един от „юристите“ общински съветници във великолепния си милиционерски стил и плам извести колегите си, че /цитирам по памет/ - „…вече го няма един общински съветник, който да квалифицира и обижда общинските съветници, както в предишните мандати“
Така е, няма го. Той ви наричаше „некадърници“, „измамници“, „тарикати“, „далавераджии“, „хора, които ходят неподготвени на сесиите и комисиите“. Наричаше ви „антидеморати“, „комуняги“, „случайно попаднали в ОбС“ и т.н. Питаше ви знаете ли защо сте общински съветници? Питаше ви ще прочетете ли и ще научите ли някога ЗМСМА? Обвиняваше ви че сте безотговорен колективен орган за узаконяване на престъпления и покриване на престъпници. Обвиняваше ви, че сте узурпирали местното самоуправление и че умишлено сте прогонили гражданите и т.н. А на самия „юрист“ с милиционерския плам му каза: „Ако ти си юрист, то аз съм светите братя Кирил и Методий едновременно“.
Въпреки тези квалификации, предишните състави на ОбС все пак успяваха да си приемат свой Правилник. ДНЕС ТОЗИ СЪСТАВ НА ОбС И ТОВА НЕ МОЖЕ!!!
Тотална некадърност, безпомощност и интелектуална нищета! И вие очаквате от тези некадърници някакви нормални Решения? Те един собствен Правилник не могат да си приемат, за което и Законът ги задължава – вие очаквате от тях да ви решат някакви проблеми?
Забравете!

Анонимен каза...

Тъпунгери и то какви,вмирисахте се бре на ....л.....

Анонимен каза...

Е те сега се разбира кой разчита на циганските гласоподаватели ... Позор !

Анонимен каза...

Абе идиот смотан, толкова си увлечен в желанието си някой да ти обърне внимание, че намираш интересна за хората тема и почваш да спамиш! Тук говорим за каруците, ако не си разбрал!

Анонимен каза...

Не мога да повярвам, че Минко Акимов се изказа смислено и вярно! Поздравявам г-н Заверджиев за коментара и проблемите, които поставя. Налице е неравнопоставеност между участниците в движението по пътищата!

Анонимен каза...

9-ти, разбрах за "интересната за хората тема" и че "говорим за каруците". То няма начин да не ти е "интересна", все пак възможностите са ти на ниво "каруците". Тема, по която ще покудкудякаш, ще поквичиш и толкова. Идва следващата ти "интересна" тема и пак същото. И така - 26 години.
А защо е така и защо ще продължава да е така - ти и такива като теб сте най-доброто доказателство и обяснение.
Наясно съм също така, че си изключителни тъп и неграмотен цървул, за който "причинно-следствените връзки" са на ниво "торбата под опашката на коня на каруцата". Иначе наглост не ти липсва. Така е при всеки неграмотен Простак. А те отдавна превзеха Троян.
Господ да ви е на помощ!

Анонимен каза...

Най-важната точка от сесията беше за приемане рамката на бюджета за 2016 година, съпроводено с лек и избирателено-хвалебствен отчет на миналогодишния бюджет.
Защо е най-важен? Ами защото от това в огромна степен зависи КАК ще живеете през 2016-та плюс едно обяснение ЗАЩО сте живели така през 2015-та.
Само че „каруците“ се оказват по-важни и „по-интересни“. Въпрос на приоритети, нагласи и възможности в едно общество.
За първи път рамка на бюджет се приема без нито едно изказване, без нито едно съмнение, без нито едно инакомислие. Нещо повече – за първи път 29 общински съветника гласуваха „ЗА“ без дума да обелят, след което започнаха да си… саморъкопляскат??!! Умопомрачаващо! „Да влязат… каруците“!
В тази рамка на бюджета са стотиците хиляди за глоби и санкции, които ежегодно се плащат от вашите данъци и никой не си помисля /и не знае/ как да спаси тези пари на гражданите. Тук са поредните милиони „излишъци“, за които никой дума не обелва, даже го пробутват като голям успех. Тук са измамите за винаги залаганите „ниски местни приходи“, след което винаги отчитаното „преизпълнение и траен растеж“, а бюджета от много години все един и същ. Тук са много други неща, свързани с финансовата и не само с финансовата политика в тази община. Пълно мълчание и ръкопляскания!?
В интерес на истината имаше и нещо ново. Михайлова най-после прозря, че трябва да се търсят други източници за финансиране на местните приходи. Само че много е закъсняла, а от това което чух – явно хабер си няма от къде, с какво и как. Да не говорим, че с този състав на ОбС това е “mission imposible“.
Нивото на Троян е „ниво каруци“. Интересна тема с много участници. Даже и гост от Ловеч има.

Анонимен каза...

12-ти, темата с бюджета си е важна на ниво Троянска община, докато темата с циганските каруци касае всеки преминаващ през Троян, гост на Троян и всеки радетел за европеизация на България. Всички гласували "за" каруците показаха истинската си същност. Това е истината-интерисуват ги циганските гласове на следващите избори , а не какво предлага полицията и спокойствието на жителите на Троян и неговите гости. Трудно ще убедиш един гост на града дошъл само за почивните дни, че бюджетът на общината е по-важен (за него) от щъкащите из целия град и ръсещи фекалии цигански каруци.

Анонимен каза...

13-ти, след 26 години /уж/ демокрация да разсъждавате по този начин е меко казано странно. Бюджетът, драги, не е на общината, а на теб и на всички граждани от общината. Преди 89-та бюджетът не беше на гражданите, а на БКП и Изпълкома. Само че тогава беше социализъм и комунизъм. Днес нали е демокрация. Днес нали има гражданско самоуправление. По Закон! Как самоуправлявате собствените си пари? Никак? Не ви интересува? Не ви пука къде и за какво ги пилеят години наред? Важното е да не се изложим пред „чужденците“ /гостите на Троян/, а иначе да става каквото ще.
Ами като не ви пука и продължавате да считате, че общинския бюджет не е ваш – на кого се сърдите, че Троян се топи и го чака нерадостно бъдеще? 18 000 жители на Троян вече ги няма. Повече от една трета от населението на общината „изчезна“ за последните 20 години посткомунистическо управление и посткомунистическо мислене и нагласи в този град.
Да, каруци в централната градска част /а после и на всякъде в града/ не трябва да има и това не подлежи на коментар!!! До тогава - специален режим, специални маршрути, специални часове за движение, специална регистрация и най-важното – контрол на изпълнението. Що не питате тези калпаци в ОбС защо не се спазва досегашната наредба в частта за тези каруци? Не, няма да ги попитате, защото ви е страх и защото сте абдикирали от правата и задълженията си като самоуправляващи се граждани в една демократична община.
На практика сте харизали живота си на някаква шайка некадърници и наглеци да се разпореждат безнаказано с него. Ами че това си е комунизъм та дрънка. Със или без каруци!

Анонимен каза...

Илиянка, преди си поставяше инициалите под постовете, а сега защо не го правиш!?!?!?

Анонимен каза...

Има ли статистика или някакво изследване относно това,какво правят каруците и какво не правят?Какви са проблемите,които създават,колко значителни са те?Има ли начин да се регламентира так,че да е изпълним този регламент?Пълната забрана категорично е неизпълнимо решение!

Анонимен каза...

Какви са проблемите? Проблем първи - каруците нямат застраховки и ако те удари каруца, кой ще плаща щетите?! Проблем втори - каруците не минават на прегледи и технически са заплаха. Проблем трети - каруцарите не плащат винетки, а ползват междуселищните пътища. Проблем четвърти - някой проверява ли водачите на ППС с животинска тяга за употреба на алкохол. Проблем пети - водачите на ППС с животинска тяга минават ли някакви курсове за управление. Проблем шести - собствениците плащат ли данък за каруците си. Обобщено каруците се движат АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО по пътищата и дори не е необходима изрична забрана, те изобщо не трябва да се допускат на пътя.

Кеми Тодорофф каза...

ПРОШЕПНАТИ МЕЧТИ

(оригиналът)

Летят последните таксита,
изтръпнали от нощния хлад!
И само вятърът ни пита
как заредихме с обич този град!

(троянският вариант)

Летят законните каруци,
изтръпнали от нощния хлад.
Ще питат бъдещите внуци
как заредихме с глупост този град.

Анонимен каза...

Каруца е превозно средство, състоящо се от 2 или 4 колела, открита дървена каросерия и задвижвано от животински впряг - обикновено кон, магаре или вол. Каруцата се използва за транспорт най-вече в селата и малките градове и е сред малкото напълно съобразени с екологията превозни средства.

Съдържание [скриване]
1 България
2 Конструкция
3 Вижте също
4 Галерия
В българското село с каруца обикновено е наименувано превозно средство с 4 колела теглено от 1 или 2 коня. Тя е лека и, понеже се използва предимно за превоз на хора и леки товари, може да е украсена с рисувани орнаменти, цветя или природни мотиви. Известни са със здравината и елегантността си произвежданите в Горна Оряховица и Враца каруци. В Северозападна България, пък и на други места, каруцата за конски впряг е популярна с името талига (в руски телега).Традиционно се изработва от дърво, макар да се използват и колела с бандаж от твърда гума или пневматични автомобилни гуми. Въпреки че изглежда твърде примитивна, нейната изработка е свързана със сложни технически детайли, които понякога могат да отнемат месеци за сглобяването ѝ. Металните елементи от конструкцията се изработват предимно ръчно от коларо-железари, а направата на дървените колела с необходимата здравина изискват високи професионални умения и добро познаване на дървения материал от майсторите дърводелци.

Каруците се използват най-вече за превоз на селскостопанска продукция. Самите каруци тежат около 250-300 килограма, но с тях може да се пренася тройно по-голям товар.Троян град ли е или село,това първо и второ този град в държава от Европейския съюз ли е ??????

Анонимен каза...

Троян си е едно голямо село все повече заприличващо на циганско село,с абсолютни тъпунгери начело избрани от не по-малко такива!!! Пълна скръб!!!!

Анонимен каза...

17ти,ако законите започнат да се прилагат за всички, смятам че определеният етнос ще се наложи да започне да плаща непосилни сметки, глоби и данъци и просто ще напуснат много бързо! Толерантността отдаааавна се е изчерпала. Време е да помислим и за истинските, древни обитатели на тия земи.

Анонимен каза...

Баща на четири деца ви поучава:Комплексари тук пишещите , не се оливайте с празни приказки, а обслужвайте жените и гаджетата си , че деца трябват на тази държава иначе загива а а а.

Анонимен каза...

О л и г о ф р е н и!!!!! Олигофрени! Олигофрени! Олигофрени!Олигофрени! Олигофрени!
Нямам други думи! То няма и крачка напред - никога и по никой въпрос!!!

Анонимен каза...

Току що се сетих, че велосипедистите не ходят на курсове за управление на велосипеди, никой не ги изпитва знаят ли правилата за движение по пътищата, не плащат гражданска отговорност, нито винетки. Май и тях трябва да ги изгоним от града.

Анонимен каза...

Троянските съветници мислят за нас.Не бях се замислил колко е изгодно да имаш каруца ама те ми отвориха очите.Много било изгодно:
1.Не плащащ данък МПС
2.Не ти трябва шофьорска книжка
3.Можеш да караш пиян,а ако си много накиркедялкан кончето само ще те закара до вас.
4.Няма преглед на ППС
5.Няма гражданска отговорност
6.Може да пуснеш кончето да пасе на площада или на стадиона и като се напасе то само ще си дойде.
То като се замисли човек и си направи сметка много икономий ще направи.Скъпи съграждани купувайте си кончета и каруци и ще ви се увеличат доходите,а ще улесните Дона защото преоритета и през този мандат е да увеличи доходите на гражданите.

Анонимен каза...

Е пак казвам: Аман от мрънкалици! Конската тяга е EURO 50, нямате си и грам идея колко трябва да лъжат от Volkswagen Aktiengesellschaft, за да го стигнат. При нас има известен проблем с отработеното гориво, но дърварските камиони калят още повече. Г-н Заверджиев, Вие поназнайвате ли законите в България? Според Вас и колоездачите трябва да имат гражданска отговорност, както и пешеходците, защото пресичат улицата. Освен това, голяма част от тия хора с каруците оползотворяват отпадъците в Троян, събират разделно, предават разделно, изкарват по някой лев. Глад бате, глад! Фабрики с работни места трябват, не тъпизми.

Анонимен каза...

С цялото ми уважение към г-н Заверджиев, разрешението за движение на каруци (ППС с животинска тяга) е дадено не от троянските съветници, а от Закона за движение по пътищата. Троянските съветници просто не въведоха пълна забрана за тяхното движение в града, а им оставиха маршрути, описани в Генералния план за организация на уличното движение. Този план бе обсъждан публично, ако не се лъжа два пъти (във всеки случай аз бях на едно такова обсъждане). Защо мрънкалниците от този форум не дойдоха и не изказаха мнението си?

Анонимен каза...

Г-н Маринов, има ли възможност да напишете тук поименно кои съветници точно са били против това предложение?

Данчо Заверджиев каза...

Съгласно чл. 167. ал.2 т. 4 от ЗДвП служби за контрол, определени от кметовете на общините регистрират пътните превозни средства с животинска тяга.

Анонимен 27-ми, ако внимателно прочетете горната разпоредба на закона може да направите заключението, че отговорността за РЕГИСТРАЦИЯТА е изцяло на общината, респективно на кмета.
Какво съм написал аз в първия си коментар?
„Онези, които са дали разрешение за движение по улиците на Троян на ППС с животинска тяга носят отговорност за бъдещи финансови санкции, които ще бъдат предявени от пострадали в ПТП с ППС с животинска тяга в Троян.”
Е, след като отговорността е изцяло на общината, следва ли общинските съветници да разпишат правила съпоставими със задълженията, които законодателя е разписал за МПС или не? По мое скромно мнение и съгласно клетвата, която общинските съветници са положили, да се ръководят от интересите на гражданите при приемане на решения, то преди да се разреши регистрацията на каруци от общината, следва общинските съветници да гарантират безопасността другите участници в движението. Това може да стане единствено с ясно разписани задължения за регистрация на каруците, тъй като държавата не регистрира каруците, а общината и общината следва да разпише тези задължения.
По отношение на пешеходците и велосипедите, закона не изисква регистрация за тях като участници в движението и няма основание да ги сравняваме с регистрацията на каруците. Нещо повече, тези участници в движението са защитени от законодателя, като пешеходците се движат по тротоари, където е забранено движението на МПС и каруци и пресичат уличното платно само на определени места(пешеходни пътеки) където са с предимство пред останалите участници в движението.
Много ми е интересно да чуя някой, който е видял каруца да е спряла пред пешеходна пътека или може да покаже снимка, защото аз не съм виждал или чувал.
"Велосипед" е пътно превозно средство най-малко с две колела, което се привежда в движение с мускулната сила на лицето, което го управлява и за него законодателя е предвидил нарочни велосипедни пътеки, за да го защити, като участник в движението. Велосипедите не подлежат на регистрация и няма законово основание общината да ги облага, а застрахователите да им изискат задължителна застраховка за движение.

26-ти, а бе тези европейци, как не са се сетили до сега да събират разделно отпадъци с каруци, а? Аргумента ти за разделното събиране на отпадъците от каруците, за тази разрешена от общината дейност (която ОбС не се забранил, каквато е забраната по закон) ще си позволя да я определя, като: „Троянски know-how”, за която дейност 26-ти вземи, та напишеш едно предложение до кмета на общината, да направи широка информационна кампания в Европейския съюз и троянските каруци да навлязат час по скоро в Европа, за да събират разделно битови отпадъци и там да припечелват хиляди евра, а не левчета, като тук.

troyan21 каза...

До №28: Не, нямам възможност, трябва да се видят разпечатките. Но гласуването е ясно - "за" пълната забрана бяха петимата представители на "Избор за Троян" (Николай Тодоров, Ангел Балев, Иванка Църова, Димитър Пиронков и Веселин Илиев) плюс Минко Акимов (ГЕРБ), останалите бяха "против" или "въздържал се".

Анонимен каза...

Опитах в няколко коментара съвсем бегло да обясня не толкова конкретния казус с каруците, а защо винаги се получава така - ОбС произвежда брак и най-вече какво може да се очаква от този ОбС през следващите години.
Отново ще се върна на точката с приемането на Рамката на бюджета, където нито един общински съветник не се обади дори, а накрая всички гласуваха единодушно и си изръкопляскаха.
Защо ви занимавам с това? По принцип бюджета на общината и още две-три неща са основните политически репери по които и специалистите и неспециалистите могат да разпознаят и да разчетат кой кой е и какъв е в един ОбС. Именно бюджета е мерилото или "прозореца", където може да се види и отчете "лявото", "дясното", "либералното" и т.н., каквито претенции имат да са отделните общински съветници и партиите, които с листите си вкараха тези съветници да правят „лява“, „дясна“, Либерална“ и каквато и да е политика.
Да, ама не /по П.Бочаров/! Целият ДНЕШЕН ОбС Троян бе като монолит, като събратята си от комунистическите си предшественици преди 89-та, включително и частта с ръкоплясканията.
Я сега си спомнете какво беше преди няколко месеца на изборите? Леле какви „десни“, полу-десни и психо-десни партийки и кандидати им шетаха по медиите и партийните сбирки. Как се зъбеха на Михайлова, на БСП и на „лявата политика“. Какви „десни“, полу-десни и психо-десни Програми и заклинания размахваха като „байряка на Райна Княгиня“.
Няколко месеца по-късно, тези „политически юнаци“ буквално са се проснали в краката на Михайлова, едната лапичка е „дежурна“ над зеления бутон, а другата е подготвена за ръкопляскането. Умопомрачително! Така беше през последните мандати на ОбС /с един като единствено изключение/, така ще бъде и за в бъдеще и то без каквото и да е изключение.
Все пак се случи нещо по-различно, което само потвърждава тезата и очакванията ми. Докато обясняваше за рамката на бюджета и допълнителното му внасяне по пълна бюджетна класификация, Михайлова някак между другото каза, цитирам „За много общински съветници темата рамка на бюджета е не много позната….“, след което за да бъде ГАВРАТА пълна – обеща им през годината да ги ограмотява. „Шах, Мат… и две спатии метър“.
Никой не реагира!!! Тези така и не разбраха какво им се случи. Гледаха като птиченца и слушкаха сгушени на столчетата си. Само едно не ми е ясно – тази ГАВРА /напълно заслужена/ с тези политически шутове и смешници дали бе нарочна или на г-жа кметицата това и е дошло спонтанно, гледайки от трибуната тези отчайващо тъпи и неразбиращи погледи срещу себе си. Едно е ясно – Михайлова им го каза в очите /преведено на достъпен език/: „Вие така и така нищо не разбирате, но ще гласувате каквото ви внеса. За награда ще отделя малко време да ви обуча, че да не сте чак толкова тъпи и прости“.
За да е по-ясно на младите читатели, тази „случка“ е адекватна примерно на – директорът на летището събира действащите пилоти и им казва, че кокпита на самолета не им е много познат и че през годината ще им проведе обучение как да управляват самолет.
А най-забавното е, уважаеми граждани и драгите селяни от Троян, че вие сте пътниците в този „самолет“, а днешните ви общински съветници – „пилотите“.
Успешно приземяване!

Анонимен каза...

Данчо, има го бе!В Германия а се мръкне и „светулките” излизат на работа.С челници и колелета обаче.Преравят всички кофи,контейнери за дрехи и обувки,празни бутилки и прочие...

Анонимен каза...

Чл. 71. (1) Всяко пътно превозно средство с животинска тяга трябва да има два бели или жълти светлоотразителя отпред, два червени светлоотразителя отзад, а при движение през нощта и при намалена видимост - отзад вляво светещо тяло, излъчващо бяла или жълта добре различима светлина. Светлоотразителите трябва да са разположени симетрично от двете страни на превозното средство.

Чл. 106. Водачите на пътни превозни средства с животинска тяга, на животни или на стада трябва непрекъснато да направляват животните, така че да не създават пречки и опасности за движението, и да не ги оставят без надзор в обхвата на пътя.

Анонимен каза...

Дойдохме си на думата с велосипедите. В Троян няма велосипедни алеи. Значи няма място и за велосипедисти. А те се движат и по републиканските пътища, какъвто е пътят за Тетевен през Шипково.

Бай Мангал каза...

Я да попитам този Данчо Заверджиев, че е много хумен и знае законите. Ако каруцата ми си има всякакви светлини, дето ги сака законо, па сам си я регистрирал и в общината, па сам платил и такса за това, а онези гълви ниелници в съвето ми кажат ай сектир с каруцата, мога ли да осъдя общината?

Анонимен каза...

Г-н Заверджиев, каруците са регистрирани още по времето на миналия общински съвет. Интересно е да чуем и мнението на г-н Пеевски по този повод.

Анонимен каза...

Да допълня 17. Екскрементите, които красят уличното платно(и не само) и ароматизират околното пространство.

Анонимен каза...

За пореден път ще призова завършващите от випуск 2016 да прочетат внимателно статията и постовете към нея и когато си получат дипломите да се замислят внимателно какво бъдеще ги чака в Троян

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |