С четири състезатели – три титли и едно сребро

* Добромир Калистерски разсея всякакви съмнения кой е най-добрият, шампион и в новата категория * Анна-Мария Манушева с пет чисти победи, злато и за Никол Цанкова; Павлина Петрова - вицешампион
Джудо, ДЛШ кадети
Медалистите с треньора си Николай Матев
НОВАТА състезателна година за СК по джудо и самбо „Чавдар” (Троян) дапочна с участие в Държавния личен шампионат по джудо за кадети (16 януари, зала „Универсиада”, София). В състезанието взеха участие 365 състезателя, представляващи 41 спортни клуба от цялата страна, схватките бяха изключително оспорвани, тъй като шампионите щяха да попълнят националния ни отбор в тази възрастова група и да представят страната ни на предстоящите големи международни форуми през годината (Европейското първенство, Европейските купи, Балканските шампионати и др.).

НАШИЯТ скромен тим бе в състав от един кадет и три кадетки, което обаче не ни попречи отново да бъдем над всички, доказателството са завоюваните три шампионски титли и един сребърен медал. Безапелационният в последните години Добромир Калистерски отново показа класата си и разсея всякакви съмнения кой е най-добрият, дори в новата за него категория 55 кг, където ще преследва още по-високи успехи на международното татами през 2016 г. (през 2015 г. той има два бронзови медала от Европейските купи). След пет победи Добромир за пореден път извоюва титлата шампион ма България.

Поредната титла за Добромир Калистерски
СЪЩОТО стори и Анна-Мария Манушева (52 кг), която е шампионка от миналата година, но също смени категорията си; въпреки този факт нашето момиче не се поколеба нито за миг и убедително доказа силата на троянската женска школа - пет чисти победи с ипон и поредна шампионска титла на България. До финал достигнаха и девойките ни младша възраст, които тук мериха сили с кадетите - Никол Цанкова (40 кг) и Павлина Петрова (63 кг) нямаха никакво притеснение от факта, че съперничките им са две и три години по-големи. Ники бе безапелационна във финалната схватка и й бе нужна само минута и половина, за да спечели титлата в своята категория. При Павлина липсата на опит обаче си каза думата и след три победи на финала допусна загуба, печелейки сребърното отличие; но пък даде добра заявка за шампионска титла при младшата възраст, шампионатът при която е след месец.

И ТАКА - след 4 финала и 3 шампионски титли на страната от четири човека мисля, че стартирахме добре 2016 г. И най важното - че това не е изненада, а изпълнение на предварително начертания ни план.

Николай Матев,
треньор и председател на СК по джудо и самбо „Чавдар”, Троян

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво!
Когато с децата работят професионалисти-резултатите са налице.

Анонимен каза...

Прав си 1-ви , Матев е един от малкото професионалисти правещи истински спорт в Троян. Болшенството наричащи себе си треньори са срам за професията. А се появяват и самозванци яхнали гребена на властта. Така е и в духовната сфера. Горко на спорта и културата.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |